375l - Akva pre menšie cichlidy zo strednej ameriky

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Re: 375l - Akva pre menšie cichlidy zo strednej ameriky

Poslaťod Belial » Ned 24. Feb 2013 12:56:24

Walcott píše:A to by nebolo jednoduchšie ho už odloviť? Ako len sa pýtam ale v tej sieťke nebude mať viac miesta ako v tom druhom akvárku.

Takto by si nemusel riešiť ďalšie akva, ohrev, filtráciu... Ryby by zostala v tej istej vode.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Reklama

Poslaťod Walcott » Ned 24. Feb 2013 12:57:48

Len to že nemám takú sieťku, a neviem čím by som to inak prehradil.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod Belial » Ned 24. Feb 2013 13:08:12

Walcott píše:Len to že nemám takú sieťku, a neviem čím by som to inak prehradil.

Tak potom už len to akva.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod Walcott » Ned 24. Feb 2013 13:20:53

Našiel som kus skla tak s tým som to predelil, no oddelil som samicu a nie samca ale nevadí, teraz vyzerá že jej viac vadí že nemôže plávať po celom akva a ako to že ju už netýra.
Obrázok užívateľa
Walcott

Poslaťod stiff » Pon 25. Feb 2013 9:10:00

Ono vieš, na citróny máš jednoducho malé akva.. Funguje to tak, že mladý pár sa niekoľkokrát vytrie a potom už samica nestíha a samec je doterný. Po niekoľkých výteroch ju uštve ak si nedáš pozor. Možností je niekoľko, okrem väčšieho akva. Jednou z nich je zníženie teploty, čo bude znamenať akúsi stagnáciu a nechuť k treniu. To je ale krátkodobé, ide leto... Druhá možnosť je predel, alebo väčší košík, do ktorého umiestniš agresora. Košík je najlepšie riešenie, lebo samica zostáva v prirodzenom prostredí a ľahko zregeneruje. Potom až samca vypustíš, môžu sa ľahko spárovať. Ak by si ho odlovil do osobitnej nádrže, bude to chvíľku trvať, kým si zasa na seba zvyknú a nikto nevie predvídať ako to dopadne...

Košík si jednoducho vyrobíš z napr. sieťky proti hmyzu a na vrch pripevníš polystyrénový mantinel, aby to plávalo.. Podľa veľkosti ryby. Ja to používam už dlho, na výrobu som použil plastovú mriežku, ktorá sa používa do odkvapov na zachytávanie nečistôt. Taká čierna..

Počítaj s tým, že takéto problémy budeš riešiť stále častejšie, sú to veľké ryby a vyžadujú veľkú nádrž s primeranými spolubojovníkmi. Inak to nebude dlhodobo fungovať...
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Walcott » Pon 25. Feb 2013 10:16:16

Vďaka, ono ani nie že by ju štval, ona už má na neho taktiku, lebo to nie je prvý krát čo je po trení taký agresívny, ona zalezie medzi rastliny a vôbec sa nehýbe, on ju tým pádom nehryzie len ju stále chodí pozerať a sem tam z boku do nej ako keby tlačí aby stade vyšla ale ona ho má v prdeli. Ale prišlo mi to také že ju stále otravuje, tak som ich predelil sklom, a hneď samica ožila a začala sa normálne dobiedzať ku samcovi, naparovať sa cez sklo a hľadať cestu von, nemá ani známky zranenia, možno to bolo zbytočne predčasné, ale aspoň mám núdzovú záchranu keby bolo treba.

Inak takú sieťku by som mal niekde mať, to s tým polystyrénom je dobrý nápad, skúsim to vyrobiť. Viem že to akva je pre nich malé, teda zatiaľ ani nie ale v dospelosti isto bude, dúfam že do roka sa podarí zriešiť niečo väčšie, kedže by som mal začať už konečne zarábať.
Obrázok užívateľa
Walcott

Poslaťod Walcott » Uto 26. Feb 2013 19:01:38

Tak opäť sa hlásim po nejakej dobe, trošku som to v akva skultúrnil, vyhodil som dve vedrá štrku, bolo ho tam zbytočne veľa, aj zopár väčší skál šlo preč aby bolo viac miesta na plávanie. Aj keď na tej kvalitnej foto veľa nevidno.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Walcott

Poslaťod l_laco » Uto 26. Feb 2013 19:37:14

Aj ty uberáš z dekorácie aby mali ryby miesto? :rofl sakra, sme na tom rovnako.

Ale zdá sa mi to, alebo ti tam nejako ubudlo rýb? Kde máš octofasciaty? a druhú citrónku?
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Walcott » Uto 26. Feb 2013 20:50:11

Veru ryby rastú a akvárko s nimi nechce rásť. Manželku má schovanú vľavo vzadu za rastlinami tam jej je teraz dobre, a octofasciaty mám 3 a všetko samce lebo posledná samica zdochla ale to už dávno ešte minulý rok a nájsť k nim dospelú samičku je tu v okolí nemožné (na fotke sa niekde poskrývali že ich nevidno), no a už je tam potom len klasika jeden gibiceps, dva ancitrusy, jedna channa a jeden sumček ktorého vídavam tak raz za mesiac :) jo a ešte jedna malá nigrofasciata ktorá uniká osudu už vyše roka :D

Darmo formuje sa z toho jednodruhovo-párová nádržka, kedže pri tých citrónoch v takto malom akva druhý prosperujúci pár nie je možný.
Obrázok užívateľa
Walcott

Poslaťod Walcott » Štv 04. Apr 2013 13:23:19

Trochu som sa nudil, tak som sa skúsil pozrieť na čiernu štetinkovú riasu pod mikroskopom, jej jednotlivé chlpky sa podobajú na nohu nejakého hmyzu ako keby sa skladala z článkov, nie je to poriadne vidieť lebo mám len taký detský mikroskop, navyše usb kamerka má slabé rozlíšenie, ale niečo tam vidieť, pre porovnanie som tam dal aj vlas, to je to hrubé krížom.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yp7c6IWJpoc[/youtube]
Obrázok užívateľa
Walcott

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 64 hostia