Rohove Malawi 513l

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: Rohove Malawi 513l

Poslaťod simon » Ned 07. Apr 2013 20:32:40

Neuvažoval si predtým, než si umiestnil filter vnútorný, nad filtrom vonkajším??
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Reklama

Poslaťod Miho » Ned 07. Apr 2013 20:50:52

Brano, keby si ten filter oblepil modrou foliou, aby aspon splyval s pozadim?
Inac uz teraz ako si skusobne naskladal kamene to vyzera super. Este mi napadlo, na ciastocnu prirodzenu kamuflaz pouzit naslapny kamen na zahradne chodniky. Utat z neho vhodny kusok, dat ho na kant a este prekryt rastlinou.
To len ako jedeno z moznych rieseni. Ako si vravel viac hlav, viac klobukov. ;)
Miho

Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod cai cai » Ned 07. Apr 2013 21:10:36

tak toto bude dalsia z paradnych nadrzi na tomto fore!!!!Drzim palce!!!! :yes
cai cai

Has thanked: 26 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 07. Apr 2013 22:17:00

tie šutre vyzerajú dobre, celé to bude dobre
ináč teraz mi to AQ nepríde ani také veľké :-D
dobré to bude, keď to AQ bude zabehnuté a zašpiní sa riasami tak to tak nebude kričať ako teraz keď je to všetko nové a čisté.
určite by som ale pouvažoval nad prekrytím toho filtra z vonku - je to prvá vec čo sa zašpiní a viac menej bude trvalo špinavá tak nech to nie je rovno na očiach.
neriešil by som to ale trvalo prelepením fóliou lebo na druhej strane je lepšie keď človek aj vidí do filtra keď už má tu možnosť.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod l_laco » Pon 08. Apr 2013 5:52:49

Vyzerá to pekne, až na ten filter ... čo už :-(
Ale keď už o tom filtri ... nemohol by si detailnejšie cvaknúť a popísať ako to tam máš naskladané .. myslím tie rúrky. Nejako sa v tom nevyznám z tohto pohľadu.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod brano ba » Pon 08. Apr 2013 8:03:51

Dakujem za postrehy, kludne pridavajte namety dalej :-D

Simon - nad vonkajsim filtrom som aj premyslal, ale ked tak, jedine nad celosklenenym. Nad kanistrami som neuvazoval, vysoka cena a relativne maly objem, pocitam ze tento filter bude ucinnejsi nez nejaky kanister, samozrejme neuvazujem o nejakej FX5-ke alebo o EHEIM 2080, pri ktorych samozrejme hra rolu vysoka cena a pri FX5 aj samozrejme prikon. Mozno casom prejdem na prepadovy celoskleneny filter, ako som to urobil pri predchadzajucom akva. Zatial od tejto alternativy upustam, mojim umyslom je akva postavit ako nizkonakladove, co sa tyka nakladov na energie, cerpadlo do prepadoveho filtra pre nadrz o takomto objeme si aj nieco cucne so siete.

Miho - nad prekritim filtra foliou som ciastocne uvazoval, je to este v stadiu riesenia. je mi jasne ze sa filter zanesie a vsetok bordel bude vidno, ale ako tu Rasto_2001 uz spominal, je dobre ked je do filtra vidno, aspon budem mat prehlad ako sa rychlo zanasa. Pohlad do filtra nieje az taky otvoreny, standartne mam vedla akva reprobednu na ktorej ma manzelka polozeny fikus v kvetinaci, tento to ciastocne prekryva.

cai cai - dakujem, snazim sa aby to bolo co najlepsie :-D

Rasto_2001 - akva teraz na zivo vyzera este ako tak velke, co sa tyka hlbky, skoda len ze sa to urcite zmeni k horsiemu, ked ho napustim, v tej vode sa vsetko tak zmensuje :( :evil: , uvidime ako pises, co povie cas, ked to vsetko zarastie. Mam rad v akva aj rastliny, takze urcite tam nejake pojdu, tie to cele este nejako dotvoria

I_laco - Filter Ti mozem kludne nafotit ked dojdem domov, pripadne je tu na zaciatku vlakna nakres filtra. Je to kombinacia tzv. HMF filtra a klasickeho prepazkoveho filtra (blizsi popis ti dam ku fotke). co sa tyka ruriek, tie este moc neries, niektore su zatial provizorne skusobne pootacane tak aby moc nezavadzali. Z filtra mam 2 vypuste, jedna je na cerpadlo s prietokom 1200l/h a druhu uvazujem pouzit na zalohu filtracie v pripade vypadku napajania, pojde tam trubica ktora bude cerpat vodu z filtra na principe tzv. bublifuku - vzduchom pohanany filter, aj tak budem mat pouzity kompresor na vzduchovanie, ma 2 vystupy, takze jeden pojde do kamena a druhy do filtra. Kompresor bude napajany z UPSky a tento vdaka malej spotrebe pojdedostatocne dlho aj pri vypadku napajania (vypadky el. u nas byvaju obcas dost caste). je mi jasne ze ten prietok bude maly, podla vyrobcu mozno len cca 300-400l, ale asi lepsie ako vobec nic. Pripadne tam hodim casom nejake slabsie cerpadlo s nizkym odberom.
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times

Poslaťod s333c » Pon 08. Apr 2013 8:44:34

Máš to pekné!
Palec hore. Už sa teším keď budu fotky s napustenou nádržov + rybky.
Obrázok užívateľa
s333c

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod brano ba » Uto 09. Apr 2013 9:54:12

Tu je nejaka nestastna fotka filtra. bolo to fotene vecer a este mobilom, takze kvalita nieje nic moc.
Ako som uz pisal, na vstupe je tzv. HMF filter, dalej bude voda tiect cez vrchny prepad do komory v ktorej budu filtracne media biomolitan, keramicke valceky, EHEIM biomach, SERA Siporax, biomolitan ( momentalne je este prazdna). Nasledne spodkom filtra prechadza voda do tretej komory, kde je este nejaky biomolitan a cerpadlo. Vypust z cerpadla je na fotke vo vzdialenejsej prechodke. Do tej blizsej je zapojena rura, cez ktoru pojde voda z filtra hnana vzduchom, prietok nic moc, ale pri vypadku napajania to pobezi na UPSku dost dlho, takze filtracia aspon ako tak pojde. mozno tam dam casom nejake slabsie cerpadlo, uvidime.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod l_laco » Uto 09. Apr 2013 10:04:53

Aha .. tak už rozumiem tým dvom trubkám :-)))
Ten HMF filter nie je zlé riešenie, už dávnejšie ( v období keď som mal rastliny ktoré intenzívne zanášali filter) som nad tým uvažoval, ale len ako molitanový predfilter. Zas mám novú inšpiráciu :-)))) len škoda že u mňa tá modrá neladí s pozadím ...
Aký bude objem molitan / ostatné média? Myslíš že takýto filter ti bude postačovať?
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod brano ba » Uto 09. Apr 2013 10:47:52

Presny objem este neviem, ale myslim, ze pri dostatocnom prietoku by to malo stacit, vsak uvidime, ako sa bude tvarit, ked tam dam ryby, neplanujem to nejak extra prerybnit. Mam doma testy, takze na zaciatku to budem sledovat. Inak, podla teorii co som cital, by ten tzv. HMF filter mal mat dost vysoku ucinnost, tak uvidime. Ak nie, tak bude aspon dobry ako si pisal ako predfilter ku samotnemu filtru, aspon sa tak rychlo nezanesie :-)
Mam zatial co sa tyka naplni 1L siporaxu, 1L EHEIM BIOMECH, 1L keramickych valcekov a samozrejme biomolitan, toho dam tolko , kolko sa zmesti, ked budu nasypane vsetky ostatne media. Filter je na celu vysku akva, cize 65cm a sirku som dal tusim 16cm a dlzku 25cm, co mi dava objem celeho filtra 26L. Z toho by teda filtracnych naplni mohlo byt cca 18L. A to v porovnani s niektorymi kanistrami je o dost viac nez ponukaju oni
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 73 hostia