Vyroba pozadia

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Vyroba pozadia

Poslaťod crusZA » Uto 12. Mar 2013 7:49:10

ja som presne tak nadpajal to L.na 5cm kde sa spajaju som trocho obrusil pozadie aby do seba zapadlo,spoj prelepil akvaristickym silikonom,pretrel farbou,epoxidom a zasypal pieskom.doteraz spoj drzi a ani nieje badat kde vlastne je .
hodne zdaru
crusZA

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Rado » Uto 12. Mar 2013 10:42:34

Cichlidka píše:A nejake foto máš- nemáš? Ďakujem za radu :sun

foto by som aj niekde našiel. Keď budem doma, pozriem a pošlem.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Cichlidka » Sob 06. Apr 2013 6:34:22

Prosím o radu. Pozadie vyrábam nanovo, s pôvodným som mala problém. Rozdelila som ho na 2 časti, aby som ho vmestila do akva, po natierani pozadia balakryl+epoxy+piesok pozadie menili svoj tvar. Akoby sa "scvrklo" (len troska, ale už spoje do seba nepasovali) a aby to nebolo malo, dokonca sa od konca cca 20-30 cm ohlo (myslím ze to bolo podkladom na ktorý som striekala pur penu - aby som ušetrili na objeme, zvolila som iba 0,6 cm polystyren). Kedže som nevedela co s tým, odrezala som tie ohnute časti, aby som pozadie mohla v pohode vlepit do akva. Z celého pozadia mi ostalo asi 80 cm pouzitelneho. Kedže som už mala iba trosku purpeny, použila som dalsi kus tabule z polys., ktorý som predtým vyrezavala, sem tam dostrekla penu. Toto ale nevyzeralo už tak dobre a preto som začala s výrobou nového.
Moja otázka znie:
Momentálne mám jeden veľký kus pozadia už vyformovany. Dnes ho ešte opálim a natriem balakrylom. Kedy ho rozrezat? Az po úplnom dokončeni (balakryl, epoxy, piesok) - nebude tok potom problém? Ked epoxy vytvrdne je ako kameň.
Alebo radšej predtým? Nestane sa znova to, ze spoje budú o niečo viditelnejsie vplyvom epoxy? Dik za koment.
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Has thanked: 6 times

Poslaťod Cichlidka » Sob 06. Apr 2013 12:02:55

Achjoooooo :( nikto nič? :roll: ešte sa s tým nikto nestretol?
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Poslaťod Belial » Sob 06. Apr 2013 19:31:37

Tiež som raz riešil problém, že som musel pozadie deliť, lebo sa nevmestilo cez lišty. Ja som ho delil až keď už bolo úplne zatvrdnuté a v akva som ho zlepil dohromady silikónom a spoj som zatrel pieskom.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Cichlidka » Sob 06. Apr 2013 21:47:04

Ďakujem, zajtra by som chcela pieskovat. Dúfam ze bude všetko ok. Chcela som sa ešte spýtať, kedže bude ohrievac aj hadice filtra zabudovane v pozadí, co ak by časom nastal nejaky problém? Treba cele pozadie odstrániť? Je to vôbec možné bez poškodenia?
Ďakujem pekne :wasntme
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Poslaťod heno96 » Sob 06. Apr 2013 21:59:14

Bez poskodenia asi nie bolo si treba nechat vecsi komin aby sa tam dalo dostat rukou.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod melbymbo » Štv 20. Jún 2013 20:05:55

Prosim vas vie mi niekto dat hruby odhad na spotrebu Epoxy 1200, viem pozadie bude kadejak hrbolate a dat odhad je skoro nerealne. alebo v akych plechovkach sa to predava? aky objem, totiz to budem objednavat :call tak neviem ake mnozstvo... :think: ? pozadie pojde na plochu 100 x 40 a 40 x 40
melbymbo

Re: vyroba pozadia

Poslaťod melbymbo » Uto 25. Jún 2013 9:25:25

Aldebaran píše:Vyrežeš z polystyrénu požadovaný tvar (reliéf). Natrieš to epoxidovou živicou (komerčný názov Epoxy 1200. Je to priesvitná vec, takže ak chceš inú farbu pozadia výslednú, treba tam primiešať nejakú bezpečnú farbu- buď potravinárske farbivo, alebo Balakryl.

takze prva vrstva je epoxy + farba

Aldebaran píše:No a potom do vrstvy epoxidu nasypeš piesok (odporúčam nešetriť, ved piesku je dosť ;) ) a necháš vytvrdnúť aspoň 24 hodín. Procedúru so živicou a pieskom opakuj podľa potreby aspoň tri krát.

takze ked aplikujem prvu farebnu vrstvu, presypem to "zltym" pieskom a teda moja farba bude prekryta??
alebo to cele zamiesam do prvej vrstvy este pred naterom? akoze farba + epoxy + piesok a vysledny gulas nanasat?

ak by som nepouzil ten piesok ake by to malo dosledky? boloby to pozadie neprirodzene leskle?

- lebo ako nad tym rozmyslam ked chcem aby posledna vrstva bola piesok tak stratim ten efekt toho farbenia.
- alebo by som este ten posledy piesok pretrel farbou, ale to by som to zas musel prejst vrstvou epoxy a to by bolo leskle ten povrch. takze mi vychadza ze ten piesok tam asi ani ist nemusi ?

chcem aby to malo od toho jemneho piesku strukturu, a podla mojich predstav farbu
melbymbo

Poslaťod melbymbo » Štv 27. Jún 2013 18:48:20

dakujem, tak to nejak spravim podla seba ... :thumbdown:
melbymbo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 37 hostia