Umiestnenie nasavania filtra.

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Umiestnenie nasavania filtra.

Poslaťod Zdendo » Str 24. Apr 2013 12:39:55

Jasne berem....len ak budem tvorit to 3D pozadie uz by som mal vediet ci bude jeden filter ci dva..aby som predpripravil otvory...potom uz by to bol asi problem.
Zdendo

Has thanked: 12 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod l_laco » Str 24. Apr 2013 12:56:23

Tak, ono neni problém umiestniť obe sacie trubky do jedného rohu, len si to urob dosť veľké.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Been thanked: 44 times

Poslaťod huhu » Str 24. Apr 2013 19:14:27

Alebo pozadie priprav v oboch rohoch, na 2 filtre a jeden roh zatial bude prazdny...
huhu

Images: 10
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Zdendo » Str 24. Apr 2013 20:52:16

Dakujem Vam
Zdendo

Been thanked: 0 time

Poslaťod Rasto_2001 » Štv 02. Máj 2013 21:04:18

Nemáte problém s nasávanim piesku do filtra ?
ja mám s tým problém, snažil som sa dat nasávanie tak vysoko ako to len rúrka dovolila (určite nie rovno pod hladinu - aj ked pco nie veď tak to fungujú prepadové filtre) a aj taj sa mi dostava piesok do filtra.
Problém je v tom že sa ten piesok dokáže dostať až k rotoru vrtuľky a tam mi robí škodu, ten magnet má už jemné zárezky a tak isto aj plastové púzdro statora.
Hlavný problém vzniká keď čistím AQ a mením vodu, vtedy musím vypnúť filter. Keď ho zapnem a rozbehne sa tak je všetko OK ale ak sa nerozbehne či chcem alebo nechcem filter musím odpojiť vybrať ho, vo vani otvoriť (aj keď sú média čisté lebo vodu mením každé dva týždne) rozobrať prívod vody do filtra, rozobrať čerpadlo (vybrať rotor aj s vrtuľkou) všetko to poriadne vyčistít, poskladať to všetko nazad, tak už vyčistím aj pred filtre, odstránim piesok a celé to môžem poskladať a vrátiť nazad pod AQ, zapojiť to a dúfať že som to dobre vyčistil lebo ináč si to všetko zopakujem ešte raz ....

Má niekto podobné skúsenosti ?
Rasto_2001

Has thanked: 3 times

Poslaťod l_laco » Pia 03. Máj 2013 6:08:19

Aj mne sa dostáva malé množstvo piesku do filtra ale ja mám nasávanie dosť nízko nad pieskom ...ale v žiadnom prípade sa mi nedostane ku vrtulke, to znamená že nemáš niečo v tom filtri dobre založené... neviem teda aký máš filter ale ak prepustí piesok cez všetky filtračné média niečo nie je OK. No skôr si myslím že ti niekde prepúšťa vodu ktorá prichádza do filtra z nasávania - znečistená a hneď ju sťahuje do vrtulky ...tak treba pozrieť či to máš dobre utesnené, či koše do seba dobre zapadajú a pod.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Rasto_2001 » Pia 03. Máj 2013 12:24:43

Jedná sa o Jbl Cristal Profi e1501 greenline

Keď som ho naposledy čistil všimol som si niečo zaujímavé - viď foto (to nie je priamo z môjeho filtra ale našiel som to na webe), sú tam nejaké otvory ktoré ale neslúžia na priame nasávanie vody z filtra do tej vrtuľky a mám pocit že tu sa môže zmiešavať čistá voda a špinavá voda.
Mám pocit ako by to bolo urobené narokom aby časť nasatej vody šla priamo k vrtuľke a teda nazad do AQ. Neviem prečo je to tak ... možno kvôli ručnému nasávaniu ktoré sa používa pre načerpanie vody do filtra, alebo aby sa nezahlcoval filter .... neviem ... foto spravím keď ho budem najbližšie čistiť (možno teraz cez veekend lebo ma čaká výmena vody v AQ :-D ....)

ešte zloženie košov keď že si myslím že tadiaľ to nie je od spodku nahor:
- guličky
- dute valčeky
- biomolitán o štandarnej veľkosti ók (dier)
- v poslednom koši Sú dva biomolitány kde prví v poradí je jemnejší a druhý v poradí ešte jemnejší
ak sú zle poskladané koše alebo ináč to nesedí nedá sa zacvaknúť hlava filtra - tak že tým to to nebude, dávam si aj bacha na tesniacu gumičku ktorá utesňujem rozdelenie priestoru medzi privadzanou "špinavou" vodou a odvadzanou prefiltrovanou vodou.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Rasto_2001

Poslaťod l_laco » Pia 03. Máj 2013 16:08:42

Tiež mám dva kusy JBL e1501 a doteraz som si tie malé otvory nevšimol, keď budem najbližšie otvárať niektorý pozriem si to detailnejšie. Je dosť možné že slúžia ako "poistka" v prípade ak by bol filter tak zanesený že by čerpalo nevládalo ťahať vodu cez média ... ale to by bola blbosť, lebo potom by si nevedel kedy treba filter vyčistiť ..no fakt neviem. Musím to pozrieť.
Ako často otváraš ten filter???? Už minule si písal že dosť často? prečo? Ja ho otvorím až keď je už prietok úplne slabý ... niekedy tak raz za pol roka.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Rasto_2001 » Pia 03. Máj 2013 20:10:55

či chem či nechcem keď sa po odpojení nerozbehne musím ho otvoriť a prečistiť ten magnet ... tak popritom už prečistím aj predfiltre.
Ak ho budem otvárať cez veekend spravím fotku.
ináč predtým som ho čistil tak raz za polroka asi tak ako ty.
Rasto_2001

Poslaťod Miho » Pia 03. Máj 2013 20:40:21

l_laco píše:Tiež mám dva kusy JBL e1501 a doteraz som si tie malé otvory nevšimol, keď budem najbližšie otvárať niektorý pozriem si to detailnejšie. Je dosť možné že slúžia ako "poistka" v prípade ak by bol filter tak zanesený že by čerpalo nevládalo ťahať vodu cez média ... ale to by bola blbosť, lebo potom by si nevedel kedy treba filter vyčistiť ..no fakt neviem. Musím to pozrieť.
Ako často otváraš ten filter???? Už minule si písal že dosť často? prečo? Ja ho otvorím až keď je už prietok úplne slabý ... niekedy tak raz za pol roka.

Tie malé otvory slúžia na chladenie statorovej cievky a trecích plôch, ináč by sa to prehrialo a zadrelo. Teda to zabezpečuje stály prietok malého množstva vody.
Miho

Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia