Petenia splendida

Diskusia o fotografiách z "vodného" sveta

Re: Petenia splendida

Poslaťod Matej » Ned 09. Dec 2012 1:49:28

No ale jake tanecky :)

Ako si toto natacal? To mas zase nasvietene len to jedno miesto v akvariu? Inak krasna cista voda, teraz uz viem ze to pri tychto vacsich rybach neni az take jednoduche udrzat vodu cistu bez toho aby v nej neplavali aspon drobne necistoty :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod paloi » Ned 09. Dec 2012 10:17:46

Stiff, podľa mňa moc dobré. A aj ryby lepšie vyfarbené (ak porovnám s prvými fotkami). Keď si predstavím, že som Ti chytal tú jednu, čo sa jej akosi nechcelo vyfarbovať a ďalšie dve boli chytené už len náhodne, jedna z nich medzitým uhynula, no a Tebe zostal pár, tak to je poriadna náhoda.

Ja som nikdy nemal túžbu, aby sa ryby vytierali, je to pre mňa veľká starosť (to asi pre každého). Síce Ti ten výter želám, ale tak trochu Ti aj závidím :|

Inak som zvedavý, ako sa o to budú rodičia starať. Ich predkovia vraj veľmi ukážkovými rodičmi neboli ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod stiff » Ned 09. Dec 2012 19:53:52

Matej píše:No ale jake tanecky :)

Ako si toto natacal? To mas zase nasvietene len to jedno miesto v akvariu? Inak krasna cista voda, teraz uz viem ze to pri tychto vacsich rybach neni az take jednoduche udrzat vodu cistu bez toho aby v nej neplavali aspon drobne necistoty :)

Áno, svetlo som dal na predné sklo nad bridlicu, aby to nasvietilo iba tú bridlicu... Zadná stena akvárka je natretá načierno. Kvalita videa je fakt výborná (točil som to foťákom), ale ako som to nahral na YT, vyzerá to tak ako to vyzerá. Neostré a zašumené, zmenila sa aj farba, je to viacej dožlta, tie ryby sú reálne červenšie. Na tom videu sú skôr oranžové, ale v reále by som povedal, že sú červené. Zostrihané v PC to je úplne iné, ako teraz na YT.. Ale tak už som si zvykol, nemám kvalitný program na úpravu videa, asi to bude tým..

Niekoľko posledných videí som točil telefónom a kvalita mi zostala aj po nahratí na YT celkom dobrá, povedal by som že lepšia ako je toto s Peteniami. Pritom telefón dáva niekoľkonásobne menší súbor ako foťák.. :nerd :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod stiff » Ned 09. Dec 2012 20:03:24

paloi píše:Stiff, podľa mňa moc dobré. A aj ryby lepšie vyfarbené (ak porovnám s prvými fotkami). Keď si predstavím, že som Ti chytal tú jednu, čo sa jej akosi nechcelo vyfarbovať a ďalšie dve boli chytené už len náhodne, jedna z nich medzitým uhynula, no a Tebe zostal pár, tak to je poriadna náhoda.

Ja som nikdy nemal túžbu, aby sa ryby vytierali, je to pre mňa veľká starosť (to asi pre každého). Síce Ti ten výter želám, ale tak trochu Ti aj závidím :|

Inak som zvedavý, ako sa o to budú rodičia starať. Ich predkovia vraj veľmi ukážkovými rodičmi neboli ;)

Jasné že je to náhoda. Ja som ti ale po pár dňoch spomínal (myslím), že tá nevyfarbená sa mi zdá ako samica a tamtie dve ako samci... Nakoniec sa mi pomerne rýchlo vybral pár a keď som ich nechal v akva samých, aj sa vytreli.. Momentálne sú 3ikry biele a zvyšok (asi 300-400ks) rodičia ovievajú. Nevyžrali nič (zatiaľ) ako to býva občas pri prvých výteroch a nezohratých pároch.. Uvidíme, nechám to pri nich.. :mrk
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod stiff » Pon 10. Dec 2012 19:54:50

Mám tu zopár fotiek pre zaujímavosť :)

Samica:

Petenia splendida (1).jpg

Samec:

Petenia splendida (2).jpg

Samica:

Petenia splendida (3).jpg

Petenia splendida (4).jpg

Samec:

Petenia splendida (5).jpg

Mladý pár pri trení:

Petenia splendida (6).jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod perchess » Pon 10. Dec 2012 23:37:23

Nádhera! Aj fotky, aj samotné ryby :rock :rock . Gratulujem k výteru a dúfam, že z toho dačo bude.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod paloi » Uto 11. Dec 2012 7:21:14

Keď si k tým detailom domyslím "zvyšok" ryby, tak to sú obrovské parádne petenie. Také by som potreboval mať doma ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod terrible » Uto 11. Dec 2012 15:42:09

stiff píše:Kvalita videa je fakt výborná (točil som to foťákom), ale ako som to nahral na YT, vyzerá to tak ako to vyzerá. Neostré a zašumené, zmenila sa aj farba, je to viacej dožlta, tie ryby sú reálne červenšie. Na tom videu sú skôr oranžové, ale v reále by som povedal, že sú červené. Zostrihané v PC to je úplne iné, ako teraz na YT.. Ale tak už som si zvykol, nemám kvalitný program na úpravu videa, asi to bude tým..

Niekoľko posledných videí som točil telefónom a kvalita mi zostala aj po nahratí na YT celkom dobrá, povedal by som že lepšia ako je toto s Peteniami. Pritom telefón dáva niekoľkonásobne menší súbor ako foťák.. :nerd :hi

Nemyslím, že by to bolo spôsobené kvalitou strihového programu, kodeky používajú v podstate rovnaké. Ono to bude skôr tým, že keď to natočíš foťákom vo fullHD kvalite, tak tie 3 minúty majú niekoľko stoviek MB a ty to potom skomprimuješ na 10 - 38 MB na youtube podľa kvality. Takže tá dátová kompresia, resp. strata je tam veľmi veľká, možno tak 20 - 30 násobná a to je potom poznať. Možno by pomohlo natočiť to v menšom formáte už do foťáku. To máš ako keď by si z fotky, ktorá má 4200 x 3800 px urobil jpg o veľkosti 200 kB, ale stále s pôvodnými rozmermi, tiež by ten obrázok bol asi dosť iný.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod stiff » Uto 11. Dec 2012 21:42:43

No, asi to bude tak ako píšeš, tiež som uvažoval tým smerom.. Viac ma baví fotka, video viac menej len tak okrajovo. Ale priznám sa, že na prvý krát ma to naštvalo, lebo ten foťáčik točí veľmi pekne. No, aj tak to používam hlavne na rodinu a tam to na YT nenahrávam.. :)

Apropo, ikry sa dnes vyliahli, rodičia to znášajú za kameň.. :)
Obrázok užívateľa
stiff

Poslaťod terrible » Str 12. Dec 2012 8:13:31

Nabudúce môžeš skúsiť nahrať video v poriadnejšej kvalite na nejaký share server, ako je napr. uloz.to, das sem link a kto bude chciet si to pozriet v dobrej kvalite a má slusné pripojenie na net, ten si to lahko stiahne. :)

P.S.: K ikrám samozrejme gratulujem!
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Akva foto

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia