Astatotilapia latifasciata - Help

Diskusia o cichlidách z jazera Victoria

Astatotilapia latifasciata - Help

Poslaťod Aquaristka » Uto 05. Jan 2010 17:17:03

Mám doma rodinku, samca a 4 samičky. Najprv sme mali párik, ktorý mal spolu svadobné tance, zatiaľ máme len samičku s veľkým bruškom, tá sa správa normálne a normálne aj vyzerá. Pridali sme ešte 3 samičky, dovtedy vyzeral a správal sa samček normálne, ale na druhý deň mu nejako vybledli farby a je taký celkovo matný a stále chodí tvárou po skle ako nové vystresované ryby. Je to príznak nejakej choroby, alebo je to stres z nových rýb? Please help :problem:
Ak niekto máte s týmto skúsenosti, prosím poraďte
Aquaristka

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Astatotilapia latifasciata - Help

Poslaťod PIETRO » Str 06. Jan 2010 11:08:44

Takové chování je u této ryby přirozené, že projíždí nahoru dolu po skle.
Moje ryby to dělají také :D .Stráta barvy je většinou příčinou stresu nebo stráty dominantnosti???? O nemoc se určitě nejedná.Dej tomu čas a pozoruj změny v chování. :wait
Obrázok užívateľa
PIETRO

Images: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 20 times

Poslaťod Aquaristka » Str 06. Jan 2010 20:17:15

Ďakujem veľmi! :claps: Mrzelo by ma, keby som stratila aj jednu jedinú :D
Aquaristka

Poslaťod Vlastik » Pia 08. Jan 2010 18:12:05

Je to u nich běžné,na druhý den může být všechno normální,jsou náladové.Mám samce /samice v poměru 1/1 a když to na ně přijde září barvama a lítají po akvárku jak :devil ,a někdy :x
Obrázok užívateľa
Vlastik

Been thanked: 1 time

Poslaťod JenoX » Štv 16. Jan 2014 9:14:03

cavte vedel by mi niekto poradit s oznacovanim tychto ryb mam v tom zmetok astatotilapia latifasciata zebra obliquidens alebo haplochromis obliquidens aky je mezii nimi rozdiel co viem tak haplochromis obliquidens na na plutvah vzor ci sa mylim nie som si isty ci to mali v akvaristike dobre napisane za odpoved dakujem
JenoX

Poslaťod Nawi » Štv 16. Jan 2014 22:32:13

JenoX píše:cavte vedel by mi niekto poradit s oznacovanim tychto ryb mam v tom zmetok astatotilapia latifasciata zebra obliquidens alebo haplochromis obliquidens aky je mezii nimi rozdiel co viem tak haplochromis obliquidens na na plutvah vzor ci sa mylim nie som si isty ci to mali v akvaristike dobre napisane za odpoved dakujem

Je to jedna a ta ista ryba
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod JenoX » Uto 25. Mar 2014 11:24:53

potreboval by som pomoc mam 15 tycto tyb priblizne 7cm hrozne sa boja su stale v jednom rohu akvaria pod anubiasom este neviem ktorre su samce a samice lebo sfarbenim su rovnake iba niektore sa sem tam biju a niektore sa zacnu predvadzat tak urcite su tam aj nejake samice ale neviem preco sa boja. ostatne ryby sa vôbec neboja iba tieto astatolilapie, poradte cim to asi môze byt alebo ma niekto takyto problem? A moze to byt tym ze nemam napodobovanie vychodu slnka a zapadu slnka?
JenoX

Poslaťod simon » Str 26. Mar 2014 14:41:20

JenoX píše:potreboval by som pomoc mam 15 tycto tyb priblizne 7cm hrozne sa boja su stale v jednom rohu akvaria pod anubiasom este neviem ktorre su samce a samice lebo sfarbenim su rovnake iba niektore sa sem tam biju a niektore sa zacnu predvadzat tak urcite su tam aj nejake samice ale neviem preco sa boja. ostatne ryby sa vôbec neboja iba tieto astatolilapie, poradte cim to asi môze byt alebo ma niekto takyto problem? A moze to byt tym ze nemam napodobovanie vychodu slnka a zapadu slnka?

Prečítaj si príspevky hore.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Späť na Victoria cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia