Ako si splniť sen nového akvária.

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Ako si splniť sen nového akvária.

Poslaťod LaciP » Pon 10. Máj 2010 6:27:26

Vynikajúci článok myslím že každému začiatoćníkovi pomôže sa trošku zorientovať a najmä rozhodnúť sa pre ten správny biotop. Super :yes
Obrázok užívateľa
LaciP

Images: 13
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Reklama

Poslaťod Pito » Pon 10. Máj 2010 12:08:02

tak myslim si osobne, ze uz len toto tu chybalo aby sa pomohlo aj zacinajucim akvaristom. vydarena praca aj fotky su velmi vhodne ku biotom, prehladne a clovek si moze bez zbytocneho behania po nete vybrat to, co potrebuje k zhotoveniu svojho kuska prirody. gratulujem a drzim palce k dalsim takymto poucnym clankom. ale to asi bude chciet znova pobyt v Tatrach :claps: :yes :hand
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod simon » Ned 17. Feb 2013 18:17:07

Vynikajúci článok. Obsahuje všetko, čo začínajúci akvarista potrebuje. Veľmi mi pomohol.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Erika77 » Ned 24. Feb 2013 12:50:00

Krásne čítanie a hlavne poučné,super dík :yes
Erika77

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod simon » Sob 23. Mar 2013 8:39:43

...Pri ostrých a veľkých kameňoch je vhodné ich podložiť niekoľko milimetrov hrubou polystyrénovou doskou (ktorá by bola umiestnená ešte pod pieskom) tak, aby sa minimalizovalo riziko prasknutia skla. Nasledujúcim krokom by bolo napustenie vody do ...
Chcel by som sa spýtať:
1. Polystyrénovú dosku je potrebné dať na celé dno, alebo len pod kamene?
2. Ak sú v akva napr. ulitníky, ktoré veľmi radi bagrujú až po dno, nedochádza potom k tomu, že by ten polystyrén narušili a ten by potom plával na hladine? :eh:
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod paloi » Sob 23. Mar 2013 10:22:54

K prvej otázke - ja som dal polystyrén takmer na celú plochu. Samozrejme,že v prednej časti som nechal asi 5 cm medzeru, aby nebolo spredu vidieť polystyrén. Do prednej časti aj tak nedávam dekorácie. Je to tak podľa mňa univerzálne. Keď si zmyslím presťahovať nejaký kameň, nemusím vyhrabávať aj polystyrén.

K druhej otázke neviem, lebo slimákom sa u mňa akosi nedarilo. Prečo asi...? :Pi
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod l_laco » Sob 23. Mar 2013 13:49:02

paloi píše:K prvej otázke - ja som dal polystyrén takmer na celú plochu.

Toto som ja pri zakladaní akvárka podcenil a teraz to ľutujem. Myslel som na to, ale povedal som si, že veď také veľké kamene tam nebudú a ak aj hej, tak budú na piesku.
Omyl .... kamene sú dosť veľké a k tomu Geophagus, ryba ktorá bude podhrabávať každý kameň, koreň alebo čokoľvek položené na dne až kým sa nedostane na sklo ... no a teraz mám kamene pre istotu podložené tenkými konármi... trochu to robí dekoráciu, vytvára to aj jaskynky pre pancierníčky a crenicichly ale hlavne .. pri kladení kameňov to neškríííípe.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod simon » Sob 23. Mar 2013 16:48:38

Ulitníky aj šnekáče- slimáky. To je jasné. Paloi, tým drobcom by sa v tvojej mäkkej a kyslej vode asi nedarilo. Alebo by ich niečo veľké zožralo aj s ulitou. :mrk
Obrázok užívateľa
simon

Poslaťod jusko » Sob 23. Mar 2013 20:20:58

Polystyrén absolútne do akvária nepatrí. Pod kamene treba len dať poprašok piesku, aby to ryby nevyhrabali.
Fakt neviem, čo je to za módu - v živote sa takéto veci do akvária nedávali - mal som a ešte mám dosť akvárií aj s ťažkými kameňmi a nikdy sa nič nestalo - treba nájsť vhodné kamene a zakladať akvárium opatrne.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod paloi » Sob 23. Mar 2013 21:28:29

simon píše:Ulitníky aj šnekáče- slimáky. To je jasné. Paloi, tým drobcom by sa v tvojej mäkkej a kyslej vode asi nedarilo. Alebo by ich niečo veľké zožralo aj s ulitou. :mrk

Ja mám zrovna tvrdú a zásaditú vodu. Lenže veľké ryby zožerú všetko, čo sa hýbe. Drvili mi aj slimáky. Tak už ich do akvária ani nedávam.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 66 hostia