Vypustenie rýb do nového akva

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Vypustenie rýb do nového akva

Poslaťod george » Uto 22. Jan 2013 12:26:29

Ahojte,chcel by som sa informovať ohladom vypustenia naraz cca 20ks Aulonocar ( 10-12cm velké) no nového akva,samozrejme bez strát. Ďakujem
george

Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Vypustenie rýb do nového akva

Poslaťod Nawi » Uto 22. Jan 2013 13:03:05

akú máš osádku?Skús nové ryby večer vypustiť do akva,povedzme tak 2-3 hodiny po vypnutí svetla.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod l_laco » Uto 22. Jan 2013 14:53:54

Nawi píše:akú máš osádku?Skús nové ryby večer vypustiť do akva,povedzme tak 2-3 hodiny po vypnutí svetla.

... prečo si myslíš že dávať nové ryby do akvárka je lepšie v noci? Ty by si sa ako cítil keby ťa niekto po tme hodil do neznámeho prostredia? Čím skôr sa ryby okukajú, tým skôr sa ukludnia.
Nevidím problém vpustiť ich tam normálne ... tak povediac naraz, podstatné je, aby nedostali nejaký teplotný šok. Tak by som doporučil postupne im upraviť vodu v prepravnej nádobe, najlepšie tak že im prileješ rovnaký objem z akvárka a potom ich buď sieťkou prelovíš, alebo rovno aj s vodou preleješ do akvárka. Záleží aká to je voda ...
Nemyslím že by sa malo čokoľvek stať ... no možno som len neporozumel otázke.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Jules » Uto 22. Jan 2013 15:33:13

Georgi ide o to ci je to novo zalozene akvarko, alebo nie. Ak nie tak ake tam mas ine druhy ryb. Urcite najprv vyrovnaj teplotu vody ako pise Laco. Ja to robim tak, ze sacok z rybkamy ponorim zavrety do akvaria, tak na 15 minut, kym sa nevyrovna teplota vody. Potom do sacku nalejem vodu z akvarka az do 3/4 sacku. Ked poznam vodu ktora je v sacku to znamena, ze je z mojej inej nadrze tak ich po 10 min. vylejem pomalym ponorenim sacka do akvarka. Ak voda v sacku je zo zdroja ktory nepoznam, rybky vylievam postune zo sacka do sietky nad vedrom a po jednom pustam do akvarka. Zabranis tak zavleceniu roznych chorob do svojej nadrze. Ak mas v nadrzi ryby vacsej velkosti ako tie ktore chces pridat, vtedy sa doporucuje doplnat nove ryby pri zhasnutom svetle. Je to preto, lebo si najdu ukryt pred vacsimy rybamy a ked sa rozsvieti mozu sa samy rozhodnut ci k nim vyplavu, alebo ostanu ukryte. Je to pre nich menej stresujuce. U mna to co pisem funguje, este som nezaznamenal straty kvoli soku ...
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Nawi » Uto 22. Jan 2013 15:36:07

l_laco píše:
Nawi píše:akú máš osádku?Skús nové ryby večer vypustiť do akva,povedzme tak 2-3 hodiny po vypnutí svetla.

... prečo si myslíš že dávať nové ryby do akvárka je lepšie v noci? Ty by si sa ako cítil keby ťa niekto po tme hodil do neznámeho prostredia? Čím skôr sa ryby okukajú, tým skôr sa ukludnia.
Nevidím problém vpustiť ich tam normálne ... tak povediac naraz, podstatné je, aby nedostali nejaký teplotný šok. Tak by som doporučil postupne im upraviť vodu v prepravnej nádobe, najlepšie tak že im prileješ rovnaký objem z akvárka a potom ich buď sieťkou prelovíš, alebo rovno aj s vodou preleješ do akvárka. Záleží aká to je voda ...
Nemyslím že by sa malo čokoľvek stať ... no možno som len neporozumel otázke.

laco myslím si že tu ide o niečo iné,bojí sa toho aby mu dominatné ryby nepotrhali/nezabili nové ryby ako sa to dosť často stáva pri afrických cichlidách,už xy krát som ryby vkladal večer ked sa ryby ukludnia.A možno som aj ja otázku zle pochopil.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Ruddykk » Uto 22. Jan 2013 17:59:09

Moj nazor je jednoznacny. Je uplne jedno kedy ryby pridate do akva. Ak je tam niekolko skal tie treba trosku prehodit a potom vsetky ryby vratane starej osadky to budu mat rovnake prostredie. Vyrovnanie teploty je uplne jasna vec. 15 minut a mozu sa pridat. Ziadny iny problem nevidim. Voda na zapadnom Slovensku je tvrda a vyhovujuca pre cichlidy. Ani rozdiel v ramci Slovenska nie je. Nikdo vodu neupravuje a tak rybky nemaju ziaden problem. Problem nastane pri nespravnom zlozeni osadky. Je to dlha tema.
Obrázok užívateľa
Ruddykk

Images: 20
Has thanked: 11 times

Poslaťod george » Uto 22. Jan 2013 18:25:14

Ďakujem za rady,ale mne išlo hlavne o to či sa pri vložení všetkých rýb do novo založeného ( prázdného myslím bez rýb ) akva nazhorší kvalita vody.
george

Poslaťod terrible » Uto 22. Jan 2013 18:50:03

Veľmi záleží na tom ako ho máš zabehnuté a do akého objemu ich budeš dávať. Pokiaľ je dobre zabehnuté a nebude prerybnené tak by to voda mala vydržať, možno s nejakým zhoršením parametrov, ale v rámci tolerancie.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod george » Uto 22. Jan 2013 19:09:29

Voda je zabehnutá, a zarybnené to bude tou osadkou 20ks aulonocar.Akva je 250 litrové.A doprava rýb bude trvať z ineho akva cca 20 minut (3km) a ešte sa chcem popýtať ako ich pobaliť.
george

Poslaťod Nawi » Uto 22. Jan 2013 21:06:00

Ak je to len taká malá vzdialenosť postačí ich dať do nejakého vačšieho kýbla,alebo potom pobaliť každú rybu zvlásť do sáčku kedže ide o vačšie ryby.Doležité je aby ti nepodchladli,nebolo by na škodu použiť nejaký termobox.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Ďalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia