Zriadovanie mini-tanganiky

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zriadovanie mini-tanganiky

Poslaťod Aldebaran » Uto 05. Jan 2010 21:37:17

hľadal som kód, ale nikde som nič nenašiel...Verím, že to môže byť toto tu: http://www.shopakva.sk/daylightstar-590 ... -1707.html (pardon za reklamu, ale nenašiel som lepší popis)

dokonca tam píšu, že to má mať protiriasový účinok :finger
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod Stero » Uto 05. Jan 2010 21:52:04

Ono u výrobcou aq žiariviek je problém v tom že svoje "recepty" taja. :cool Teda človek nevie presne či to je teplota 5000K či 5250K. A od bežných žiariviek sa odlišujú práve takýmito drobnosťami. Aj ked na stranke je uvedená práve teplota 5OOOK. Tvoj problém je že sa neuvádza intenzita svetla. Je sice pekne že je vhodná do akvária ale ma to jeden háčik a to ten že sa tieto žiarivky štandardne robia na "určité" bežne akvária. Teda že pri naších väčších aq je väčší aj vodný stĺpec a ten ma sakramentský vplyv nato koľko svetla dopadne na dno napr pri AQ ktore má výšku cca 300 sa bude riasa tvoriť super a rastlinky budu prosperovať no ak vezmeš tú istu žiarivku a dáš ju na aq o výške 50 cm už do bude na ho.... :hug
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod Stero » Uto 05. Jan 2010 21:57:59

čo sa týka proti riaseniu tak je to opäť len komerčný ťah. Uv filtre majú svoje žiarivky uzavreté a voda musí pretekať okolo nich pod určitým prietokom aby to malo účinok. Keby stačilo svietiť z vrchu tak na zemi by potom nemala byť riasa. Slnko je silným strojcom UV žiarenia a predsa sa vo vode pod hladinou, na skalách tvori riasa. :sick:
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Aldebaran » Uto 05. Jan 2010 21:59:20

ako ten protiriasový efekt beriem s rezervou :mrk
Tie trubice boli v sete, to všetko o nich som sa dozvedel len teraz keď som to hľadal na nete :blush

hm...no tak uvidím, skúsim dať do akvária prísavníky zatiaľ, možno to nejak spášu, a vydrhnem sklo soľou pri najbližšej výmene vody...ak to nepomôže, pôjdem, sa pohrabať medzi žiarivkami a hľadať kódy začínajúce na 9 :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Stero » Uto 05. Jan 2010 22:05:25

No tak k tomu ti zaželám vela šťastia ja som v Michalovciach vyrukoval v niektorých elektor obchodch a obchod špecializovaných na svietidla s žiadosťou o plno spektrálky a tý na mna pozerali ako na zjavenie. Napokon prišiel na rad net a aj to stálo zato :head
Obrázok užívateľa
Stero

Poslaťod Aldebaran » Str 06. Jan 2010 22:42:54

takže dnes mali doraziť moje vytúžené ryby, ale zásahom vis maior sa tak nestalo a neviem kedy budú :cry
Dúfam, že si dotyčný nájde cestu tak do dvoch týždňov...Zatiaľ asi pôjdem kúpiť prísavníky, nech to trochu očistia od rias...Aspoň bude to akva pri pridaní rýb dobre zabehnuté...(musím sa dajak snažiť utešiť, no...)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Aldebaran » Ned 10. Jan 2010 22:03:30

Tak už je v akváriu aj rybací život. Kúpil som dva malé prísavníky, takže teraz okrem tej kopy slimákov, čo sa tam namnožili, mám aj dve ryby :P
Cichlidy by mali doraziť do dvoch týždňov, tak dúfam, že už to konečne vyjde a moje akvárium konečne ožije...

Inak, tri dni som nesvietil v akváriu a riasy nejak zázračne zmizli, dosť výrazne sa zredukovali...Asi sa budem musieť fakt poobzerať po nejakých iných žiarivkách...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Aldebaran » Sob 16. Jan 2010 18:07:08

síce mám v akváru zatiaľ len prísavníky a žiadne iné ryby, ale nedá mi nepochváliť sa chovateľským úspechom- moje slimáky sa asi majú veľmi dobre, lebo im po rozume okrem rias behá aj sex :drink

snažil som sa ich nafotiť in flagranti, ale môj foťák je dosť nedokonalý, tak že nič lepšie sa mi nepodarilo a navyše sa hneď potom vybila baterka...takže snáď to bude stačiť na ilustráciu :rofl

to som ale chovateľ, čo? :cool
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod Rostratus » Sob 16. Jan 2010 19:30:06

Dúfam, že neostaneš len pri tých slimákoch :D
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Sob 16. Jan 2010 19:37:27

tak to aj ja dúfam, ak sa to náhodou podarí, určite sa pochválim :muscle
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 77 hostia