Lov ryb

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Lov ryb

Poslaťod Matej » Štv 28. Feb 2013 23:31:15

Aquarista píše:hmm .... škoda, bol by to zaujimavy zdroj živej potravy. Pootravejem asi nejakych rybarov ;) .

V podstate akykolvek lov podlieha povoleniu ako hovori Belial. Zober si ako by to dopadlo keby si kazdy behol niekde na potok nalovit ryby do cerena podla potreby, krizom krazom, druhy hospodarsky cenne aj nie :) Zachvilu by v tych vodach nebolo nic. Ten ceren ma este aj stanovenu maximalnu velkost 1x1 meter a samozrejme musis respektovat lovne miery ryb aj ked na to sa pri plevelnych rybach viac menej tak nejako kasle :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod KlimO » Str 06. Mar 2013 8:34:11

Chlap!! Vcera som bol v rybarstve predajni. Matej to mozno pozna. Tam ako je kaufland je budova, je tam aj autoskola. Bol tam milý pan poradil mi vysvetlil kupil som feederovy prut mam k tomu 2 spicky 2 cievky. 0.20mm vlasec najmensie haciky a sadu oloviek plavak 2.2 gramovy. Pan mi aj vlasec namotal na stroji nech sa netrapim :D Som mega spokojny. Akurat sa chcem opytat, pri nahadzovani a naslednom navijani ten vlasec strasne odskakuje z cievky a ma tendenciu sa motat vsade len nie na cievku, myslite ze to bude tym, ze este nie je pouzivany?
Obrázok užívateľa
KlimO

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Belial » Str 06. Mar 2013 19:56:33

KlimO píše:Chlap!! Vcera som bol v rybarstve predajni. Matej to mozno pozna. Tam ako je kaufland je budova, je tam aj autoskola. Bol tam milý pan poradil mi vysvetlil kupil som feederovy prut mam k tomu 2 spicky 2 cievky. 0.20mm vlasec najmensie haciky a sadu oloviek plavak 2.2 gramovy. Pan mi aj vlasec namotal na stroji nech sa netrapim :D Som mega spokojny. Akurat sa chcem opytat, pri nahadzovani a naslednom navijani ten vlasec strasne odskakuje z cievky a ma tendenciu sa motat vsade len nie na cievku, myslite ze to bude tym, ze este nie je pouzivany?

Na vlasec 0,20 si mohol zobrať radšej väčší plavák tak aspoň 5-10g. No a čo sa týka vlasca, máš ho správne natiahnutý? Lebo pokiaľ je vlasec správne "nasadený" (neviem ako to presne pomenovať), tak nemá prečo odskakovať...

Pozri si toto:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NFDm0iSrqdY[/youtube]
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Matej » Štv 07. Mar 2013 22:03:08

KlimO píše:Chlap!! Vcera som bol v rybarstve predajni. Matej to mozno pozna. Tam ako je kaufland je budova, je tam aj autoskola. Bol tam milý pan poradil mi vysvetlil kupil som feederovy prut mam k tomu 2 spicky 2 cievky. 0.20mm vlasec najmensie haciky a sadu oloviek plavak 2.2 gramovy. Pan mi aj vlasec namotal na stroji nech sa netrapim :D Som mega spokojny. Akurat sa chcem opytat, pri nahadzovani a naslednom navijani ten vlasec strasne odskakuje z cievky a ma tendenciu sa motat vsade len nie na cievku, myslite ze to bude tym, ze este nie je pouzivany?

Tam chodim aj ja, pan sa vola myslim Hornak, je to fajn obchod :)

Vlasec ti odskakuje pravdepodobne preto ze je ho tam moc plus je problem ze navijas asi na prazdno bez zataze, takze sa nedostatocne silno utahuje, to pri realnom love az taky problem nebude, ale pri malych zataziach sa to stava tiez. Odporucam odtocit tak zo 10 metrov nech neni ta cievka uplne plna.

Je mozne aj to ze si kupil horsi silon, niekedy sa skrucaju viac ako je zdrave ale casom to tiez trosku podda, uvidis niekde pri vode.

Ono je idealne navinut si vlasec sam tak ze normalne tocis kluckou aby si navijak silon spravne ukladal, tie navijacie stroje su fajn ale staci ked to clovek co to navija trosku nerovnomerne navinie a potom to blbne, staci nepozornost.

Ty si tiez z NMnV?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod KlimO » Pia 08. Mar 2013 9:52:44

z Považian. Matej ma isto pravdu je tam viac vlasca. Mam tam cca 200 metrov inak vlasec mi dal dobry. Nahodeny na vode uz nie je zvlneny. Aspon myslim ze to tak ma byt. Dam prec 10 metrov a myslim ze sa to podda
Obrázok užívateľa
KlimO

Poslaťod bobo242 » Pia 08. Mar 2013 12:36:18

vlasca musi byt na cievke vzdy akurat, ani malo ani vela. na to casom prides. a aby sa ti stale spravne ukladal na cievku ked mas len lahky plavak (alebo nic) daj si ho medzi prsty ruky ktorou drzis prut ked ho navijas. tym ho mierne napnes a bude sa ukladat spravne a nebudu sa ti robit slucky apod.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod KlimO » Pia 08. Mar 2013 18:12:46

Jasne, to robim :)
Obrázok užívateľa
KlimO

Predchádzajúci

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 55 hostia