Určite to tak môže byť, dokonca si myslím, že je to najvhodnejšie pokiaľ máš v akvárku len jeden filter. Voda vytekajúca z filtra vytvára prúdenie v hornej tretine nádrže smerom od výtoku a popri dne sa vracia späť k nasávaniu do filtra. Takéto prúdenie by malo so sebou sťahovať aj kal ktorý je na dne a dopraviť ho až k nasávaciemu košu filtra ... samozrejme ideálne to nebude kôly kameňom, rastlinám a ostatnej dekorácií v akvárku. Záleží aj od sily prúdenia a veľkosti akvárka.
Kedysi som mal v 250-ke nasávanie a výtok každý v inom rohu, ale to bolo viac rastlinné akvárko kde toho kalu nebolo veľa a voda tam prúdila pomaly, takže pri pomaly tečúcom filtri sa mi zas osvedčilo dať nasávanie a výtok každý do iného rohu aby voda bola nútená pretekať tak povediac celým akvárkom.
Doporučil by som ti aby si hadice zatiaľ neskracoval, daj oba vývody do jedného rohu a o pár týždňov prídeš na to sám či ti to tak vyhovuje alebo nie. Prípadne si vyskúšaj dať to do odľahlých rohov a zas sleduj ako to bude fungovať.
Síce platí, že dobrá rada nad zlato, ale vlastná skúsenosť je aj tak najlepšia