Priezračná voda

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Priezračná voda

Poslaťod Gregy » Uto 18. Dec 2012 7:36:46

No samozřejmě že to vydrží :D. Je vhodné občas vynechat krmení, třeba jeden den v týdnu nekrmit. Ryby nepotřebují jíst jako lidé, protože to jsou studenkrevní živočichové, nepotřebují tedy energii na udržování tělesné teploty. A druhá věc je počet ryb. Na 500L mi přijde 64 ks afrických cichlid docela dost vzhledem k filtraci kterou máš. Uvedu můj přiklad - akvárium 770L, teď je tam cca 80 ryb, jenže jsou zatím malé, a celkem 30 ks půjde pryč co nevidět, filtraci používám Eheim 2080 + Atman AT203 s biomolitanem, celkový průtok 3700L/h a stačí dát trochu víc krmiva a hned je to ve vodě poznat ještě pár dní. Dále jestli ti filtr čeří hladinu, tak na hladině se často usazuje ruzny bordel především z krmiva a tvoří se takový povlak, kterému se říká slepá hladina. Když to filtr rozvíří, tak je to v nádrži taky okamžitě poznat. Být tebou redukuju počet ryb v nádrži, dám pryč nejspíš Malawi a nechám jen Tanganjiku a ancitrusy. A rovněž bych posílil filtraci, 1100L/h nemůže vytvářet žádný silný proud se kterým by měli ryby problémy.
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Poslaťod Matej » Uto 18. Dec 2012 14:08:48

Gregy píše:No samozřejmě že to vydrží :D. Je vhodné občas vynechat krmení, třeba jeden den v týdnu nekrmit. Ryby nepotřebují jíst jako lidé, protože to jsou studenkrevní živočichové, nepotřebují tedy energii na udržování tělesné teploty. A druhá věc je počet ryb. Na 500L mi přijde 64 ks afrických cichlid docela dost vzhledem k filtraci kterou máš. Uvedu můj přiklad - akvárium 770L, teď je tam cca 80 ryb, jenže jsou zatím malé, a celkem 30 ks půjde pryč co nevidět, filtraci používám Eheim 2080 + Atman AT203 s biomolitanem, celkový průtok 3700L/h a stačí dát trochu víc krmiva a hned je to ve vodě poznat ještě pár dní. Dále jestli ti filtr čeří hladinu, tak na hladině se často usazuje ruzny bordel především z krmiva a tvoří se takový povlak, kterému se říká slepá hladina. Když to filtr rozvíří, tak je to v nádrži taky okamžitě poznat. Být tebou redukuju počet ryb v nádrži, dám pryč nejspíš Malawi a nechám jen Tanganjiku a ancitrusy. A rovněž bych posílil filtraci, 1100L/h nemůže vytvářet žádný silný proud se kterým by měli ryby problémy.

No vidis a toto presne som pisal, ten filter je slaby, specialne ak tam ma vela ryb, a vtedy si nesuhlasil ze je ten filter slaby a teraz mu radis posilnit filtraciu ;)

Nema riesene ani nic na dodatocne vzduchovanie, preto mu ryby lapaju po dychu ked vypust z filtra schova pod hladinu, tym padom ani nema podla mna v akvariu dostatocny pohyb vody a tie necistoty sa ani nedostanu k nasavaniu toho filtra.

Ja osobne to mam riesene tak ze mam filtre dva, v jednom mam aj vatu na zachytavanie jemnejsich necistot, druhy je skorej na biologicku filtraciu, plus mam cerpaciu hlavu na pridavne vzduchovanie a celkove zlepsenie filtracie v akvariu.

Takze uz ako tu niekto pisal, chcelo by to nejake video co mu tam vlastne plava, kludne to mozu byt bublinky ked pise ze je toho viacej ak vypust ceri hladinu - s tym moc nenarobi, bublinky sa ciastocne stratia casom ked sa voda poriadne zabehne, aspon tak som to pozoroval u seba. Mozno vela krmi a su to zvysky potravy, tak ako pises ty, pripadne ryby ryju dno a podobne, vtedy by pomohlo posilnit filtraciu.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Gregy » Uto 18. Dec 2012 14:24:38

Matej píše:No vidis a toto presne som pisal, ten filter je slaby, specialne ak tam ma vela ryb, a vtedy si nesuhlasil ze je ten filter slaby a teraz mu radis posilnit filtraciu ;)

Ano, to máš pravdu, nicméně jsem nevěděl kolik je v tom akváriu ryb.

Pokud máš průtok filtrem omezený aby ti nevytvářel silný proud v nádrži, tak na to zapomeň a pusť to co to dá. 1100L/h fakt není nějak moc, u tlamovců se doporučuje průtok klidně 3-5x objem nádrže za hodinu pokud máš tolik ryb jak říkáš. Výtok filtru umísti na hladinu aby docházelo k čeření hladiny a dostatečnému okysličení. Ryby tak aspoň tři dny nekrm a sleduj co se stane.

Příčinou může být taky nevhodná dekorace respektive množství dekorace, čí blbě umístěné sání filtru a výtok filtru. V okolí výtoku a sání by mělo být dost místa, aby se vytvářelo nějaké proudění. Pokud máš akvárium zasypané silnou vrstvou písku a hromadou kamení, taky tomu nepomůžeš, protože se ti bordel bude usazovat. Chtělo by to hold vidět stav akvária na nějaké fotce, z toho se dá poznat víc, třeba jestli akvárium není celkově zanedbané atd.
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Matej » Uto 18. Dec 2012 14:43:59

Gregy píše:
Matej píše:No vidis a toto presne som pisal, ten filter je slaby, specialne ak tam ma vela ryb, a vtedy si nesuhlasil ze je ten filter slaby a teraz mu radis posilnit filtraciu ;)

Ano, to máš pravdu, nicméně jsem nevěděl kolik je v tom akváriu ryb.

V pohode :)

Ale mas pravdu, chce to fotku, inak sa tu zbytocne dohadujeme a triafame na slepo :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Attila SANISLO CSOKI » Str 19. Dec 2012 19:54:52

Krycie sklá mám , a video neviem ako nahodiť na stránku . Možno na mail by som vedel , alebo aspoň nejaké fotky.
Attila SANISLO CSOKI

Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Str 19. Dec 2012 20:01:10

Video musíš mať uložené na YouTube. Sem stačí vložiť link na video.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod brano ba » Pia 21. Dec 2012 12:56:55

Kazdopadne ci uz tie ciastocky v akvariu budu plavat alebo nie by som posilil filtraciu. ked to porovnam s mojou, tak ta tvoja sa mi zda moc slaba. ja mam 430l akva, v nom cca 45 ryb a ako filtraciu mam interny, cca 2l molitan s cerpadlom, prietok 600l/h + prepadovy cca 80l filter s cerpadlom 2000l/h a vzduch do akva mi ide z dvojvyvodoveho vzduchovaca. prudenie v akva budes mat asi male, takze pridaj nejakz inerny filter, nech sa da voda do pohybu a dobre sa premiesa, tym sa aj prekyslici, hlavne nech je v pohybe hladina a nieje potiahnuta spominanym povlakom
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 67 hostia