Malý splnený sen - akvária v byte na 7. poschodí

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Malý splnený sen - akvária v byte na 7. poschodí

Poslaťod Rostratus » Uto 29. Jan 2013 20:25:55

Matej píše:Admin asi pouzil len tie vonkajsie platy a spojil ich, alebo to mal uz original bez toho izolacneho stredu.

Áno ja som si nechal ten obvodový umakart. To už boli spojené 2 umakarty v jednom. Medzi nimi je lep, alebo čo to je. Žiadny polystyrén ani nič podobné.

terrible píše:Keď už sme pri tých podložkách, aký polystyrén dávate pod nádrže? Normálny, alebo extrudovaný?

Ja som použil podlahový, ale nie ten najpevnejší. Ale môžeš kľudne použiť aj fasádny. To je jedno. Ide len o to, aby prípadný kamienok, piesok, nečistota sa mala kde zatlačiť. V tomto prípade do polystyrénu.

Stojan je na mieste, tak bol čas na podlahu, ktorá išla okolo stojanu. Ešte to zajtra vyšpárujem a podlaha je hotová.

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Poslaťod nobody » Uto 29. Jan 2013 21:27:14

ahoj ako ono je to vsetko pekne len som rozmyslal co mi tam chyba :)
neviem preco ale som taky detailista. mozno prave taketo hluche rohy si treba dobre premysliet. o co vlastne ide. vsimol som si len jednu vnutornu zasuvku zpredu ked sa pozries z pravej strany, kde si vyuzil existujucu a z nej pretiahol kable na vnutornu stenu zprava. no a to mi cele akosi vadi resp. predpokladam ze filtracia bude podla povodneho nakresu v strede a prave tam by som sa snazil dotiahnut zasuvku a spravil by som povodne drazku v stene resp. spravil min. trojzasuvku niekde v tej stredovej casti ci uz dole alebo hore. uz len ked si vezemem 2x svietenie + 2x filter tak mam full (4). je mi jasne ze sa to da rozdelit rozdvojkou resp.potiahnut predlzovak atd atd ale jednoducho toto mi tam chyba "dosledne premyslena kabelaz" a na mieste kde sa to ocakava. ja by som zasuvku spravil jednu dokonca aj z vonku na porfixe co ked budem vysavat na chodbe :)
je to len moj postreh a nic nevycitam ani nemyslim nic zle ale vzhladom k tomu ze mam podobne rekonstrukcie za sebou tak zasuviek nikdy nie je dost a po kazdej rekonstrukcii si poviem este tu by som nejaku hodil :)
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod Rasto_2001 » Uto 29. Jan 2013 22:23:04

nobody píše:ahoj ako ono je to vsetko pekne len som rozmyslal co mi tam chyba :)
neviem preco ale som taky detailista. mozno prave taketo hluche rohy si treba dobre premysliet. o co vlastne ide. vsimol som si len jednu vnutornu zasuvku zpredu ked sa pozries z pravej strany, kde si vyuzil existujucu a z nej pretiahol kable na vnutornu stenu zprava. no a to mi cele akosi vadi resp. predpokladam ze filtracia bude podla povodneho nakresu v strede a prave tam by som sa snazil dotiahnut zasuvku a spravil by som povodne drazku v stene resp. spravil min. trojzasuvku niekde v tej stredovej casti ci uz dole alebo hore. uz len ked si vezemem 2x svietenie + 2x filter tak mam full (4). je mi jasne ze sa to da rozdelit rozdvojkou resp.potiahnut predlzovak atd atd ale jednoducho toto mi tam chyba "dosledne premyslena kabelaz" a na mieste kde sa to ocakava. ja by som zasuvku spravil jednu dokonca aj z vonku na porfixe co ked budem vysavat na chodbe :)
je to len moj postreh a nic nevycitam ani nemyslim nic zle ale vzhladom k tomu ze mam podobne rekonstrukcie za sebou tak zasuviek nikdy nie je dost a po kazdej rekonstrukcii si poviem este tu by som nejaku hodil :)

to mu teraz píšeš :-D :-D , pravdu povediac toto som si ani nevšimol ... možno tam ešte stihne nejak vložiť zopár zásuviek

Admin už to vyzerá super, ta podlaha k tomu je pecka, čo budeš dávať na boky stojanu ? len pucovka a maľba ? alebo tiež to niečim obložíš ?

K tým stojanom vyrobeným len zo skla - jasne je to tak ako píšete, ale (všade je nejaké :-D ) tu na portály sa minulí rok práve rozoberalo takéto trojposchodové AQ vyrobené na kľúč profesionálnou firmou a aj tak ten človek potom riešil poistnú udalosť lebo sa to cele zosypalo. ak bude niekto chcieť tak tu pohľadám aj vlákno k tomu sú tam pekné fotky - teda boli, či tam ešte sú to neviem.
Takže k takým to veciam by som pristupoval radšej opatrne.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod jusko » Str 30. Jan 2013 7:46:09

Rasto_2001 píše:
nobody píše:ahoj ako ono je to vsetko pekne len som rozmyslal co mi tam chyba :)
je to len moj postreh a nic nevycitam ani nemyslim nic zle ale vzhladom k tomu ze mam podobne rekonstrukcie za sebou tak zasuviek nikdy nie je dost a po kazdej rekonstrukcii si poviem este tu by som nejaku hodil.

to mu teraz píšeš :-D :-D , pravdu povediac toto som si ani nevšimol ... možno tam ešte stihne nejak vložiť zopár zásuviek

Admin už to vyzerá super, ta podlaha k tomu je pecka, čo budeš dávať na boky stojanu ? len pucovka a maľba ? alebo tiež to niečim obložíš ?

K tým stojanom vyrobeným len zo skla - jasne je to tak ako píšete, ale (všade je nejaké :-D ) tu na portály sa minulí rok práve rozoberalo takéto trojposchodové AQ vyrobené na kľúč profesionálnou firmou a aj tak ten človek potom riešil poistnú udalosť lebo sa to cele zosypalo. ak bude niekto chcieť tak tu pohľadám aj vlákno k tomu sú tam pekné fotky - teda boli, či tam ešte sú to neviem.
Takže k takým to veciam by som pristupoval radšej opatrne.

Nemusíš hľadať - stalo sa to GULImu z BA - je to kamoš, dosť mi o tom hovoril.
Tu je link, len mi nezobrazuje obrázky:
viewtopic.php?f=77&t=1654
Lepil mu to POLIT.
Nechcem robiť reklamu, ale mne lepil p.Martečík Jozef zo Žiaru nad Hronom - aj tú prvú chovňu a aj druhú, čo mám doma + veľa akvárií na kšeft a nemôžem povedať ani slovo - perfektný chlap, spoľahlivá práca, dodávky na čas a super cena.
Aj teraz mi bude lepiť 528L akva pre syna do bytu.
Lepil napr. FOŤKOVÚ chovňu - kto ju videl, tak vie o čom hovorím.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Rostratus » Str 30. Jan 2013 18:08:42

Teraz predbiehaš, ale samozrejme s tým rozdielom, že od tej zásuvky pôjde predlžovák na 6 zásuviek. Bude to v strede. S tým, že cez stretnú priečku prevŕtam otvor na kábel a predlžovák upevním do rohu. A tá zásuvka čo je v stojane bude 2-zásuvka. :chuckle Ale zásuvku, ktorá bude vidieť zvonku stojanu určite nebudem mať, lebo nechcem.

Rasto_2001 píše:Admin už to vyzerá super, ta podlaha k tomu je pecka, čo budeš dávať na boky stojanu ? len pucovka a maľba ? alebo tiež to niečim obložíš ?

Nechaj sa prekvapiť. Budem tam "povrchová úprava" ale zatiaľ je to také malé tajomstvo. Ešte neviem či sa to podarí. :tmi :P
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod nobody » Str 30. Jan 2013 20:15:06

ja len pripominam aby si nezabudol. a predlzovaky ja nemusim. osobne by som to riesil hned skrytou elektroinstalaciou aby som mal ciste plochy a nie kable kade tade visiet :) ale to je len moj pohlad. dolezite je ze to mas premyslene a podla tvojich predstav :yes
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod Rostratus » Str 30. Jan 2013 20:17:44

Veď v pohode, ja som za každý nápad. Možno do porfixu zarežem a strčím tam ten predlžovák :chuckle Kábel je trošku problém. Do panelu sa strašne zle robí priestor na kábel. Ten mám v pláne ťahať v rohu do vrchu tesne pod porfixom smerom do rohu.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod jozef1979 » Pon 04. Feb 2013 21:38:31

Za mierny úplatok prezradím povrchovú úpravu adminovho nového akva stojanu.Číslo účtu cez ss. :chuckle :devil
Obrázok užívateľa
jozef1979

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rasto_2001 » Pon 04. Feb 2013 21:54:08

mňa napada len jedno logické riešenie - rybie šupinky :-D :-D
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Rostratus » Pon 04. Feb 2013 22:02:14

Ty si to uhádol. Haha. Len neviem kde tie šupinky zoženiem. :tmi
Obrázok užívateľa
Rostratus

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia