help-bokom plávajúca ryba!!!

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

help-bokom plávajúca ryba!!!

Poslaťod Erika77 » Ned 09. Dec 2012 9:52:09

prosím poraďte čo mám robiť,do rána mi začala jedna ryba plávať bokom a neviem z akého dôvodu.Muselo sa to stať v noci,lebo večer ešte všetko ok,tak ani neviem opísať čo sa vlastne stalo,ale iné ryby v pohode,žerú aj sa správajú normálne,len jedna akoby tancovala v piruetách a po chvíli zostane stáť vodorovne a bez pohnutia.Mám pocit,či ju neubili a či jej nezlomili chrbát,ak áno čo mám robiť?Dala som ju už do iného akv.Jedná sa o afr.cich.Astronatus ocelatus.Bojím sa,že uhynie.Ďakujem za radu
Erika77

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: help-bokom plávajúca ryba!!!

Poslaťod paloi » Ned 09. Dec 2012 10:25:31

Erika, astronotus je juhoamerická cihlida, nie africká.

Aké ďalšie ryby boli v akváriu? Nemá doráňaný jeden bok? Mne tak dobili ostatné ryby najmenšieho astronotusa. Stačilo, aby jedna začala, ptom sa pridali ďalšie dve a prácu dokončil anténovec. Ryby si spolu žili asi 4 mesiace, všetko bolo OK a celé toto sa prihodilo jedného večera. Ryba bola dobitá v priebehu 20-30 minút.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Erika77 » Ned 09. Dec 2012 11:06:55

sory,mám tam aj afr,cichlidy,viem,že sa nemajú dávať dokopy,ale,doteraz bolo všetko ok,sú spolu už 4mesiace.Tá ryba nemá ani doráňaný bok a nevidím ani že by bola nejako dobúchaná,nežerie,len sa točí a točí,asi zdochne že?
Erika77

Poslaťod Erika77 » Ned 09. Dec 2012 11:42:18

Ja som dostala od manžela k sviatku 300l akv. na mieru,z 3d pozadím aj osadenstvom,a teraz pomaly prichádzam na to,že mi skombinoval afriku a amerikou.Kupoval ryby podľa toho,ako sa mu páčili a nie podľa toho,ako sa znášajú.Nie som taká skúsená cichlidárka,ako tu čítam príspevky od niektorých vás,ale preto som sa zaregistrovala,aby som aspoň čo to pochytila a získala cenné rady.Preto prosím nesúďte za to,akú mám kombináciu v akv.ale,ak môžte poraďte :F ,už ich nemôže spláchnuť do wc,sú moc krásne a chýbali by mi :heart začínam ich mať rada :inlove pa
Erika77

Poslaťod Jules » Ned 09. Dec 2012 11:45:27

Nechaj ju oddelenu od ostatnych a cas ukaze ci to zvladne alebo nie. Vacsinou zdochne, to pisem preto aby si nebola sklamana :D
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Erika77 » Ned 09. Dec 2012 12:27:04

už ju mám izolovanú,len mi jej je ľúto,ako sa točí a je aj prehnutá,pripadá mi to ako by mala zlomený celý chvost,ak ho má dostane sa z toho,alebo uhynie?
Erika77

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 20 hostia