Watchman malawi 250 L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
0
Nehlasovalo
3
2
100%
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 2

Watchman malawi 250 L

Poslaťod Watchman » Ned 20. Jan 2013 19:03:19

Názov nádrže: Watchman Malawi
Biotop nádrže: Malawi
Rozmery nádrže (d x v x h): 1000x500x500
Hrúbka skla: 8 mm
Objem nádrže : 250 litrov
Dekorácia v nádrži: 3D pozadie (s jaskyňami), piesok, lávové kamene. korene
Filtrácia nádrže: Tetratec 1200
Osvetlenie nádrže: 2x 38 W žiarivky
Ohrievanie nádrže: Aquael 100 W
Stojan pod nádržou: Diversa comfort
Kryt nádrže: Diversa
Rastliny v nádrži: žiadné
Ryby v nádrži: zatiaľ iba 4 x ancistrus zlatý, 1x labidochromis caeruleus yellow
4x labidochromis caeruleus yellow, 5x Pseudotropheus sp. acei, 6x aulonocara firefish red dragoon
Kŕmenie rýb: Tetramin, O.S.I : cichlid flakes , spirulina, vividcolor
Výmena vody: 1/3 za 2 týždne, s úplnou osádkou rýb bude 1/3 za týždeň al. (10 dní)
Fotogaléria nádrže: fotoaparát:
Videogaléria nádrže: zatial bez videa
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Watchman

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Watchman malawi 250 L

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 20. Jan 2013 20:16:35

Ahoj

AQ vyzerá pekne no je trocha malé pre ryby ktoré tam chceš chovať (labidochromis potrebuje 300l) . kombinácia rastlinno žravých a mäsožravích rýb (napr. aulonocara firefish red dragoon )nie je vhodná a v tak malom AQ ti to ani fungovať nebde.
Vyber si len jeden druh na základe veľkosti tvojho AQ
Veľa štastia prajem a nech sa darí.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Gregy » Pon 21. Jan 2013 7:48:13

Má pravdu předseda! Vzhledem k tomu že píšeš "zatím" tak předpokládám, že chceš ryby ještě dokoupit. Spíš by to chtělo trochu protřídit a zaměřit se na býložravé nebo masožravé. Ono se zdá že v tom nemusí být problém, ale časem bude, já jsem to řešil po roce provozu akvária zrovna včera kdy jsem dal pryč všechny býložravé druhy.

Navíc je vhodné chovat tlamovce tak aspoň po 8 ks od jednoho druhu. Nesouhlasím s tím, že Yellowky potřebují 300L nádrž, to jsou zrovna ty nejobyčejnější Malawi cichlidy a nejsou agresivní, takže se dají chovat určitě v menší, spíš ale ty aulonocary by uvítali větší nádrž.

Jinak nádrž vypadá pěkně, možná bych dal pozor n to dřevo jestli neovlivňuje kvalitu vody (kyselost). Ale pokud chceš aby to fungovalo i do budoucna, udělej něco s osádkou.
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod jr10 » Pon 21. Jan 2013 13:17:59

2x40W je podla mna moc svetla, na tu hlbku a tolko vody by ti mala bohate stacit jedna 40tka.
jr10

Been thanked: 3 times

Poslaťod Nawi » Pon 21. Jan 2013 17:27:30

Rasto_2001 píše:no je trocha malé pre ryby ktoré tam chceš chovať (labidochromis potrebuje 300l)

nesúhlasím,labidochromis a najme yellowky ktoré má v akva nepotrebujú určite vačšiu nádrž,osobne ich mám tiež v cca 200l nádrži spolu s inými mbunamy,skor by som zmenil tú osádku,namiesto aulonocar niečo iné napr. Pseudotropheus elongatus mpanga a pod.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Watchman » Pon 21. Jan 2013 18:23:24

Caute,

Dakujem za vase pripomienky. :yes
Priznam sa, ze ste mi napisali presne tie veci, ktore som bral vopred do uvahy.
Napriek tomu, co sa tyka osadky ryb, finalna podoba bude :
6 x Labidochromis caeuruleus yellow
6 x Pseudotropheus acei
6 x Aulonocara firefish red dragoon

18 ryb nebude tak vela na 250 L, bezne citam na forach, ze chovaju 30 a viac kusov malawi cichlid v 300 L nadrziach vratane aulonocar a bez problemov.

Videl som viacero kombinacii mbuna a peacocks a fungovalo to, pokial budem mat problemy so suzitim tychto 2 druhov, tak to samozrejme poriesim. Co sa tyka krmenia, tak neplanujem pouzivat zive (mrazene) krmivo, ale zameram sa na kvalitne susene O.S.I krmivo, ktore by malo vyhovovat vsetkym rybam. Dolezite bude neprekrmit a vyvarovat sa bloat-u.

Co sa tyka osvetlenia zhanam stmievac do zasuvky, ale zatial som ho videl len na nete (drahe postovne) vzhladom na cenu samotneho produktu.

Korene mi nijako nemenia hodnotu PH v nadrzi, boli viac rokov "luhovane" v inom akvariu a nemozu donekonecna uvolnovat kyseliny. V jazere malawi sa tiez nachadza mnozstvo popadanych konarov a stromov, takze pre ryby to moze byt OK.

W.
Watchman

Poslaťod Nawi » Pon 21. Jan 2013 19:40:41

Watchman píše:V jazere malawi sa tiez nachadza mnozstvo popadanych konarov a stromov, takze pre ryby to moze byt OK.

to je pravda ale jazero má hektolitre vody a ty máš len 250l nádrž v ktorej sa to može inak vyvýjať.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Watchman » Uto 22. Jan 2013 12:53:03

Nawi,

Je mi to jasné...
Zajtra idem pre ryby do Bytče, ozvem sa za pár týždňov v akom je stave nádrž aj s osádkou...

W.
Watchman

Poslaťod Watchman » Str 20. Feb 2013 10:41:38

Caute,

Tu je update nádrže aj s osádkou.
Nakoniec som po dohode s chovateľmi upustil od pseudotropheus acei a vybral som priamo v chovni krásne aulonocara stuargranti chilumba. Takze osadka je momentalne :

1. Labidochromis caeruleus yellow - 9 ks (4 kusy som dostal zadarmo v prípade úmrtia)
2. Aulonocara firefish red dragoon - 6 ks
3. Aulonocara stuargranti chilumba - 6 ks (krasne sa uz vyfarbuje jeden samec).
4. Ancistrus yellow - 4 ks

Krmivo som tiež trochu obmenil, dostal som navážené - O.S.I. prostar maintenace flakes, ktoré primárne používajú v Bytči na kŕmenie vo svojej chovni. Ďalej používam Tetramin a mrazenú artémiu. Na vyfarbenie dragoonov ešte mám v zálohe O.S.I. red tiny bits.

Ryby zatiaľ prosperujú a okrem jedného úhynu (malý labidochromis vplával za pozadie) je všetko OK.

W.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Watchman

Poslaťod s333c » Štv 21. Feb 2013 11:42:28

Ahoj!
Pekné rybky. Ja mám doma skoro dospele Aulonocara stuargranti chilumby a samci sú nádherný. Máš sa na čo tešiť, keď sa vyfarbia celí.
Obrázok užívateľa
s333c

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 75 hostia