Plaváreň v paneláku

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
11
85%
2
2
15%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 13

Re: Plaváreň v paneláku

Poslaťod l_laco » Pon 26. Nov 2012 7:49:41

Ešte ma zaujala informácia o tom štrku ... zaujímavé:

Kód: Vybrať všetko
http://www.sargo.sk/download/Potrebujete_poradit/Katalogy/KEMA_Katalog2011_SVK_piesky.pdf
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Poslaťod paloi » Pon 26. Nov 2012 8:42:32

Nič lacnejšie som nezohnal. Je to triedený piesok do bazénovej filtrácie. 40kg vrece za 6,40 €. Frakcia 3,15 až 5,6 mm. Objednal som cez stavebniny Dektrade, dodávka 10 dní. Ešte mi to dvaja skladníci hodili do auta. Akvaristi. Hneď aj vyzvedali, či to chcem do akvária, keď je to triedený štrk. Ani nevedeli, čo ich firma všetko dokáže zabezpečiť (predsa len to nepredávajú každý deň).

Všetko som premyl cez kuchynské sitko (už roky "akvaristické"), predsa len to tak stopercentné nie je, drobný piesok prepadol, väčšie kusy sme ručne povyberali (aby neupchávali hadicu). Takto vzniknutý odpad z 2 vriec bol asi 3 kg. Nič hrozné. Hrozné bolo to premývanie. Osem hodín čistého času. Chrbát bolel, ani narovnať som sa nemohol. Osem hodín som ľutoval, že som chcel také akvárium :S
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod l_laco » Pon 26. Nov 2012 9:52:52

Musel si ho premývať? A predpokladám že ten jemný piesoček si nechal splavovať do odpadu :tmi skús otvoriť sifón.
Cena nie je zlá. Známi kupoval nejaký piesok do bazénovej filtrácie v Baumaxe, myslím že fr. 0,6-1,2mm a a nič nepremýval, nasypal na dno akvárka, napustil vodu a bolo ... ale bol asi drahší.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod jaro » Pon 26. Nov 2012 11:24:25

:yes
velmi slusne AQ, dobra manzelka..... (ta moja mi chce jedno AQ zrusit :doh , ale bojujem :lol: )
paci sa mi ten objem, aj dekoracie, najme tie korene a tie kamene a ich zlozenie mozno nie je zrovna prirodzene, ale urcite sa rybkam paci, aj ta skrinka/podtavec vyzera ok.
Ja zase subjektivne by som tam supol moje Mobky, ale tato osadka je zaujimava a hlavne ze mas radost.... :rock
davam :yes
skus este dat viac fotiek, skrinka, prip.technika....
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Poslaťod Matej » Pon 26. Nov 2012 12:58:20

Sranda ze mas taku "uchylku" na tie kamene, tiez som na ne pozeral, ale neni to zle ani takto a ked to musis mat tak proste musis :) S tym druhym svetlom to bude urcite vyzerat ovela lepsie, potom este sprav fotku celeho po svetle, lebo teraz ani neni vidiet na com vlastne to akvarium stoji.

Inak ja uz dlhsie celkom dobre nechapem jednu vec, preco by na tie akvaria museli manzelky davat nejake povolenia? :) Ked sa pozriem po dome a vidim milion sviecok, panacikov, postaviciek, obrazkov ... na nic z toho sa ma nikdy nepytala ... farby stien podla jej vyberu, obklad v kupelni, vacsia cast nabytku, kuchyna atd ... vsetko podla jej vyberu ... a som si na 99% isty ze to je u vacsiny z vas tak isto ... tak preco potom by som mal potrebovat nejake specialne povolenie na akvarium? Proste si ho spravim a je, nie? :) Pokial to nepolozi rodinny rozpocet, pripadne ho nepostavim rovno do stredu obyvacky pred televizor tak o co ide? :) Ci to si to len tak ja predstavujem? :)
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod paloi » Pon 26. Nov 2012 13:19:22

l_laco píše:Musel si ho premývať? A predpokladám že ten jemný piesoček si nechal splavovať do odpadu :tmi skús otvoriť sifón.
Cena nie je zlá. Známi kupoval nejaký piesok do bazénovej filtrácie v Baumaxe, myslím že fr. 0,6-1,2mm a a nič nepremýval, nasypal na dno akvárka, napustil vodu a bolo ... ale bol asi drahší.

Musel som premývať, mne ten jemný piesok vadí (na rukách, vo vani, všade...). A tiež ho nechcem mať po čase postupne v sifóne. Radšej všetok odstrániť hneď na začiatku. A premýval som v detskej vaničke. Všetok jemný piesok (alebo aspoň tých 99%) sa usádzal na dne. Všetko som zbieral. Sifón odteká stále rovnako dobre.

A ten baumaxový som pozeral asi pred 2 rokmi, keď som zariaďoval 600-ku. Lenže tam bol problém s frakciou (max. 1,5mm), čo som nechcel, bol jednofarebný a 25 kg vrece stálo asi 12 alebo 13 €. Aj vtedy to vyhrala KEMA.
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod paloi » Pon 26. Nov 2012 13:23:50

Jaro, u mojej ženy budeš mať určite jedno veľké plus (ktoré Ti ale v skutočnosti aj tak na nič nebude :lol: )

Skrinka je práveže taký "polotovar", lenže ja som taký lenivý tvor, že sa s tým veľmi neponáhľam. Pridám aj ďalšie fotky, snáď už dnes večer, len trochu trpezlivosti. Ešte to nemám na portáli ani 24 hodín. Nestíham ani na Vaše reakcie odpisovať, čo ma ale celkom teší, lebo ich je pomerne dosť :dance
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod bobo242 » Pon 26. Nov 2012 14:42:07

Matej píše:Inak ja uz dlhsie celkom dobre nechapem jednu vec, preco by na tie akvaria museli manzelky davat nejake povolenia? :) Ked sa pozriem po dome a vidim milion sviecok, panacikov, postaviciek, obrazkov ... na nic z toho sa ma nikdy nepytala ... farby stien podla jej vyberu, obklad v kupelni, vacsia cast nabytku, kuchyna atd ... vsetko podla jej vyberu ... a som si na 99% isty ze to je u vacsiny z vas tak isto ... tak preco potom by som mal potrebovat nejake specialne povolenie na akvarium? Proste si ho spravim a je, nie? :) Pokial to nepolozi rodinny rozpocet, pripadne ho nepostavim rovno do stredu obyvacky pred televizor tak o co ide? :) Ci to si to len tak ja predstavujem? :)

mas pravdu len do nich :rofl . ja tiez niekedy pridem vecer domov, tresnem po stole a navarim si co chcem..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Been thanked: 26 times

Poslaťod Matej » Pon 26. Nov 2012 14:48:50

bobo242 píše:mas pravdu len do nich :rofl . ja tiez niekedy pridem vecer domov, tresnem po stole a navarim si co chcem..

Toto poznam doverne, tiez si takto tresnem po stole prakticky kazdy vikend a navarim pre celu rodinu :)))
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Walcott » Pon 26. Nov 2012 16:41:32

Ja mám výhodu, my ešte spolu nebývame, len to tak do budúcna plánujeme, a tam je už vyhradené miesto pre menší bazénik aspon ako má tuto paloi :) takže nemá nárok protestovať, vlastne súhlasí tiež sa jej páčia "rybyčky".

Čo sa týka tohto, tak sa mi to páči, hlavne ten objem a osádka, dekorácie sa už riešili, takže to neriešim, jedine ja by som sa určite vyhral s krytom, ale ja som puntičkár mne by to vadilo bez toho, resp. možno aj s pozadím ale to je už bezpredmetné, teším na dalšie foto :yes
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia