Mbuna nezaujem o potravu

Diskusia o kŕmení cichlíd

Mbuna nezaujem o potravu

Poslaťod msms0904 » Pia 09. Nov 2012 17:59:36

Cawte.
Kim som mal mensie mbuni tak som ich krmil granulami sera ktore padali ku dnu.
Teraz ked už su vacsie tak som kupil ini druh granul su vacsie ale plavaju na hladine.
Bohuzial moje ryby bud tu potravu nevidia alebo nemaju o nu zaujem kim plava na hladine.

Prosim poradte ako to do nich dostat lebo za tizden hladu my spásli polku vegetacie v akvariu. Co do teraz nikdy nespravili.
Ten nezaujem o potravu nebude tim ze by boli najedene lebo ked sa priblizim k akvarku tak vsetky vyplavu von z ukrytov a spravaju sa jak zdivocele zraloky cakajuce na maso (u mojich znak ze su strasne hladne).

Obrázok
msms0904

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Mbuna nezaujem o potravu

Poslaťod crusZA » Pia 09. Nov 2012 18:40:12

co ti poradit.
vrat sa ku predchadzajucej potrave,naco nieco menit ked to fungovalo no nie? :)
ja krmim vlockovou sera flora a sem tam granulami sera cichlid stick (plavaju na hladine a su trochu vacsie) a bez problemov to zeru aj mbuny ;)
crusZA

Has thanked: 2 times

Poslaťod msms0904 » Pia 09. Nov 2012 18:52:49

Na to som prisiel aj sam ... :D

Ale kupil som celu 1 litrovu krabicu toho krmiva a nechce sa mi to vihadzovat nebolo to lacne.
msms0904

Poslaťod terrible » Pia 09. Nov 2012 21:29:47

A čím ich to vlastne kŕmiš?
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Nawi » Pia 09. Nov 2012 21:56:20

čo tak im zaobstarať iný druh potravy,napr.granule striedať ešte s vločkami,sem tam im možeš dať aj mraz.artémiu,cyklop.Inak vačšina granúl časom ked sa vo vode namočí padá ku dnu,tak neviem čo si to za krmivo kúpil
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod msms0904 » Sob 10. Nov 2012 14:57:07

No moje rybky dostavajú raz za 2 tizdne varene hovadzie srdce so zeleninou v takych koceckach to byva a rozmrazujem to v teplej vode. Mimo toho vzdy dostavaju aj vločky na farby a vitaminy ale tie moc nemaju radi.
Este im davam toto :
Obrázok

Ale ako som spominal kym to nezacne klesat ku dnu co tomu trva okolo 3 hodin sa toho ani nedotknu. Ale neviem ci to jedia alebo sa to len rozpadne a vcucne to filter.
Obrázok
msms0904

Poslaťod crusZA » Sob 10. Nov 2012 19:30:11

varene hovadzie srdce nieje pre mbuny dobra strava,s tym by som radsej nekrmil aby potom :puke
crusZA

Has thanked: 2 times

Poslaťod kofola » Sob 10. Nov 2012 20:48:56

Dovod, preco toto krmivo nepada ku dnu je ten, ze su to "sticks" (tycinky) - nie su to granule. Granule byvaju oznacene "granulat" alebo "pellets". Tie hned alebopo chvili klesaju ku dnu. Tycinky stale plavaju.
Africke mbuna cichlidy maju zazivaci trakt velmi dlhy, preto potrebuju krmivo ktore obsahuje vela balastnych latok a menej bielkovin. Neviem ako dlho ich krmis hov. srdcom, ale dlhodobo to zvacsa nefunguje. Taktiez pri krmeni granulami treba byt obozretny a granule namacat. Ked ryba zozerie granulu, ktora este vo vode nenaboptnala, tak jej napuci mozno az niekde v creve. Vtedy ma ryba problem s travenim, pretoze sa jej crevo zapcha. Este komplikovanejsie je to s travenim hov. srdca.
Radsej sa poobzeraj po kvalitnych rastlinnych vlockach a hlavne nekupuj vzdy to kde je napisane "cichlids". Casto to byvaju krmiva s vysokym podielom bielkovin urcene pre drave africke a americke cichlidy. Mbuny su rastlinozravce a podla toho im treba prisposobovat jedalnicek.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod terrible » Ned 11. Nov 2012 13:22:35

msms0904 píše:No moje rybky dostavajú raz za 2 tizdne varene hovadzie srdce so zeleninou v takych koceckach to byva a rozmrazujem to v teplej vode. Mimo toho vzdy dostavaju aj vločky na farby a vitaminy ale tie moc nemaju radi.

OMG! :crazy: :wtf: :shock:

Inak aj na obrázku na tých krmivách sú zobrazené myslím samé mäsožravé ryby tak to asi pre mbuny nebude. Čo tak si najprv niečo o rybách ktoré chceš chovať prečítať a zistiť (aj tu na fŕe toho nájdeš kvantum) a až potom si ich zaobstarať a nie kŕmiť ich nezmyslami. To je ako keby tebe dávali jesť iba trávu a drevo zo stromov, napriek tomu, že ľudia nevedia spracovať celulózu. A inak vločky na vyfarbenie zvyčajne tiež mávajú vysoký obsah bielkovín, čiže s tým to tiež nepreháňaj. Zober si k srdcu to, čo ti napísal Kofola, naštuduj si niečo o mbunách a budeš mať po probléme.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod msms0904 » Pia 16. Nov 2012 10:15:19

OMG! :crazy: :wtf: :shock:

Inak aj na obrázku na tých krmivách sú zobrazené myslím samé mäsožravé ryby tak to asi pre mbuny nebude. Čo tak si najprv niečo o rybách ktoré chceš chovať prečítať a zistiť (aj tu na fŕe toho nájdeš kvantum) a až potom si ich zaobstarať a nie kŕmiť ich nezmyslami. To je ako keby tebe dávali jesť iba trávu a drevo zo stromov, napriek tomu, že ľudia nevedia spracovať celulózu. A inak vločky na vyfarbenie zvyčajne tiež mávajú vysoký obsah bielkovín, čiže s tým to tiež nepreháňaj. Zober si k srdcu to, čo ti napísal Kofola, naštuduj si niečo o mbunách a budeš mať po probléme.

Mas pravdu... :roll:

Aspon bude mat moja korytnacka další tip potravy. :lol:
Sranda je ze u nas v dunajskej strede sa dost tazko zhnana potrava pre vacsie bylinožravé cichlidy. :mrgreen:
msms0904

Ďalší

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia