Vyber vonkajsieho filtra

Recenzie výrobkov ako sú filtrácie, osvetlenie, dekorácie, pomôcky a iné od rôznych výrobcov.

Re: Vyber vonkajsieho filtra

Poslaťod simon » Štv 11. Apr 2013 19:24:52

Čo sa týka výkonu, spotreby energie, ceny, mám nejakú predstavu, je mi to jasné.
Ale potreboval by som teraz hlavne poradiť na základe vašich skúseností, čo sa týka spoľahlivosti, resp. poruchovosti, nejakých výhod, nevýhod značiek Eheim, JBL, prípadne aj iných. Ale dosť podstatná, dôležitá je pre mňa hlučnosť filtra keďže akvárko budem mať v obývačke, ktorá je ale aj miestom na spanie (návšteva alebo syn, keď príde z intráku).
Vďaka.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Reklama

Poslaťod nobody » Štv 11. Apr 2013 21:15:25

No to co riesis teraz som presne riesil ja pred dvomi rokmi. V principe ani jednym ani druhym riesenim (kupou JBL alebo Eheim) nic neskazis.
Moj pohlad:
Mam dve akvarka 200 litrov (spolocenske) a 360 litrov (malawi)
Ja som sa pred dvomi rokmi rozhodol kupit JBL901 pre to mensie a 1501 pre vacsie.
Co sa tyka hlucnosti absolutne ziadny problem, co sa tyka prevadzky takisto ziadny problem. Akurat som doplnil keramicke valceky a siporax, nakolko v baliku od JBL tam bolo vsetkeho tak do pol kosa do kazdeho z kosov. Este som si kupil o cosi hustejsi molitan a osadil na vystupe. Celkovo zaplatil som asi este o 20 eur viac na doplnenie jednotlivych kosov a podla mna teda na vylepsenie filtrov. Cistim ich cca raz za pol roka ale to da sa povedat pri komplet nejakej udrzbe prerabke uprave akva. Priebezne pocas vymeny vody alebo cohokolvek sa filtra ani nedotykam a idu nonstop. JBL lahka udrzba a podla mna vydareny filter. Moje ocakavania JBL splnil.
Zial asi nikto ti nepovie presne vyhody Eheimu od JBL resp. v tej dobe mi nikto nepovedal. Ja som bol nastaveny na akykolvek filter kedze som nepoznal ziadnu znacku a takisto som bol nastaveny na akukolvek cenu ale nedokazali mi dat ludia argumenty preco kupit Eheim a preco nie JBL. Tak som si vyhodnotil ze nebudem preplacat ked teda nemam pre co.
Ako som napisal hore podla mna Eheim je dobry filter a takisto si myslim ze dobry je aj JBL.
S pozdravom Nobody
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod l_laco » Pia 12. Apr 2013 6:11:53

Nobody to popísal dosť jasne ... EHEIM je značka známa celosvetovo s dlhoročnou tradíciou.
JBL je o niečo mladšia značka, aspoň v triede filtrov určite. No obe značky sú nemci, reálne čína, ale to je dnes všetko ... Proste u EHEIMu platíš aj za obchodné meno, u JBL tiež, no podstatne menej.
Ohľadom hlučnosti ...
Niekde som čítal že Fluvax FX5 má vonkajší hluk okolo 75 dB a EHEIM 2080 len 40 dB. Je to asi ako so spotrebou elektriny vo Wattoch v porovnaní s výkonom v Litroch za hodinu.
Ak má čerpadlo prečerpať 3500 l/h musí spotrebovať viac elektriny ako čerpadlo, ktoré prečerpá 1700 l/h, to je logické ... rovnako je to aj s hlukom ... čím viac vody pretečie, tým viac hluku to spôsobí.
Rovnako som riešil keď som postavil vedľa seba starý Fluval 204 - 600 l/h a JBL 1501 - 1400 l/h ... ten zvuk bol výraznejší nie však rušivý ....
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Matej » Pia 12. Apr 2013 21:30:25

Ja pouzivam JBL, predvcerom som instaloval 4. kus, povodne som kupil 2ks 900ky, je tomu nieco viac ako 3 roky. Prvy som menil pred par mesiacmi, v podstate este isiel ale nejako stracal vykon a pri tych vacsich rybach som potreboval poriadny vykon, tak som kupil 1501ku. Druha 900ka sa prakticky odporucala teraz, bol som na kratsej dovolenke a ludia ktori zabezpecovali krmenie to samozrejme posrali, skapalo mi par ryb a podobe ... proste som potreboval spravit velku udzbu, poriadne som precistil tu 900ku a uz sa mi ju nejako nepodarilo nastartovat, odporucala sa ta pumpa ktorou sa startuje, to ale neni problem, ale nech som cistil ako som chcel, preplachoval atd ... ten filter uz proste nesiel, tak som kupil druhu 1501ku... teraz to slape pekne a predpokladam ze mam na dalsie 3 roky pokoj.

Aby som zhrnul skusenosti - hlucnost v pohode, jasne ze keby som pri tom spal tak to pocut ale inak idu velmi ticho. Tie startovacie pumpovacie zariadenia sa posrali pomerne skoro, ale to neni zasadny problem. Cerpadla tahali v pohode, nikdy nic netieklo, cistil som ozaj malo, niekedy mozno az za 4-6 mesiacov ... ci vydrzali dost dlho je otazne, ten jeden este mohol ist, druhy sa pokazil ... pravda je ze porovnatelny EHEIM stoji 2 krat tolko a ci prezije 6 rokov je otazne. Mal som urcite vyhrady k vypracovaniu, na niektorych veciach bolo vidiet ze setrili na materialoch, ale na funkcnost to nejky vplyv nemalo.

Celkovo som spokojny, robotu spravia, su lacne a vydrzali podla mna pomerne dlho. S eheimom to porovnat neviem, este som ziadny nemal ale niekedy to skusim uz len zo zvedavosti ci to fakt stoji za tu vyssiu cenu :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod l_laco » Sob 13. Apr 2013 8:46:06

Hm :S to že tie 900-ky ti vydržali len 3 roky nie je nič moc, nepotešil si ma. Ja som prednedávnom predal Fluval 204 ktorý mi šlapal bez prestávky (okrem nutného čistenia) 10 rokov. Za celé to obdobie som vymenil len vrtulku, pretože som ju mojou nešikovnosťou zlomil a asi pred rokom som v jednom obchode natrafil na nové tesnenie pod hlavu, tak som ho kúpil a vymenil. Nie že by tieklo, ale povedal som si, že po toľkých rokoch by som ho mohol preventívne vymeniť. Tá pumpa by sa nemala kaziť, osobne som ju použil len pri prvom spustení filtra ... inak to je úplne zbytočné, voda natečie sama ak je už v hadiciach.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Matej » Sob 13. Apr 2013 23:30:18

l_laco píše:Hm :S to že tie 900-ky ti vydržali len 3 roky nie je nič moc, nepotešil si ma. Ja som prednedávnom predal Fluval 204 ktorý mi šlapal bez prestávky (okrem nutného čistenia) 10 rokov. Za celé to obdobie som vymenil len vrtulku, pretože som ju mojou nešikovnosťou zlomil a asi pred rokom som v jednom obchode natrafil na nové tesnenie pod hlavu, tak som ho kúpil a vymenil. Nie že by tieklo, ale povedal som si, že po toľkých rokoch by som ho mohol preventívne vymeniť. Tá pumpa by sa nemala kaziť, osobne som ju použil len pri prvom spustení filtra ... inak to je úplne zbytočné, voda natečie sama ak je už v hadiciach.

No, ako som pisal, ten jeden este isiel, len sa mi nepacil ten prietok a celkovo sa mi zdalo ze potrebujem pridat na filtracii, tak som kupil vacsi, ten druhy v podstate klakol ... mozno by som nejako prebral aj ten druhy, tam sa nema az tak co pokazit len som uz mal proste nervy na tu celu situaciu a nemal som chut to nejako dalej skusat ked som aj tak stale nebol spokojny s celkovym vykonom filtracie ... tie ameriky su fakt prasce :))) Ale aj tak, ako som ho skusal nastartovat, videl som ze spod hlavy islo par kvapiek ... to ja v obyvacke riskovat nebudem takze pojde do kosa ...
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod l_laco » Ned 14. Apr 2013 7:59:38

... a skúšal si kefkami vyčistiť aj hadice?
Ja som to urobil po roku prevádzky na JBL 1501 a rozdiel bol obrovský. Pritom som média vôbec nepreplachoval.
A do koša ... ? :O
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Matej » Ned 14. Apr 2013 12:57:55

l_laco píše:... a skúšal si kefkami vyčistiť aj hadice?
Ja som to urobil po roku prevádzky na JBL 1501 a rozdiel bol obrovský. Pritom som média vôbec nepreplachoval.
A do koša ... ? :O

Hadice som cistil, fakt to bol dost velky rozdiel, zanesu sa a ten prietok uz je slabsi :)

Mam tie 900ky v pivnici, ak budem potrebovat tak ich este zreparujem, podla mna tam nema co az tak klaknut pokial je v poriadku cievka na elektomotore a neni poskodeny ten valcek ani nic podobne, len to treba precistit a snad sa to ako tak rozbehne, ale zatial na to kaslem.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod jao01 » Ned 21. Apr 2013 9:34:39

Tak ja ked som tuto temu zalozil tak som zhanal filter do 250l a nakoniec som kupil Tetratec EX 700 a som s nim na 100% spokojný je uplne tichý netecie mam asi 10xzebra 8-15 cm a je tam aj asi 30Ks 15 cm prisavnikov. Krmim 3x denne a voda je ulne cista filter cistim 1x za mesiac ako pisem uplna spokojnost dal som za nový 64eur za tu cenu je super. To je len moja skusenost mozno sa niekomu hodi.
jao01

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod l_laco » Ned 21. Apr 2013 17:01:12

jao01 píše: ... tak som zhanal filter do 250l ... mam asi 10xzebra 8-15 cm a je tam aj asi 30Ks 15 cm prisavnikov

fakt sila .. v 250l mať 30 ks 15cm prísavníkov ... trochu moc, nie?
Obrázok užívateľa
l_laco

PredchádzajúciĎalší

Späť na Recenzie výrobkov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia