Jednodruhá alebo viacdruhová nádrž?

Diskusia o cichlidách, o ktoré neviete zaradiť do kategórie.

Re: Jednodruhá alebo viacdruhová nádrž?

Poslaťod Stero » Uto 15. Dec 2009 12:13:27

Presne je to o výbere. Krásne ryby Cyphotilapia frontosa alebo húf Trofeusov vyzerá geniálne ako jednodruovka. Ale Viac druhové aq je poriadaný hlavolam. Vybrať správne druhy s ohľadom na stravu, agresivitu, kríženie a aby to vyzeralo. To je to čaro viac druhového aq.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Reklama

Poslaťod Karpatska » Str 16. Dec 2009 23:25:49

Ja som osobne za viacdruhové akva, je to super skladať aké rybky sa k sebe hodia a potom ako spolu rastú ako sa časom medzi nimi vyvíjajú vzťahy. Ako tu bolo povedané za jedno-druhové som ak ide o odchovné.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Aldebaran » Sob 02. Jan 2010 12:01:38

myslím, že každý akvarista(mňa nevynímajúc) začínal s viacdruhovým akváriom.

Ja som viac za kombinované akváriá, už len pr ten príjemný halvolam pri rozhodovaní, čo s čím môžem dať. Navyše, príde mi to prirodzenejšie (pri správnom výbere rýb) a hlavne pestrejšie.
Na druhej strane, vidieť húf tropheusov ako v jednodruhovej nádrži ja tiež očarujúce. Všetko závisí od druhu rýb a nálady, ale ja som vo väčšine prípadov za viacdruhové.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod jusko » Sob 02. Jan 2010 14:30:44

Já mám v chovni jedno akva, kde mám červené zebry s auratusmi a všetky ostatné nádrže mám jednodruhové - ale to je chovňa. Keby som mal akva na okrasu, tak jednoznačne viacdruhové. Výhoda jednodruhového je, že možem mladé ,,valiť,, naplno. Keď máš napr. v 300 L akváriu 5 samcov a 15 samíc určitého druhu,tak pri nosení napr.10 samíc už je počet mladých pekný. Napr. Pseudotropheus socolofi mi dá 30 mladých x 10 samíc ... A potom sa posadiť pred rozplavačku, kde je napr.300 mladých socolofiek - úžasný pohľad. A predstav si to napr. s Duboisami.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Predchádzajúci

Späť na Všeobecne o cichlidách

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia