Otrhane plutvy, chvot a supiny - dorastu?

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Otrhane plutvy, chvot a supiny - dorastu?

Poslaťod Matej » Pon 07. Jan 2013 22:42:24

Ako viete, mam v akvarku novu posadku, ako posledne som pridal 4 ks mladych Ocellatus-ov a prave tam je problem. Ked som ich tam dal boli dost male, ale kedze mi v akvarku zostal jeden krpaty dubois a par leleupi a nerobilo to problem, myslel som ze nechaju na pokoji aj ti Ocellaty.

No ale chyba lavky :( Loiselei-ky na ne permanentne utocia, okusuju im chvosty, plutvy maju potrhane ako salonky, pravidelne im vytrhnu nejaku tu supinku ... ale nemam ich kam dat tak su stale tam a az na to ze vyzeraju dobito tak normalne zeru a su normalne aktivne. Ten najvacsi z nich uz je vcelku ok, toho uz tak netrhaju, tak pocitam ze este ked tak mesiac vydrzia uz by to mohlo byt ok.

Rozmyslam ale nad jednou vecou, ak to preziju a vyrastu, spravia sa im tie plutvy, chvosty a dorastie to? A co take supiny? Alebo mi tam zostane par zjazvenych veteranov? :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Re: Otrhane plutvy, chvot a supiny - dorastu?

Poslaťod paloi » Uto 08. Jan 2013 7:47:32

Matej, toto som Ti písal 12. novembra, keď si zvažoval osádku k peteniam:

Úplne iné skúsenosti mám s parachromis loisellei. Boli menšie ako fridrichy, ale drzé boli neuveriteľne. Teda stále sú. Určite závisí od konkrétneho jedinca, pretože mám samičku, ktorej rast sa spomalil pri nejakých 9-ich centimetroch. Za posledný rok narástla asi 1cm, možno už má tých 10cm. A to je teda drsňák. Malý, jedovitý. Neviem si predstaviť, ako by to fungovalo, keby rástla spolu s ostatnými rybami.

Toľko zo starého príspevku. Malé astrontusy mali pri loisellei problém, kým boli do veľkosti loisellei. Ja som mal jednu loisellei a dve fenestraty, ktoré mi dobili postupne malých astronotusov a potom ich požral anténovec. Zostali mi len dvaja veľkí, teraz cca 19 cm. Jeden z nich mal vytrhané šupiny na boku a dodnes tam má svetlejší fľak. Ale väčšinou sa aj fľaky stratia, napr. mal som takých, čo mali dobité hlavy a vždy sa dali do poriadku. Roztrhané plutvy zrastú, ak majú ryby kľud. Pokiaľ sú stále napádané, tak nemajú kedy zrásť. Možno by stálo za úvahu rozdeliť dočasne akvárko mriežkou na 2 časti. Možno bude stačiť 1 mesiac, kým astronotusy podrastú. Rastú rýchlejšie ako loisellei. A po mesiaci mriežku vybrať. Alebo dať astronotusy dočasne do menšieho akvária. Ony porastú aj v menšom akváriu.

Ešte ma napadla jedna vec - tých astronotusov máš hnedých alebo albínov? Lebo mne dobili len hnedých, klasických. Albínov si veľmi nevšímali. Aj keď je pravda, že albíni už boli v tom čase trochu väčší.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Matej » Uto 08. Jan 2013 10:11:20

Ahoj, spominam si na to co si pisal, len ked som videl ze nechavaju ostatne mensie ryby na pokoji, tak som predpokladal ze pri ocellatoch to bude rovnake... ale biju ich stale. A mas pravdu ze to zalezi od jedinca, loiselei mam 3 kusy, utocia len dva a ak sa nemylim obe su to samice. Ten treti sa mi zda byt samec a ten je v klude.

Rozdelit to akvarium nemam ako, su tam korene, kamene ... neviem si to nejako predstavit. Ale je fakt ze tie ocellaty rastu rychlo, snad to nejako preziju. Niektore dni ich prakticky nechavaju na pokoji, dufam ze to ustane.

Mam tu klasicku tmavu formu, albinov som nechcel, aspon zatial.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rado » Uto 08. Jan 2013 10:41:11

Plutvy dorastú. Zachráň dubáka - daruj ho!
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Matej » Uto 08. Jan 2013 13:19:58

Rado píše:Plutvy dorastú. Zachráň dubáka - daruj ho!

Dubakov uz som daroval vsetkych co som mal, len tohto sa nam nepodarilo chytit, tak ako aj tie leleupi... a "rozobrat" zase cele akvarko, korene a kamene sa mi vobec nehce ... takze je to na nich :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 28 hostia