Oprava puknutej steny

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Oprava puknutej steny

Poslaťod Pepo » Str 02. Jan 2013 15:50:09

Zdravim.

Mam moznost kupit 100x50x50 akva ale ma puknute dno. Mam otazku .... je mozne to opravit tak, ze by som cez to prelepil druhe sklo priblizne v rozmere dna. Necham tam dajme tomu 5 mm skaru na kazdej strane a to vyplnim silikonom. Nemoze sa to cele rozpadnum tlakom vody, strku a kamenov ?

A potom ak nie .... viete mi odporucit nejake sklenarstvo v BA alebo v PD kde by mi to vedeli opravit ? Ze to cele rozlepia a zase spoja ? Nasiel som na internete v BA nejake sklenarstvo ale ty si za to vypytali 65 EUR, co mi pride velmi vela.

Vdaka

Obrázok

Obrázok

Obrázok
Pepo

Images: 7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Oprava puknutej steny

Poslaťod jao01 » Str 02. Jan 2013 15:59:11

Tak ja som mal stare akva 240L a to tieklo na spojoch a ked som ho chcel dat prelepit tak by to vyslo skoro ako nove,tak som kupil silikon na akva tusim transparentne Soudal na akva a vzdy som odrezal jednu stranu ocistil odmastil a prilepil tak som ho prelepil cele a drzi uz 2r. Podla mna to opravit problem nie je. Akurat sa to zle rozoberalo žiletkou.
jao01

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Byk1984 » Str 02. Jan 2013 17:38:35

opravit sa to da,ale radsej by som tam dal nove dno.Kup len sklo v rozmere ako je to stare.
Stare daj dole,ziletkou ten silikon povolis a nalep na to nove.Urcite to vide lacnejsie.
Alebo kup nove.Nove je istota.Vide drahsie urcite,pocitam tak na 120eur,ale spoje su nove,sklo je nove.Financie su dnes problem vsade,ale oplati sa investovat do takeho konicku
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Rostratus » Str 02. Jan 2013 19:24:42

Ja by som išiel najskôr k sklenárovi a skúsil sa ho opýtať koľko stojí tabuľa skla na tvoj rozmer + robota. Podľa toho by som sa rozhodol či si to urobíš sám a vyjde ťa to lacnejšie vrátane silikónu, ktorý minieš, alebo to dáš urobiť sklenárovi. Keď to budeš robiť sám, tak si narež tabulu ako si písal a vlep ju dovnútra akva. Silikón rozotry hlavne po obvode a v mieste spoja. Možno by postačil len široký pás skla a ten nalepíš na celú šírku akvária ako je prasknuté. Podobne ako sa spájajú 2 dná pri väčších akváriach.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod l_laco » Str 02. Jan 2013 19:49:14

Nové sklo je vždy lepšie ako staré so záplatou, avšak najistejšie je nové akvárko.
To že je prasknuté dno je možno len jediná viditeľná vada, ale čo tie skyté? ... aké je to akvárko staré, ako bolo skladované kým nebolo napustené, nebolo na mraze a priamom slnku? To všetko je podľa mňa dosť dôležité vedieť, samozrejme pravdivo. Mať 250l vytečených na podlahe nie je sranda a k tomu starosti kam dať rýchlo ryby a všetko živé z akvárka, neviem či by som chcel podstúpiť vedome také riziko. Ale pokiaľ chceš do toho ísť tak to čo ti radí Admin je asi najlepšia a najistejšia voľba. Dať vyrezať tabuľu skla na rozmer len o pár mm menší ako je terajšie dno tak aby si ju mohol vlepiť z vnútra. Hrúbku by som dal min. 8mm, kvalitný akvaristický silikón a zatrieť hlavne v oblasti praskliny a po obvode skla. No a potom dať pod akva polystyrén. 100x50cm je bežný rozmer, takže nejakú hrúbku 2cm nebude problém zohnať.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Pepo » Str 02. Jan 2013 19:59:13

Super, dakujem za odpovede.

No, v podstate je to asi rocne akva, on ho iba omylom polozil na kamienok ked ho presuval, tak ze to nebude opravovat lebo kupuje vacsie.

Asi do toho pojdem, on to predava ako komplet aj s krytom a svetlami, a len tie svetla by som kupil za drahsie ako mi chce predat cele akva, takze je tam vyhodna cena.

Polystyren nie je problem, mozno by som tam dal aj ten tvrdeny co sa pouziva na soklove dosky .... alebo tam ide o to aby to bolo makke ?
Pepo

Poslaťod l_laco » Štv 03. Jan 2013 6:56:08

Ano, ide o to aby ten polystyrén vyrovnal prípadné nerovnosti medzi sklom a doskou pod akvárkom. Dajú sa zohnať aj "špeciálne" podložky pod akvárko ale myslím že to je zbytočné vyhadzovanie peňazí. Taktiež použiť soklový polystyrén je zbytočné, daj tam klasický a máš pokoj.
S tým lepením držím palce, no aj tak by som si najskôr skúsil zistiť koľko ťa bude stáť akva + nové sklo + lepidlo a porovnal to s cenou nového akvárka od niekoho kto to lepí...
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Pepo » Štv 03. Jan 2013 8:50:33

Vies mi niekoho odporucit v PD ? Ja som nasiel iba nejakych na webe niekde na slovensku (sice robia dovoz vsade zdarma) ale nepoznam nikoho takto osobne.
Pepo

Poslaťod l_laco » Štv 03. Jan 2013 15:13:06

V PD nie, neviem o nikom .
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod KlimO » Štv 03. Jan 2013 17:06:59

Cau toto som doma skusal.. Akva som rozlepil tak, ze som vzal silon a tahal ho cez spoj az po spodok, takto som cele akva rozlepil a vymenil sklo kedze tiez som potreboval dno.. Len ja som ho rozlepil cele. Osobne ti odporucam sa na to vykaslat, v tej cenovej hladine co si dal uz kupis s mensim priplatkom nove so zarukou
Obrázok užívateľa
KlimO

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 64 hostia