problem s krmenim

Diskusia o kŕmení cichlíd

problem s krmenim

Poslaťod Gregor » Sob 20. Apr 2013 7:22:08

zdravicko ludia verim ze mi pomozete mam novu nadrz cca 482l konecne som sa dockal ze si ju zariadim.

mam v nej chovny parik parrachromis managuensisi dospele kusy asi 5rokov stare

majitel ich mal vtedy v 300lakvariu a pravidelne sa vytierali,pravidelne si branili teritorium a spravali sa ako bezne americke velke cichlidy

po transporte do mojho akvaria cca pred tyzdnom su ryby vyplasene lezia na zemi obcas samec rozciri vodu ked sa sanica priblizi ale inak apatia strach a ZIADEN PRIJEM POTRAVY ani ziva ani mrtva a ani to co im davali chovatelia predtym

CO MAM ROBIT som zufaly...dakujemakvarium maju same pre seba nejake drevo a kamen inak skoro zariadene ako tie co su na nete kde maju velkych agresivnych samcov..prosim poradte
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: problem s krmenim

Poslaťod l_laco » Sob 20. Apr 2013 15:32:23

Tak možno to je problém, že sú tam samé ... skús im tam pustiť 10-20 ks gubiek a možno dostanú na niektorú chuť.
No a druhá vec ... ak boli doteraz chované v ných podmienkach ... pH, tvrdosť, teplota ... predsa len, ako píšeš 5 rokov staré ryby a zrazu zmena...
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Gregor » Sob 20. Apr 2013 18:07:31

tiez ma to napadlo ale tak maju tam napustene zavojnatky asi 30ks tie im plavaju okolo huby a ony nic len lezia a maju doslova u kladielka...takze neviem..kolko moze trvat cca adaptacia este premyslam ze ich pustim do jazierka co mame na zahrade velkost asi 200l nejake lekna a kamene mozno sa adaptuju tam lepsie naozja neviem bojim sa ze mi pojdu....mas nejaku lepsiu radu alebo navrh co robit skusil som im zvysit teplotu na28 stupnov cze ci im nie je zima akvarium amju same pre seba tak naozaj neviem v com je problem este dneska som im tam napustil nejake kanciky ze asi su same tak ked sa krmia kanciky tak sa pridaju aj ony ale stale nic...):( :( :( naozaj ma to trapi. co mam teda robit? nemate ktosi o ne zaujem?
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod simon » Sob 20. Apr 2013 19:37:13

Americké cichlidy do jazierka? Neviem či by im to pomohlo.
Myslím, že je to tak ako písal Laco. 5 ročné ryby a zmena prostredia. Spýtaj sa toho, od koho si ich kúpil, aké hodnoty vody mal on a potom si otestuj svoju vodu. Ale aj keď budú rovnaké podmienky, nemusí to zabrať. Možno že až poriadne vyhladnú inštinkt ich popoženie aj do žrádla. Ale to je možno, lebo skúsenosti s týmto nemám.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Gregor » Sob 20. Apr 2013 20:10:38

skusim to jeden znamy mal presne tento problem s perletovymi zobral od kohosi 3rocny par a zrat necheli tak skusal vsetko po 3tyzdnoch sa mu rozkrmili ale len samec samicu oddelil a ta zacala hned zrat v novej samostatnej nadrzi ptoom mal tento problem aj dovii a tam spravil len to ze oddelil ryby od seba a kazdu dal do inej nadrze a trvalo to len tzyden a zacali zrat mylsite ze mi to momoze oddelit pr od seba a potom ich opat po cca mesiaci skusit opat dat do jedenj nadrze? mne to odporucil a zevraj to zavbnralo a este sa aj vytierali a odchovavali mlade co dovtedy zevraj nerobili tak neviem....skusim ich nechat vyhladovat? na to nemam srdce...:( popripade zizeniem par velkych occelatov a ako huf mozno zacnu zrat.uvidim skusim.ako som napisal som zufaly...:(

a jasne do rybnicka ich nedam...
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Rostratus » Sob 20. Apr 2013 20:27:01

Nepíšeš ako máš zariadené akvárko, čím konkrétne kŕmiš ale podľa mňa to chce čas a snažiť sa ich čo najmenej stresovať. Ak máš málo úkrytov, tak niečo pridaj nech sa majú kde ukryť. Ak ich presunieš do jazierka to je ďalší stres navyše a zbytočná robota. Podľa mňa si občas čosi zobli a ty si si to ani nevšimol. Ja som mal podobný problem s Cichlami, ktoré nežrali cca 2 týždne. Respektíve 2 týždne som ich nevidel nič žrať predo mnou. A potom už normálne, keď sa adaptovali v nádrži.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Gregor » Sob 20. Apr 2013 21:03:33

admin...akvarium mam zariadene jednoducho 2konare a velky kamen na vytery nic viac aby mali kde plavat.inak co sa ostatnej dekoracie tyka ta je v povodnej 300ke akvarium ma 482l a mylsim si ze viec tam nic neteba mozno este dam velke crepniky

predosly chovatel ich krmil odmala granulami na vykrm pstruhov
ja im davam maso a momentalne je v akvariu cca 3zavojnatiek a occeltus ktory ich hlta jak besny.

pockam si co a ako bude dalej verim ze sa to spravi kedysi sa mi takto spravali pirane asi tyzden nic nezrali a ptoom sa rozkrmili skusim viac druhov potravy pre cichlidy a uvidime. diky za rady
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Aquarista » Ned 21. Apr 2013 6:01:36

Boli kŕmene granulami na výkrm pstruhov ? ... to mi je povedome ;)

Mne dospelé dovii nežrali skoro 3 týždne čo som ich zobral. Potom som ich na základe rady, začal krmiť krilom a chytili sa. Krilo som kŕmil cca ľ týžden. V podstate kým nedošiel, kúpil som pol kg. Na rozžratie to stačilo, už žeru. Aj keď nie do prasknutia , ale už žerú.
Ešte stále nežerú ryby (tým krmím ostatné ryby v nádrži), ale žerú sušené krevety a granule pre arowany, čo mi žiadna ina ryby žrať nehcela.
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod paloi » Ned 21. Apr 2013 6:58:49

Gregor, v 482 litroch 2 konáre a 1 kameň? Veď to je nič. Tie ryby sa podľa mňa boja. Parachromisy sú opatrné ryby, budú sa schovávať. Môžeš sem dať foto akvária?

Ako dlho máš tie ryby? Mne asi 8cm petenie nežrali 2 týždne, skúšal som všetko možné. Chytili sa až na kuracie mäso. Podobne dospelá 30 cm petenia nežrala týždeň. A to som ju kŕmil aj SAK-om, ktorý denne žrala u predchádzajúceho majiteľa. Aktuálne mám tretí týždeň dospelú argenteu. Ešte som ju nevidel nič chytiť do papule. Ale nevyzerá, že by jej to vadilo. Úplne normálna vec. Každopádne si myslím, že bude treba zahustiť dekoráciu. V krmive to nebude.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Gregor » Pon 22. Apr 2013 6:44:20

dakujem Paoli mam to vyriesene rybam som dal do akvartia este par korenov sice zase hneda voda ale nevadi nad hladinu som dal napodobenninu padnutej koruny stomu kde niektore konare idu az po vodu(pouzite plastove rastliny kupene v kvetinarstve

ryby boli den schoivane dneska som si vsimol ze uz plavaju aj ked samica je na pokraji sil lebo ju samec stale terorizuje takze ju premiestim do 300ky na rekonvalescenciu a dneska rano som uz krmil karasy v akvariu nie su teda vacsina z30je tam asi5ryb takze v noci uz zrali dakjem pekne ze si mi poradil tu dekoraciu pekny den
Obrázok užívateľa
Gregor

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť