Lov ryb

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: Lov ryb

Poslaťod Matej » Pon 25. Feb 2013 12:01:22

Ja by som fakt isiel do toho feedroveho prutu, teleskopy sa daju tiez kupit dobre ale treba ist do niecoho jemneho a to byvaju drahe kusy.

Skus sa pozriet na nieco taketo :
Kód: Vybrať všetko
http://www.hacik.sk/rybarske-pruty/action/productdetail/oc/3115/product/prut-albastar-partner-feeder-330-m40-80-g.xhtml

Stale to neni az take drahe a oproti nejaku tvrdemu teleskopu to bude podstatne lepsi prut. Kazdopadne je lepsie si to chytit do ruky a trosku s tym potriast ci sa ti vobec bude dobre drzat.

Pripadne mozes skusit nejaky set :
 http://www.hacik.sk/rybarske-pruty/action/productdetail/oc/1041259/product/feeder-prut-33m-130g%2B4-lozisk-navijak-predna-brzda.xhtml

do tych setov ale spravidla nedavaju zrovna tie najlepsie veci, aj ked urcite sa da najst.

Navijak by som bral nieco na tento styl :
 http://www.hacik.sk/rybarske-navijaky/action/productdetail/oc/4025/product/navijak-browning-xitan-hsm-830-fd.xhtml

ta dvojita klucka je proste bomba, ale je mi jasne ze nebudes chciet hned taketo drahe veci. Treba si zase skusit par typov a zistis ktory ma dobry chod, zaklad je aby ani pri rychlom toceni kluckou ten navijak moc nehadzalo, ta dvojita klucka to prave dobre vyvazuje. Kazdopadne neber moc velky navijak, velkost 2500-3000 uplne staci.

Este k tym cenam tak vseobecne, tu sa moc neoplati setrit, udica sa este da kupit relativne dobra aj lacno, horsie je to pri navijakoch - teoreticky by si mal vzdy po sezone navijak premazat, spravne uskladnit atd ... toto samozrejme takmer nikto nerobi a ten navijak tym padom dostava na prdel. Mal som navijaky aj za 15 eur aj za 30 ... ale jedine SHIMANO mi dlhodobo funguje spolahlivo bez akejkolvek udrzby. Tie klakli po roko, dvoch, troch ... shimana uz mam tusim asi 7 rokov a idu stale dobre. Takze pre mna v tomto volba jasna, radsej dam 60 - 80 eur za navijak ale viem ze na dlhu dobu mam pokoj :)

Mam napriklad starsi model tejto rady a som velmi spokojny :
http://www.rybyrybkyrybicky.sk/rybyrybkyrybicky/eshop/21-1-navijaky/0/5/1984-navijak-Shimano-Exage-3000-SRCDH

Poskladat si vybavu ktora ti bude vyhovovat je dost tazke, najskor si musis najst druh lovu co ti bude vyhovovat a potom sa mozes uzsie zamerat. Prave preto ti aj odporucam ten Feeder prut, je vhodny na viacero typov lovu :)

Drzim palce pri vybere.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod bobo242 » Pon 25. Feb 2013 12:16:21

uplne dobre ti radi Matej ten feedrovy prut - je to naozaj univerzalny prut - ma jemnu spicku, dodava sa s dalsou resp dalsimi dvomi s inou tvrdostou. mozes ho vyuzit okrem tazkej sumcariny na naozaj vsetky ostatne sposoby lovu, lebo je sice jemny na spicke ale ked sa ti zavesi vacsia ryba, nema s tym problem. na feeder sa chytaju ryby od belicky az po 10 kg kapre. samozrejme to uz chce prisposobit tomu ostatne sucasti - silon, navijak.. na takomto prute signalizuje zaber spicka - musis ho polozit tak, aby zvieral so silonom cca pravy uhol. ale kludne ho mozes pouzit tak, ze si spravis klasicky system s plavakom, na tazko s "policajtom", alebo vlacit umelu nastrahu. a na teleskop sa vykasli. kup si slusny feedrovy prut - delicku - 3 dielny, aby sa lepsie prepravoval a urcite neolutujes.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod KlimO » Pon 25. Feb 2013 15:43:08

Aha, ja som nevedel co to je ten feederovy okrem toho ze je jemny.. Vzdy som si myslel ze teleskop je naj pretoze sa lahko posklada a ides.. Urcite by som chcel mat signalizator plavak. A kedze sa na ten feederovy prut da chytat aj kapre aj male ryby a hlavne dravce- stuky co by som chcel po malickych rybach skusit tak by som isiel skor do toho :)
Obrázok užívateľa
KlimO

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Matej » Pon 25. Feb 2013 22:57:29

KlimO píše:Aha, ja som nevedel co to je ten feederovy okrem toho ze je jemny.. Vzdy som si myslel ze teleskop je naj pretoze sa lahko posklada a ides.. Urcite by som chcel mat signalizator plavak. A kedze sa na ten feederovy prut da chytat aj kapre aj male ryby a hlavne dravce- stuky co by som chcel po malickych rybach skusit tak by som isiel skor do toho :)

Ved som ti pisal hned v prvom prispevku aby si si precital co to je feedrovy styl chytania ryb, nemozeme ti nadiktovat presne co si mas kupit :) Na kazdy typ lovu je urceny specialny typ udice, niektore su silne specificke, napriklad odkladacie delicky na plavanu ktore maju kludne aj 15m na dlzku, s tym nic ine robit prakticky nemozes ... niektore udice su naopak vcelku univerzalne, ako napriklad ta feedrova udica ktoru ti odporucam.

Teleskopy nie su spatne, hlavne ta moznost rychleho a lahkeho zlozenia je lakava. Lenze bezne teleskopy su bud kratke, alebo moc tvrde. S tvrdou udicou mozes chytat tak na tazko, prides o zabavu pri zdolavani ryby pretoze to ide mo lahko, je to taka tazka technika. Cize k teleskop, tak aspon 3.5m na dlzku a JEMNYYYY, a na ten si mozes prichystat peknu palbu, plus bude robeny z menej dielov a tym padom ta vyhoda zlozenia na maly kus odpadne.

Mna osobne proste nenapada univerzalnejsia volba ako feedrova udica, je to jemne, zdola v pohode aj velku rybu, mozes s tym chytat na plavak, na lahsiu polozenu (na tazko) aj na privlac ... pritom sa s tym velmi dobre pracuje a neni ani moc tazka. Pre mna idealna volba.

Este k tomu ze chces urcite chytat na plavak ... prides k vode, fuka silny vietor ... co spravis, pojdes domov? Na plavak si pri silnom vetre jednoducho nezachytas, takze naviazes feedrovy kosik a ides na to, castokrat si tak zachytas lepsie ako na plavanu :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Belial » Uto 26. Feb 2013 19:27:52

Chalani ti radia dobre. Čo sa týka navijaka, ja používam toto:
http://www.rybarstvo.sk/shimano-hyperloop-2500-rb/

Chod je dobrý a na prvých pár rokov ti bude určite dobre slúžiť.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod KlimO » Str 27. Feb 2013 9:44:57

ten sa mi paci a aj cena je dobra
Obrázok užívateľa
KlimO

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Poslaťod Belial » Str 27. Feb 2013 18:43:05

A keby si chcel, mám doma jeden prívlačový prút na predaj. Je to tento:
http://www.sert.sk/sert/eshop/1-1-Rybarske-pruty/3-2-Privlacove/5/223-Agility-2-1m-7-20g

Ja som ho kúpil minulý rok a nieje moc používaný. Chodil som s ním na ostrieže, ale ťahal som naň aj šťuky a podaril sa aj zubáč. Tento rok som kúpil prút s väčšou záťažou a tento mi zostáva navyše.
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Aquarista » Str 27. Feb 2013 19:58:28

vstúpim vám do debaty, síce trachu OT, ale chcem sa vas spýtať:

Na chytanie malích rýb s tou štvorcovou sieťkou ( neviem ako sa to volá :lol: , čo s tým chytáte melé rybky, keď idete na šťuky a.p. ) potrebujem rybársky lístok ?
Obrázok užívateľa
Aquarista

Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod Belial » Str 27. Feb 2013 20:33:09

Volá sa to čereň a na tento spôsob lovu potrebuješ lístok.Ono vlastne na akýkoľvek lov rýb potrebuješ platné povolenie.(nepočítam akváriá, tam si povolenie udeľuješ sám :lol: ).
Obrázok užívateľa
Belial

Poslaťod Aquarista » Str 27. Feb 2013 20:50:09

hmm .... škoda, bol by to zaujimavy zdroj živej potravy. Pootravejem asi nejakych rybarov ;) .
Obrázok užívateľa
Aquarista

Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia