Male 2mm cervene cerviky

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Male 2mm cervene cerviky

Poslaťod mirec69 » Štv 24. Jan 2013 16:51:18

Ahojte mal som choreho asi niekolko tyzdnou placidochromisa nejedol zdrziaval sa v kute mal stiahnute plutvy a ked chcel plavat tak snim trhalo a prehinal sa....neviem ako vyzera bicikovec crevny ale mam podozrenie zeto moze byt prave on...ked som dnes rybu nasiel uhynutu v tlamke mala asi 3ks cervenych 2mm velkych cervikou....mam pocit zesu nakazene vsetky haps zeru normalne a su aktivne ale niekedy sa obtieraju mikaju hlavou a zacuka im plutva,moze to byt ten bycikovec crevny?este abysom nezabudol pozorujem to uz asi pol roka ale su stale aktivne a zeru a aj sfarbenie je normalne...Dakujem za odpovede
Obrázok užívateľa
mirec69

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Male 2mm cervene cerviky

Poslaťod jr10 » Pia 25. Jan 2013 11:15:51

mirec69 píše:ale niekedy sa obtieraju mikaju hlavou a zacuka im plutva,moze to byt ten bycikovec crevny?

To obtieranie urcite nesposobuje bycikovec, skratka tie ryby nieco svrbi, to svrbenie moze mat rozne priciny. Do istej miery je obtieranie normalne. Premnozene crevne mikroorganizmy sa prejavuju inac, napr. chronicke chudnutie, nestandardne vykaly, alebo nafuknutie ryb.
jr10

Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: Male 2mm cervene cerviky

Poslaťod mirec69 » Pia 25. Jan 2013 17:55:31

Ahoj dakujem za odpoved no tosu symptomi toho placidochromisa,rapidne schudol a este asi pred par mesiacmi som na rybach spozoroval priesvitne spiralovite vykali,potom sa im to niako upravilo a odvtedy sa obtieraju a aj snimi zatrase.....ako keby mali nieco v tlamke alebo ziabrach....no a scoho mohol mat ten placidochromis v tlamke tie cervi?
Obrázok užívateľa
mirec69

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 32 hostia