Pre budúcnosť s touto "chorobou" pridávam neaké info o liečbe.
1. liečba: tabletami Sera bactopur direct
- tablety pomáhali, flaky ustupovali, ale úplne nezmizli. Hneď ako som to vysadil, znovu sa fľaky rozširovali.
- dávkovanie 24tbl. na 1200 litrov vody.
Po prvej liečbe výmena 1/2 vody nádrže. Bohužial ako sa začali fľaky rozširovať, nasadil som tú istú kúru s tabletami Sera Bactopur direct.
Pri 2. liečbe rovnaký efekt. Fľaky sa postupne zmenšovali, ale nezmizli.
Už som bol zúfalý a cca týždeň som im dal pauzu. Vtedy som rozmýšľal čo ďalej. 2 kúry nezabrali...
Potom som uvažoval nad touto kombináciou, ktorá tu bola spomenutá:
Sera Bactopur direct + Sera mycopur + 1g soli na 1 l vody.
Vzhľadom na moju nádrž 1200litrov + filter by táto kúra bola dosť drahá. Aj keď 2 kúry Sera bactopur tiež neboli najlacnejšie. Hľadal som ďalšie lacnejšie možnosti.
3. liečbu som začal so Sera omnipur, ktorý sa používa na liečbu jazierkových rýb.
- dávkovanie 50ml na 1000 litrov. Tak som nasadil toto liečivo a čakal týždeň. Molitany boli samozrejme mimo filtra. Po týždni výmena 1/2 vody.
Výsledok ako pri Sera bactopur direct. Fľaky ustupovali, ale nezmizli. Bolo to síce lepšie ako tablety, ale efekt minimálny. Hneď po tejto kúre dostali znovu Sera omnipur. Po týždni výmena 1/2 vody. Fľaky už boli minimálne, skoro žiadne. Ďalej som to už nechal tak, čo bude. Po 3 dňoch som znovu vymenil 1/3 vody a potom zase o ďalšie 4-5 dní.
Teraz si musím zaklopať sú v poriadku. Ale dal som im aj oni mne zabrať.
Tu je terajší výsledok:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nqRFXSMlq4E[/youtube]