Vyroba pozadia

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Vyroba pozadia

Poslaťod Cichlidka » Štv 07. Mar 2013 19:24:24

Ahojte. Som tu nová, práve sa chystám založiť si akvarko. Dlhšie sledujem tuto tému, pred cca týždňom som začala vyrábať 3D pozadie :) robím rovno 2 - jedno z 10 cm extrudovaneho polystyrenu, jedno z pur peny. Zatiaľ iba modelujem. Hotové mám to z polystyrenu, môžem povedať, ze je to riadna makacka - ide to celkom ťažko a je z toho veľa bordelu. Teraz modelujem z pur peny - to ide oveľa rýchlejšie a ľahšie. Som zvedavá na výsledok, to, ktoré sa mi bude pozdávat viac nakoniec natriem balakrylom, epoxydom a pieskom. Príkladam aktuálne foto môjho "vytvoru" :chuckle
Kód: Vybrať všetko
 http://ninuliatkooo.rajce.idnes.cz/akva/#noname.jpg
http://ninuliatkooo.rajce.idnes.cz/akva/#noname_1.jpg
http://ninuliatkooo.rajce.idnes.cz/akva/#noname_2.jpg
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod paloi » Štv 07. Mar 2013 19:45:39

Teda ja čumím. Baba... a čo vytvorila. :yes

Ja by som sa do toho veru nepúšťal. Nemám na také veci odvahu.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Cichlidka » Štv 07. Mar 2013 20:05:35

:D aj baby majú svetle dni, nie? :D
Určite to nebude take vymakane, ako chalani co vyrábali, ale snažím sa :blush dúfam, ze to bude vyzerať dobre :sun
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Poslaťod Cichlidka » Štv 07. Mar 2013 22:11:02

Tak neviem, pre ktoré sa rozhodnúť, ale jednoznačne sa potom priklanam k výrobe z pur peny, co sa náročnosti týka :nod nejake rady?
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Poslaťod Cichlidka » Ned 10. Mar 2013 19:53:19

Nikto nič nepíše, tak si pomaly robím po svojom :wasntme prosím Vas chcela by som ešte do boku kus prirobit a schovat tam nasavanie filtra. Ako na to?
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Poslaťod Rostratus » Ned 10. Mar 2013 20:33:55

Na to nasávanie do filtra je už neskoro. To sa malo robiť na začiatku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Rado » Pon 11. Mar 2013 12:15:03

Cichlidka píše:Nikto nič nepíše, tak si pomaly robím po svojom :wasntme prosím Vas chcela by som ešte do boku kus prirobit a schovat tam nasavanie filtra. Ako na to?

Všetko sa dá, ak chceš. Ja by som podľa hadice nasávania zo zadu vyrezal polystyrén a otvor do predu pre nasávanie. Čo by mi prečnievala hadice dopredu, lebo sa môže stať,že ti bude trčať hadica z pozadia von, zapenil by som pur penou. Po zaschnutí upravil, aby to bolo ok pre oko + piesok+ epoxid+ farba - v obrátenom poradí :mrk Inak som za purpenové, páči sa mi viac. :yes
Obrázok užívateľa
Rado

Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Cichlidka » Pon 11. Mar 2013 21:25:36

Rado píše:
Cichlidka píše:Nikto nič nepíše, tak si pomaly robím po svojom :wasntme prosím Vas chcela by som ešte do boku kus prirobit a schovat tam nasavanie filtra. Ako na to?

Všetko sa dá, ak chceš. Ja by som podľa hadice nasávania zo zadu vyrezal polystyrén a otvor do predu pre nasávanie. Čo by mi prečnievala hadice dopredu, lebo sa môže stať,že ti bude trčať hadica z pozadia von, zapenil by som pur penou. Po zaschnutí upravil, aby to bolo ok pre oko + piesok+ epoxid+ farba - v obrátenom poradí :mrk Inak som za purpenové, páči sa mi viac. :yes

Ďakujem :hi
Chyba mi tam ešte jedna časť, toto sú len 2. Akvarko stena dĺžka 150, bocna 50 (stred 60). Tieto 2 časti majú dokopy cca 120 cm, takze mi chyba ešte 30 z dĺžky a cela bocna strana. Neviem ci spravit take "L-ko", alebo to fuknut do kríža a za to umiestniť všetku techniku :wasntme
Obrázok užívateľa
Cichlidka

Poslaťod Rado » Pon 11. Mar 2013 21:40:23

Ďakujem :hi
Chyba mi tam ešte jedna časť, toto sú len 2. Akvarko stena dĺžka 150, bocna 50 (stred 60). Tieto 2 časti majú dokopy cca 120 cm, takze mi chyba ešte 30 z dĺžky a cela bocna strana. Neviem ci spravit take "L-ko", alebo to fuknut do kríža a za to umiestniť všetku techniku :wasntme[/quote]
V mojom akva (60x60x160) som bočnú stenu dal - mám ho v rohu miestnosti. Schoval som za ňu ohrievač a mám tam molitan+ čerpacia hlava. Otvor má rozmer 30x20. Ďalšie tam mám fluval externý, no a ten som schoval do "tunela", ktorý som vytvoril v strede pozadia. Chcel som mať filtráciu predimnezovanú - a trofíkom to vyhovuje. Dobre sa rozhodni. Lepšie je podľa mňa techniku schovať, ako by ti mala niekde trčať "hadica".
Obrázok užívateľa
Rado

Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Cichlidka » Pon 11. Mar 2013 22:10:00

A nejake foto máš- nemáš? Ďakujem za radu :sun
Obrázok užívateľa
Cichlidka

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia