Názov nádrže: 128L Amerika na kriminál
Biotop nádrže: neviem či správne ale asiviac strednej ameriky a kúsok juhu
Rozmery nádrže (d x v x h): 800 x 400 x 400
Objem nádrže : cca 128 l
Dekorácia v nádrži: prírodný štrk jemný cca 2-4 mm, kamene, koreň väčší a menší, kvetináč
Filtrácia nádrže: vnútorný filter FAN2 (ide preč) a odo dnes JBL Cristalprofi100
Osvetlenie nádrže: 1x15W a 1 x 20W, 8h denne
Ohrievanie nádrže: 100W
Stojan pod nádržou: komoda Spevnená doskou (toho sa trochu bojím - jemne sa prehla)
Rastliny v nádrži:
Anubias barteri var. nana (na koreni) a asi Microsorum Pteropus (tiež na koreni)
Anubias (nejaký n adlhej stonke)
'Hygrophyla corinbosa (odrezok z iného akva bol dosť biedny keď som ho tam dával)
to v najlepšej kondícii vpravo v rohu neviem čo je
Jávsky mach a ešte nejaká kryptokoryna a jedna točená Vallisneria
Ryby v nádrži:
3 x Akara modrá (pár a jeden samec - chcem ho dať preč, no nemám kam - rád by som daroval)
3 x Dorsigera (mladé ryby mali by byť 2 samice a samec, chcem nechať pár)
2 x Thorichthys Meeki
1 x Herotilapia multispinosa
Krmenie rýb: mám ryby asi 3 týždne zatiaľ iba vločky ale chcel by som aj nejakou zeleninou či mäsom
Výmena vody: každý týždeň cca 30l
Poznámka k nádrži:
Toto bude poznámka asi k celej téme. Na začiatok všetkých pozdravujem nakoľko som tu úplne nový. Som totálny začiatočník a vlastne asi ani nie som akvarista či nebodaj cichlidár. Keď som bol dieťa, mal som akava so starším bratom.. vtedy nebol internet, možnosti, bol jeden chovprodukt v okrese, no chovali sme asi všetko.. od gupiek, cez mečúne, gurami, bojovnice, skaláre ale z toho obdobia si pamätám, že nám najdlšie vydržali akary modré a hnedé ... pred zhruba rokom som oprášil akvárium 72 L, ktoré som si kúpil pred 15 rokmi a po 25 rokoch založil akvárium.. nechal som si poradiť vo všetkom a teraz mám z neho fungujúce akva s neonkami , pandami a párom ostriežikov purpurových, po ňom som ešte založil 54 L s ramirezkami, ktore sa mi tam vytierajú no nič z nich.. zhruba pred mesiacom (asi aj viac) teda konkrétne v utorok po veľkej noci som si cez inzerát za smiešnu cenu za veľkého kriku manželky doniesol domov toto o ktorom píšem spolu s filtrom, svetlom, pieskom.. nebolo to veľkosťou celkom podľa mojich predstáv, ale nemám momentálne už žiadne voľné akceptovateľné miesto...
Keď som na jednom nemenovanom akvaristickom portály založil podobnú tému, po prvej rade ktorú som si nezobral k srdcu, som bol zdupaný pod čiernu zem a viacmenej odignorovaný... jasne že si uvedomujem, že tam mám asi strašne veľa rýb a 2 mutispinosy , ktoré som si tam objednal už bolo asi moc (jedna transport neprežila), ale zatiaľ mi to nevadí... mladé akary sa mi asi po dvoch týždňoch v čerstvo založenom akvárku vytreli, z čoho som bol unesený a tešil som sa z poteru, ktorý si vydržali chrániť pred treťou modrou akarou a polujúcimi mekki-ami 5 dní ..
neviem či sa to dá, ale túto konkrétnu tému by som chcel využiť nielen na prezentáciu môjho (asi trochu nevkusného) akva s premnoženou osádkou ale hlavne o pomoc či radu ohľadom jeho fungovania... vopred sa ospravedlňujem za moju neznalosť problematiky, svoju hlúpu tvrdohlavosť a situácie, keď možno nedostatočne využijem funkciu "hľadaj" ale čo som tu čítal, tak sa tu nájdu fajn ľudia, čo ma budú akceptovať a nebudú ignorovať poprípade zosmiešňovať ospravedlňujem sa taktiež za nekvalitné foto, skúsim sa polepšiť do budúcna ..vopred ďakujem a teším sa na vás