od paloi » Štv 27. Dec 2012 17:53:21
Dnes som bol v Haus Des Meeres vo Viedni. Páni, pomerne slušné sklamanie. My sme začali zhora, pekne výťahom na 9.poschodie a odtiaľ na terasu. Postupne sme schádzali dolu. Na 8.poschodí pár nejakých expozícií (možno 3-4, viac nie), prakticky len okolo schodiska. Myslel som, že expozície sú po celom podlaží, ale to ani zďaleka nie je pravda. Na 7.poschodí to isté, na 6. poschodí detto.... Zaujímavejšie to začalo byť od 4.poschodia nižšie. Tam už sa to začalo rozširovať na väčšiu plochu podlažia.
Z cichlíd bola len vieja maculicauda, našiel som 3 exempláre. Ale u niektorých z Vás som na vlastné oči videl krajšie kusy. Na tabuli bol zobrazený aj ázijský Datnioides microlepis, ale toho som v žiadnom akváriu nenašiel. A z amerických sumcov Pseudoplatystoma fasciatum (aj sa chcel fotiť, ale zrovna narazil na mizerného fotografa) a celkom slušné 90 cm kúsky Phractocephalus hemiliopterus.
Samozrejme, že deťom sa páčili opice, krokodýl, medúzy, chobotnica; ale toto mňa veľmi neoslovilo.
Ako 5-členná rodina sme tam nechali takmer 45 € na vstupnom. Za tie prachy to nestálo. Vzduch nedýchateľný. Najbližší parkovací dom 3,30 €/hodinu. Sem ma už nikto viac nedostane. Osobne mi viac dalo aj vivárium v bojnickej ZOO. Alebo Tropicarium Budapest. A za menej peňazí.