640l Ameriky..

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči nádrž ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
1
100%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 1

Re: 640l Ameriky..

Poslaťod Matej » Pia 07. Dec 2012 21:49:48

Neio píše:A máme tu první problém..Neonky si zatím plavou v pořádku bez ztrát na životech..v pondělí mají dorazit ryby..

Ale problém je, že z ničeho nic mám akva plný jakýsich šneků..nvm jak se tam dostali vůbec 2 týdny nebyl vidět ani jeden nyní se to hemží..celý kořen i na dně jsou malé tečky nekteří mají už i 3 mm cca..Co jako je? :shock: Co s tím dělat..Co jsem udělal špatně..Můj dnešní hrubý odhad je 80 kusů..O víkendu můžu přiložit fotky...Co ted hrozí? ;) :(

Prosím o rychlou výpomoc:D

Mne sa to objavilo ked som si zakladal jedno krevetove akvarko, nic som s tym nerobil a ked som tam dal krevety a prisavnika tak zmizli, asi ich pozral ten prisavnik.

EDIT : pockaj, sneku ako slimakov? Som to zle precital, ja ze tam mas nejake cerviky alo take cosi ... dal si tam nejaku rastlinu? Ak ano tak to je z toho, klasicky sa vzdy na rastlinach prenesu slimaky. Ak je to ono, tak to ani neries, ryby ich daju do laty :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Reklama

Poslaťod Neio » Pia 07. Dec 2012 22:02:21

Jsou to sneci nevim jestli se to rekne po slovensku jinak:) ma to proste ulitky..neonky to tezko pozerou..v pondeli prijde zbytek ryb..ty by snad mohly..jen mam strach aby tam neco nezatahly nebo neco..kazdopadne jich je fakt hodne a rostou jako z vody :D
Neio

Has thanked: 8 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Matej » Sob 08. Dec 2012 13:30:56

Neio píše:Jsou to sneci nevim jestli se to rekne po slovensku jinak:) ma to proste ulitky..neonky to tezko pozerou..v pondeli prijde zbytek ryb..ty by snad mohly..jen mam strach aby tam neco nezatahly nebo neco..kazdopadne jich je fakt hodne a rostou jako z vody :D

To budu tie klasicke "kotulky" co sa vzdy do akvaria zavlecu s rastlinami, to neni ziadny problem, ryby ich pozeru. U mna prezivaju v externych filtroch, vzdy ked ich cistim tak ich par 100iek vylejem :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod l_laco » Sob 08. Dec 2012 18:03:28

Šneku se neboj, dobrý šnek nemúže být zlý ... :mrk

Ja som si dokonca úmyselne do akvárka doniesol niekoľko kotúľok a takých vretenových slimáčikov. Kotúľkly zmizli ale tie druhé stále nachádzam, a mám z nich radosť, neškodia, živia sa odpadom ktorý zostane po rybách .. myslím že v akvárku nie sú na škodu.
No daj už nejaké fotky ..
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Neio » Ned 09. Dec 2012 20:23:48

Já věřím ale přes víkend neskutečně vyrostly a je jich fakt hodně :D ruzné velikosti cca mozna kolem 80-100 :shock: z ničeho nic prostě...Zejtra přijedou octofasciáti a rivuláti
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Neio

Poslaťod stiff » Pon 10. Dec 2012 19:59:38

Tým slimákom sa nová osádka určite poteší - chrumkavé prekvapenie :)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod l_laco » Uto 11. Dec 2012 7:53:58

... pekná kuchyňa.
Čo tak nejaké fotky akva?
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Neio » Str 12. Dec 2012 16:12:32

Tak pár fotek pro L_laca Po dnešní první částečné výmeňe vody..Bohužel pořád bez rybek..v sobotu jedu už jistě pro 6 rivulatů 6 octofasciatů a gibiccepsa..6 red tiger atronautů jen když mi bude přáno..
Co se týče akvária pořád nejsem spokojený. v sobotu koupím nějakou větší echynodorus a dam ji dopředu před ten kořen místo těch dlouhých..Bude potřeba asi přidat i nějaké kameny ale nvm jaké s tou bílou se budou asi hodně mlátit..Každopádně si myslím že s 18ti rybama + gibiceps nebude akvárium vypadat prázdné..
Neio

Poslaťod l_laco » Str 12. Dec 2012 17:40:40

dík za foto :yes já tak rád očumujem :rofl
Osobne by som žiadnu rastlinu neriešil. Som presvedčený o tom že dlho nevydrží :
1.) akvárium nie je natoľko zabehnuté aby mal veľký echinodorus z čoho čerpať živiny, minie si zásoby ktoré má v koreňovom systéme a vykape
2.) ryby ktoré tam ideš dať sa s rastlinami vôbec nekamarátia a buď ich roztrhajú alebo vykopú
Taktiež ohľadom kameňov by som počkal. Rivulatus, Octofasciatus a aj Ocellatus rýchlo rastie, o pár mesiacov budeš mať akvárium preplnené a bueš vyberať ako som vyberal ... z pôvodných 26 kameňov tam mám teraz 8... ryby síce nemajú skrýše ale nemyslím že by im to vadilo. Aspoň vidím čo všetko tam mám :-) sú spokojné, ja tiež, pod kameňmi sa drží vela kalu ... počkaj a neskôr nejaké nájdeš.
Inak pekné akva.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Neio » Pon 17. Dec 2012 18:42:26

Tak první rybičky doma..Zatím nejsou skoro vidět a skovávaj se pod kořenem...Dnes jsem přivezl i gibíka..astronoti asi až po novém roce:)

udělal jsem i úpravu nádrže..

Pár kamenů které časem stejně vyhážu a šoupnul jsem tam po poradě ten jeden ehinodorus..když chípne tak chcípne:)
Neio

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 73 hostia