Zelená Amerika 1300L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
10
100%
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 10

Zelená Amerika 1300L

Poslaťod Dali » Pia 22. Feb 2013 0:26:06

Názov nádrže: Zelená Amerika 1300L
Biotop nádrže: Južná Amerika s množstvom rastlín
Rozmery nádrže (d x v x h): 2500x700x750
Hrúbka skla: 12mm
Objem nádrže : 1300L
Dekorácia v nádrži: Substrát 200kg (150kg štrk Hagen tmavý zrnitosť 1-2mm,40kg štrk aquapet 1-3mm, 10kg Tetra Plant kompl.substrát) 4 drevené korene resp. Samorasty z akvaobchodu. Pozadie je jednoduché čierne (tvrdený polystyrén)zavesené hákmi z vonkajšej strany, jednoducho odnímateľné pri čistení nádrže.
Filtrácia nádrže: vonkajší Filter lepený zo skla na mieru o objeme 170L s piatimi komorami a dvoma medzikomorami. Objem filtračních náplní je 80litrov (42 litrov biomolitanu TM10 a 38 litrov keramiky zn. Sera siporax 15mm). Filter je vybavený automatickým dopúštacím systémom pri vačšom odpare vody z akva prípadne pri čiastočnom pretečení spôsobenom výpadkom el.prúdu. Filter má poistný prepad, cez ktorý je pretečená voda odvedená do kanalizácie. Je umiestnený pod akváriom takže je do neho privádzaná voda samospádom cez potrubie Ø 50 cez prepad navrtaný na bočnej stene akvária. Voda je z akva odsávaná ako z dna tak aj z hladiny cez zberač a sitká vlastnej výroby. Z poslednej „vyrovnávacej“ komory filtra je už prečistená voda tlačená pomocou čarpadla Aqua Zonic Evo 05 do nádrže cez roztrekovaciu rampu vlastnej výroby umiestnenú tesne pod hladinou vody.
Osvetlenie nádrže: 0,6-1W/L denne zhruba 10hodín. Osvetlenie zabezpečuje atypická zavesená osvetľovacia rampa vyrobená na mieru zložená z viacerých druhov svetelných zdrojov zapojených do 5 okruhov osobitne napojených na elektronické programátory o celkovom výkone cca 1300W. Simulácia východu slnka, poludnia, západu slnka a mesačného svitu :) Okruh1(140W) 4xhalogénová žiarovka, Okruh2(216W) 4x trubica T5 120cm (2xsylvania Gro Lux, 1x Hagen Life glo, 1x Hagen Power glo + reflektory Juwel) Okruh3(720W/86W) 24x smd dichroická Led žiarovka (kombinácia teplej a studenej bielej alebo 2700/3200K-5700/6500K). Okruh4 (150W) metalhalogenidová výbojka Aquanova Rx7s 10000K + reflektor. Okruh5 (80W/19,2W) modrý smd Led pás 2m.
Ohrievanie nádrže: 2kusy Eheim-Jager 300W v medzikomorách filtra
Stojan pod nádržou: murovaný kombináciou ytongu a betónových tvárnic so železobetónovou doskou. Akva ve podložené vyrovnávacou vrstvou polystyrénu, drevotrieskovou doskou a tvrdeným polystyrénom. Nádrž je obostavaná aj po stranách aj zhora akoby vsunutá do jednej zo stien obývacej haly.Pod podstavcom zozadu je uložený filter, systém CO2 a ostatná technika. Čistenie a údržba nádrže je zozadu akvária z malej miestnosti vytvorenej pre tento účel.
Kryt nádrže: bez krytu, zapustené v stene a olemované dubovými doskami… resp. len krycie sklá :)
Rastliny v nádrži: Rataj: Echinodorus Latifolius, Echinodorus Uruguayensis, Echinodorus Mercedes, Echinodorus Krapčatnyj, Anubias Barteri,Sagittaria Platyphylla, Ceratopteris Siliquosa, Valisneria nana,Lilaeopsis n.zelandie, Pogostemon Helferi, Ludwigia Mullerti. Dennerle: Echinodorus sp., Echinodorus cordifolius, Eleocharis acicularis,Anubias Barteri,Limnophilla Sessiflora, Vallisneria totifolia. Aqua-Daho: Echinodorus Beauty Red, Echinodorus Indian Red, Microsorium pteropus, Cabomba Caroliana, Egeria Densa, Vesicularia Dubyana. Tropica: Bolbitis heudelotii
Ryby v nádrži: Pterophylum Altum 9ks, Paracheirodon Innesi Long fin 60ks, Ancistrus sp. Long fin 6ks, Corydoras Trilineatus 4ks,Crossocheilus Siamensis 4ks (kvôli riase), Chromobotia Macracantha 4ks(kvôli slimákom), o pár dní pribudne pár kúskov Symphysodon Discus :)
Kŕmenie rýb: Kŕmenie manuálne: 1-3x denne mrazené potvorky (kocky v blistroch – čierna komária larva, červená(patentka), biela komária larva(koretra), kril, artémia, dafnia, mysis a podobne…podľa ponuky v akvaristike :)) Kŕmenie automatické: cez dvojzásobníkové krmítko Eheim Twin Duo 3-6x denne v mikrodávkach. V prvom zásobníku mix vločkových krmív: SeraSan,Tetramin,Tropical D50,Sera GvGmix. V druhom zásobníku mix granulovaných krmív: Sera Discus granulat, Tetra Discus, Sera Vipagran, Tropical Discus gran, Sera FD mixpur…
Výmena vody: raz za 1-2 týždne 250-300litrov cez zásobník vody
Poznámka k nádrži: teplota vody 29°C, kvôli množstvu rastlín v akváriu pridávám do vody CO2 z 30kg bomby značky Messer, len cez deň každé dve hodiny v 20-30min cykloch cez automatické spínacie hodiny. Taktiež železité hnojivá Sera Florena, JBL Feropol, Easy Life Profito, Sochting alebo ich kombinácia…200-250ml týždenne.
Fotogaléria nádrže: postupne popridávam :)
Videogaléria nádrže: video bude možno čoskoro :)
Dali

Images: 18
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: Zelená Amerika 1300L

Poslaťod l_laco » Pia 22. Feb 2013 7:25:23

Parádny objem a technicky dosť prešpekulované :yes Osobne by som to využil na iné ryby, ale pekné.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Dali » Pia 22. Feb 2013 7:42:02

Ako si tak všímam tento portál, tak zrejme vačšina z Vás by tam hodila niečo iné...chápem :) Ale mne išlo o rastliny a pri týchto nemožem chovať tie Vaše "veľryby" :) Inak dik :)
Dali

Poslaťod Aquarista » Pia 22. Feb 2013 8:11:51

Pekné :claps:
Pekne si sa vyhral s technikou, ako dlho si to realizoval ?
A nebudú ti od permanntných 29°C odchádzať rastiny ?
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod Dali » Pia 22. Feb 2013 8:28:27

Dik Aquarista :) Tak nejako presne som ten čas nestopoval, no len podstavec, obostavba a obklad trval také 3-4 mesiace... Samotná nádrž zhruba mesiac... Ale zase, nádrž už beží viac ako pol roka a stále sú tam nejaké detaily nedokončené. Určite mi viacerí dajú za pravdu, že dokončovanie nádrže je nekonečný príbeh a stále je čo vylepšovať a dolaďovať :)
Vačšine rastlín zatiaľ táto teplota nevadí, no niektoré stagnujú ...Hlavne Cabomba, Valisneria nana a sagittaria. Stále skúšam, koľko ktorá rastlina vydrží. Presne kvoli tomu som sa snažil nasadiť široký sortiment rastlín aby som vedel neskor vyselektovať rastliny ktorým bude prostredie vyhovovať a ktorým nie. Asi to bude dosť dlhý proces :roll:
Dali

Poslaťod Dali » Pia 22. Feb 2013 9:05:51

pár nových fotiek z nádrže za ktoré ďakujem Stiffovi :)

Obrázok
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Dali

Poslaťod l_laco » Pia 22. Feb 2013 9:07:23

skutočne nádhera
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod gringo » Pia 22. Feb 2013 9:09:16

Jedním slovem, NÁDHERA :yes Pročetl jsem technickou vybavenost a napadla mě jediná otázka. Vlastníš elektrárnu? :cool
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod perchess » Pia 22. Feb 2013 9:23:04

Tak v prvom rade vitaj tu na portáli!
Som rád, že si si našiel čas na registráciu a hlavne na to, aby si nám mohol predstaviť tvoju parádnu nádrž. Ako tu už ktosi písal, máš to prešpekulované do detailu, ale podľa mňa si urobil dobre, že si na to neišiel systémom "hurá". Alťáky už podrástli odvtedy, čo som ich videl u stiffa v karanténe :yes . A rastliny - ako píšeš - časom uvidíš, ktorým sa bude dariť. Ale podľa mňa pri takej intenzite a toľkých druhoch osvetlenia v kombinácii s CO2 sa musí dariť takmer všetkému. Mám taký dojem, že si budeš môcť otvoriť obchod s rastlinami :F :F
Takže akvárko parádne (nielen objemom), tak nech to tam žije a pláva a nech ti robí radosť!
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Dali » Pia 22. Feb 2013 9:54:12

heh :lol: gringo :) dik Netreba vlastnit elektráreň...našťastie vymysleli LEDky :) No musím povedať, že s elektrinou mi pomáhajú fotovoltaické panely na mojej streche
Perchess, dik za privítanie. Som rád, že sa alťákom darí, ja ich vidím vždy, takže až tak neregistrujem zmeny v ich raste... Systém "hurá" som praktizoval pri menších akva keď som bol mladší, takže som sa už na niektorých vlastných chybách poučil. S rastlinami je to veda...nikdy to nieje dokonalé, no čo neporastie, neporastie... Tie ktorým sa ale darí tak rastú ako divé...cca každý mesiac naťahám z nádže 1-2 vedrá rastlín :) Ale obchod otvoriť zatiaľ neplánujem :shifty:
Dali

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 37 hostia