Je ťažké chovať Tropheusy?

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Je ťažké chovať Tropheusy?

Poslaťod hobo » Pon 04. Jan 2010 20:12:19

Súhlasím. Ja ked som po spoločenskom akvarku chcel začať s cichlidami hned som chcel tropheusov ale som si netrufol po viacerych odporučaniach a začal som s malawkami. Teraz mám rok a pol trofíkov a som velmi rad. Ale na druhej strane musim povedať že ja som mal viac problemov so spoločenskym akvarkom alebo malawi ako s trofíkmi. A to už neviem či je šťastim alebo viac skusenostami s akvaristikou
hobo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod stando83 » Uto 05. Jan 2010 10:39:27

Chcem sa vas spytat....Uz ste videli niekedy v nejakej akvapredajni 20 kusov tropheusov jedneho druhu?Ja este nie takze by ma to zaujimalo....dakujem
stando83

Images: 5

Poslaťod geronimo » Štv 07. Jan 2010 12:32:44

Ja si osobne myslím, že chovať Tropheusy nie je žiadna veda. Pri ich chove sa musia dodržovať určité pravidlá, a keď ich dodržíte nie je problém ich chovať. Oveľa ťažšie je určité druhy Tropheusov dochovať. Musia sa im urobiť dobré podmienky aby sa začali vytierať, a keď sa aj vytrú musia to aj donosiť. A to je už veda. Veľa času strávite pozorovaním a skúšaním čo im vyhovuje a čo i prekáža. Choval som a chovám len zopár druhov a zatiaľ sa mi podarilo všetky rozmnožiť. Napríklad z druhmi ako Dubois, Bemba, Ikola , Murago, Kasakalawe, Moliro ... som nemal žiadne problémy, to sú druhy ktoré dochová každý kto sa tomu aspoň troška venuje. To sa podarí aj začínajúcemu chovateľovi. A myslím že na tieto druhy by sa mali zamerať, tí čo by chceli začať chovať Tropheusy.
Obrázok užívateľa
geronimo

Images: 52

Poslaťod Rostratus » Štv 07. Jan 2010 13:04:56

stando83 píše:Chcem sa vas spytat....Uz ste videli niekedy v nejakej akvapredajni 20 kusov tropheusov jedneho druhu?Ja este nie takze by ma to zaujimalo....dakujem
.

Ja tiež nie a pre to ma zaráža keď vidím v akvárkach napr. 5 ks T.duboisi, niekde 3-4 ks T.moori . To by ma zaujímalo ako to predávajú. Počítam, že si ich kúpi neskúsený chovateľ, ktorý nemá ani potuchy o ich chove. Kúpi si ich pre ich vzhľad. :sad
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Predchádzajúci

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia