od paloi » Štv 04. Apr 2013 6:12:48
Akvárko som rozdelil na cca 350 a 700 litrovú časť mriežkou. V Baumaxe som kúpil uzatvárateľnú lištu, rozmer asi 1,5x1,5 cm, dĺžka 2 metre. Niečo ako elektrikárska lišta, ale mali to v béžovej farbe. K tomu som kúpil aj rohy, aby som sa nemusel trápiť so spojením líšt. Narezal som na potrebné dĺžky, aby mi to pasovalo do akvárka, ubral som 5 mm, aby tam nejaká medzera medzi mriežkou a sklom zostala. Otvoril som lišty, vložil sieťku proti hmyzu. Tá bola odstrihnutá trochu väčšia, aby bola rezerva. Lišty som zacvakol. Nakoľko som mal obavu, či sa nárazom ryby sieťka nevytrhne z lišty, som to poistil plastovou elektrikárskou spojovacou páskou. Ale asi to nebolo potrebné, v lište sieťka držala veľmi dobre. V akvaristike som kúpil 8 prísaviek, na každé protiľahlé sklo som dal po dva kusy nad sebou, aby boli v jednej rovine. Potom som priložil sieťko-mriežku a z druhej strany som doplnil ďalšiu "rovinu štyroch prísaviek". Mriežka teda nebola napevno spojená so sklom, ale iba zasunutá medzi prísavky. Prísavky nedovolili mriežke pohyb do strán. Takto to mám oddelené asi 2 mesiace a zatiaľ nič nepovolilo.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.