Šľachtenie...

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

Re: Šľachtenie...

Poslaťod stiff » Uto 25. Dec 2012 22:12:04

parádny flow, nie ako tie naše z pred 4roch rokov.. :) Odkiaľ si? Môj foťáčik by si na ňom zgustol :)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Reklama

Poslaťod Backo » Pon 07. Jan 2013 10:53:29

stiff píše:parádny flow, nie ako tie naše z pred 4roch rokov.. :) Odkiaľ si? Môj foťáčik by si na ňom zgustol :)

Zdravim Stiff, dakujem za koment:) Nezijem na Slovensku ale urcite by som privital pekne fotky:) Momentalne bojujeme s chorobou ''Ducklips'' ,ktora sa mi vyskytla po prvy krat. Nasadil som antibiotika ''Metronidazole'' a po troch dnoch je na tom ovela lepsie;-) Inac vsetkym tu na cichlidportal.sk zelam vsetko NAJ v novom roku 2013, chovu zdar;-)))
Backo

Been thanked: 0 time

Poslaťod nobody » Pon 07. Jan 2013 12:03:24

keby nenosil tu "cinovu gulu" na hlave tak by sa mi ta ryba pacila. zial aj ja patrim do skupiny ludi ktori maju radi ryby tak ako by mali vyzerat to znamena co najviac prirodzene a nie ako atrakcia v zabavnom parku. toto mi uz pripomina pomaly zavojnatky. :? a tesim sa na fosforujuceho alebo svetielkujuceho flowika ked ho zbadam :thumbdown:
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod Backo » Pon 07. Jan 2013 12:38:07

nobody píše:keby nenosil tu "cinovu gulu" na hlave tak by sa mi ta ryba pacila. zial aj ja patrim do skupiny ludi ktori maju radi ryby tak ako by mali vyzerat to znamena co najviac prirodzene a nie ako atrakcia v zabavnom parku. toto mi uz pripomina pomaly zavojnatky. :? a tesim sa na fosforujuceho alebo svetielkujuceho flowika ked ho zbadam :thumbdown:

...keby keby boli by sme v... Nobody vidim ze sa nerozumies tymto rybam a nevies o com rozpravas.Tato ryba patri k jednym najkrajsich KK v UK. Nemozme byt vsetcia rovnaky a mat rovnaky nazor na ryby,vsak?.Chovam aj ine ryby ako Midas (original lol) tie by sa ti pacili urcite:)lol P>S> prikladam link pre viac informacii ohladom flowerhornov na prestudovanie http://www.flowerhorncraze.com/topic/43104-flowerhorn-101/ P>S>2> foto mojho flowerhorna (ten ma malu cinovu gulku) :)Obrázok
Backo

Poslaťod stiff » Pon 07. Jan 2013 12:48:38

Backo píše: Zdravim Stiff, dakujem za koment:) Nezijem na Slovensku ale urcite by som privital pekne fotky:) Momentalne bojujeme s chorobou ''Ducklips'' ,ktora sa mi vyskytla po prvy krat. Nasadil som antibiotika ''Metronidazole'' a po troch dnoch je na tom ovela lepsie;-) Inac vsetkym tu na cichlidportal.sk zelam vsetko NAJ v novom roku 2013, chovu zdar;-)))

Ahoj, čo to znamená ''Ducklips''? Aké sú príznaky? U mojich flow bol stále ten istý problém. Hexamita, neskôr zväčšovanie a zákal očí, niekedy aj nafúknutie.. Práve na to mi zaberal metronidazol (používam čistú formu), časom sa to ale opakovalo...

nobody píše:keby nenosil tu "cinovu gulu" na hlave tak by sa mi ta ryba pacila. zial aj ja patrim do skupiny ludi ktori maju radi ryby tak ako by mali vyzerat to znamena co najviac prirodzene a nie ako atrakcia v zabavnom parku. toto mi uz pripomina pomaly zavojnatky. :? a tesim sa na fosforujuceho alebo svetielkujuceho flowika ked ho zbadam :thumbdown:

Napr. niečo také?
Kód: Vybrať všetko
http://f15louhan.blogspot.sk/2010/08/thai-silk.html

Inak ja s tebou súhlasím, flowerhorny a iné hybridy sú umelo prekrížené "tvory", ktoré sa v prírode nevyskytujú. Tiež som za zachovanie prírodných foriem, ktoré sú svojou prirodzenosťou aj tak najkrajšie... Ale na druhej strane svojím spôsobom obdivujem mnohoročné úsilie o selekciu a párovanie vybraných jedincov s cieľom dosiahnúť konkrétne výsledky... Pre určitú skupinu ľudí (väčšinou v Ázii) je to symbol prestíže, postavenia, kvality chovu a pod. Vnímam to ako chovateľskú vášeň, to ale nemení nič na mojom presvedčení podobné ryby už nechovať, práve naopak, zachovávať prírodné formy a ich farebné varianty (odchýlky) bez medzidruhového kríženia... :mrk

Inak tá "cínová guľa" sa nevyskytuje iba pri flow. Často to majú samce niektorých druhov am. cichlíd (hlavne SA).
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod paloi » Pon 07. Jan 2013 13:07:27

Ja patrím tiež do tej skupiny ako Nobody. Akceptujem, že mnohé druhy majú prirodzene tukový hrb, ale na druhej strane "otál-potál" ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Backo » Pon 07. Jan 2013 13:18:31

stiff píše:Ahoj, čo to znamená ''Ducklips''? Aké sú príznaky? U mojich flow bol stále ten istý problém. Hexamita, neskôr zväčšovanie a zákal očí, niekedy aj nafúknutie.. Práve na to mi zaberal metronidazol (používam čistú formu), časom sa to ale opakovalo...

Zdravim Stiff,

Ducklips (kacacie pery) - jedna so velmi vaznu chorobu (nieco take ako rakovina u ludi), ktora vznika nasledkom znecistenej vody,stresom,velkym teplotnym vykyvom vody. Vela ludi pisalo ze sa to prejavilo pri alebo po breedovani (odchove),presne ako u mna. Vela ludom sa tutu chorobu nepodarilo vyliecit ale pokial sa vystihne v zaciatkoch tak sa da uspiet. Odporuca sa Metro antibiotika, znizenie teploty v akvarku, pridanie viac soli to vody a vymienanie 25% vody kazdy den. Tu ti prikladam link na forum kde jeden chovatel to zobral na lahku vec (mozno zle lieky) a tak aj jeho ryba dopadla:( http://www.flowerhorncraze.com/topic/61125-please-help-my-very-sick-flowerhorn/

Co sa tyka Hexamity u flowerhornov tak sa vyskytuje dost casto (biele vykaly,nafuknute brucho) ,ja pouzivam specialne lieky z Thajska , a konkretny liek na toto mam a vola sa CLEAR.Aplikovat sa da dvoma moznostami- ked ryba este berie potravu tak sa da nasiaknut jedlo a krmime.,alebo sa liek podava tenkou striekackou do zaludka ryby. Stiff mozem vediet ake metro pouzivas a odkial ho mas?Nakolko v UK sa neda zohnat legalne ,jedine z Thajska alebo z USA.
Backo

Poslaťod stiff » Pon 07. Jan 2013 13:44:08

paloi píše:Ja patrím tiež do tej skupiny ako Nobody. Akceptujem, že mnohé druhy majú prirodzene tukový hrb, ale na druhej strane "otál-potál" ;)

Zopár príkladov narýchlo z google:

Haiti:
http://aquafisher.org.ua/?attachment_id=9447

Citrinellus:
http://www.treklens.com/gallery/photo163066.htm

Carpintis:
http://i1180.photobucket.com/albums/x415/frangalme/texasfy4.jpg

"otál-potál" - ale toto je príroda :)
Naposledy upravil stiff dňa Pon 07. Jan 2013 13:48:14, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod stiff » Pon 07. Jan 2013 13:47:38

Backo píše:Zdravim Stiff,

Ducklips (kacacie pery) - jedna so velmi vaznu chorobu (nieco take ako rakovina u ludi), ktora vznika nasledkom znecistenej vody,stresom,velkym teplotnym vykyvom vody. Vela ludi pisalo ze sa to prejavilo pri alebo po breedovani (odchove),presne ako u mna. Vela ludom sa tutu chorobu nepodarilo vyliecit ale pokial sa vystihne v zaciatkoch tak sa da uspiet. Odporuca sa Metro antibiotika, znizenie teploty v akvarku, pridanie viac soli to vody a vymienanie 25% vody kazdy den. Tu ti prikladam link na forum kde jeden chovatel to zobral na lahku vec (mozno zle lieky) a tak aj jeho ryba dopadla:( http://www.flowerhorncraze.com/topic/61125-please-help-my-very-sick-flowerhorn/

Co sa tyka Hexamity u flowerhornov tak sa vyskytuje dost casto (biele vykaly,nafuknute brucho) ,ja pouzivam specialne lieky z Thajska , a konkretny liek na toto mam a vola sa CLEAR.Aplikovat sa da dvoma moznostami- ked ryba este berie potravu tak sa da nasiaknut jedlo a krmime.,alebo sa liek podava tenkou striekackou do zaludka ryby. Stiff mozem vediet ake metro pouzivas a odkial ho mas?Nakolko v UK sa neda zohnat legalne ,jedine z Thajska alebo z USA.

Takéto pery som už videl a rozmýšľal som kde... Bolo to u mňa asi pred 4mi rokmi, pošli mi na to dvaja samci meeki...

Metronidazol sa ťažko zháňa (čistý), mne sa to podarilo cez známeho, ktorý má lekáreň... Svojho času mi to vedel doniesť kolega z Nemecka, ale čo mám info, ani tam sa to už nepredáva (?).. Je to dosť drahé...
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod Backo » Pon 07. Jan 2013 15:44:34

stiff píše:
Backo píše:
sa ťažko zháňa (čistý), mne sa to podarilo cez známeho, ktorý má lekáreň... Svojho času mi to vedel doniesť kolega z Nemecka, ale čo mám info, ani tam sa to už nepredáva (?).. Je to dosť drahé...

...Metronidazol je drahy ale co pre rybu za 10 litrov neurobis ;) Stiff este mas flowerhorny? Ak by si potreboval nejake jedlo alebo lieky daj mi vediet...nech sa dari :)
Backo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia