Nie všetko je kritika.
To, že nedostaneš hneď pochvalu za to ako to máš super vymyslené neznamená, že to je celé zle. Ale ak je niečo dokonalé, už neni čo na tom zlepšovať. Ak by sa TU našlo niečo dokonalé, tak by všetky príspevky k tomu boli len híííkanie a ochkanie aké je to super ...
Takže radiť sa dá len tam kde je čo zlepšovať ... snáď som to napísal zrozumiteľne.
Minďo ... riešiť osádku akvária podľa toho či máš alebo nemáš nejaký kameň nie je dobrý začiatok. Je fajn že vieš, že chceš ryby z Ameriky, že to majú byť cichlidy a že ich veľkosť sa musí poriadiť veľkosti akvária. Trošku môže byť problém, že Stredoamerické cichlidy sú dosť agresívne a teritoriálne a to aj tie malé. Na druhej strane zas cichlidy z Južnej ameriky potrebuju mäkkú a kyslú vodu, takže treba prihliadať aspoň na tieto dva aspekty. Zohnať malé druhy stredoamerických cichlíd nie je ľahké, najmä ak by si chcel iné druhy ako bežne chované Nigrofasciaty, Meeki alebo Sajica, či Multispinosa. Z Juhoamerických vôd je výber podstatne bohatší - rôzne akary, apistogrammy a pod. Ale ako som už spomenul, tieto ryby vyžadujú málinko iné podmienky - inú vodu. Taktiež nejaká kombinácia - Nigrofasciaty a akary mi nepríde moc vhodná. Najmä preto, že každá "akara" malých rozmerov je mierumilovná ryba a nigrofasciatus je dosť teritoriálny druh.
Ak by som ti mohol poradiť skus Meeki, Sajica a Multispinosa, no aj tieto druhy sú v čase párenia agresívne.