Mrazené patentky

Diskusia o kŕmení cichlíd

Re: Mrazené patentky

Poslaťod komunista » Uto 30. Okt 2012 22:21:10

admin píše:Ja osobne patentkami nekŕmim, radšej sa im vyhýbam.

Môžeš prezradiť z akých dôvodov, prosím?
komunista

Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod Rostratus » Uto 30. Okt 2012 22:36:13

Neverím im :D Kedysi ( ako malý chalan) som s nimi pravidelne kŕmil. Vtedy ešte živými, keď sa dali zohnať. Teraz som sa akosi odnaučil a radšej dám mrazené ančovičky, pangasiusa a pod.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod komunista » Uto 30. Okt 2012 23:03:26

Takže, ak tomu správne rozumiem, žiadne "vedecké" dôvody (v zmysle choroby, parazity, výživná hodnota, ...), ale jednoducho si sa tak rozhodol? Som len zvedavý...
komunista

Poslaťod Rostratus » Str 31. Okt 2012 19:23:31

No v podstate áno... asi mám v sebe ešte zafixovaný pach (smrad) živých patentiek :D To boli časy, keď som ich X-krát premýval a na balkóne uskladňoval. Tak ale teraz je viacej možností, takže pohoda :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod paloi » Str 31. Okt 2012 19:38:28

Ja mám aj jeden "vedecký" dôvod. Totiž dosť záleží aj na preprave. Kupujem patentky (ale nie často) v jednej akvaristike, kde sa sám majiteľ venuje obchodu a vie, ako ich prepravovať a uskladňovať. Len je to na opačnom konci mesta. S patentkami od neho som nikdy nemal problém. Dvakrát som kúpil mrazené patentky v pet shope (nemenovaný reťazec) v obchodnom centre (lebo to mám 5 minút pešo). Ten istý výrobca. Dvakrát som sa trápil s krupičkou. Bola to náhoda? Tretíkrát už neriskujem. Obávam sa totiž, že problém bude pri preprave. Chlapcom do obchoďáku príde mrazené krmivo a kým to spríjmujú na sklad, patentky sa rozmrazia a pokazia.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod l_laco » Štv 01. Nov 2012 11:08:04

admin píše:To boli časy, keď som ich X-krát premýval a na balkóne uskladňoval.

toto poznám :crazy: dokonca som ich chodil na jeden smradľavý potok aj chytať, našťastie potok zregulovali do nejakého potrubia lebo možno by som tam chodil doteraz :roll: Ale to bolo pred 20 rokmi .. vtedy sa toho moc kúpiť nedalo.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod perchess » Štv 01. Nov 2012 21:39:21

Neviem, či si to nemýliš s nitenkami (Tubifex). Aj ja som sa vybral raz na lov, na overené miesto. Bolo to zároveň naposledy, prešla ma chuť.... :puke Odvtedy som živé (a hlavne čisté) nitenky len kupoval.
Ale aby som sa vrátil k téme. Čo sa týka mrazených patentiek, ich kvalita záleží od výrobcu a aj od manipulácie od distribútora po predajcu. Treba si len nájsť spoľahlivý zdroj. Mojim rybám z mrazených krmív chutí najviac práve patentka. Ale to sú trocha iné ryby, ako znela pôvodná otázka....
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Rostratus » Štv 01. Nov 2012 22:21:06

Vidíííš ja stále hovorím o nitenkách - Tubifex. :crazy: tak ako je na obrázkoch. Dík za upozornenie.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod terrible » Pia 02. Nov 2012 7:56:50

Tak tubifex - to je iná kategória! Ja som ich kedysi skladoval v nádžke od záchoda tak, že boli v nádobke s predierkovaným krytom a tým pádom vždy ako sa záchod spáchol tak sa vlastne vymenila voda aj tubifexom. Celkom dobré riešenie - nesmrdeli a aj dosť dlho vydržali. Predtým som ich skladoval v chladničke a tam ked človek zabudol vymeniť im vodu to už bolo trochu horšie. Ale patentky používam mrazené, aj keď aj ja ich používam pomenej v poslednej dobre, ani neviem prečo. Skôr používam larvy čierneho komára, artémie, krill, cyklop a tak... Ale mbunám dávam na prilepšenie v podstate iba toho cyklopa a sem-tam artémiu.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod komunista » Pia 02. Nov 2012 14:16:43

Aha, nitenky... No to je jedno, ja som živé krmivo nikdy nelovil. Svojho času mával u nás v akvaristike dedulo živé. Tých som si kúpil kopu, premyl a potom mrazil do bonboniéry - k veľkej radosti mojej lepšej, krajšej a múdrejšej polovičky, ktorá to brala ako narušenie svojho teritória :D

Spomínali ste tu rôznych výrobcov mrazeného, má niekto typ na výrobcu, ktorému sa treba vyhýbať?
komunista

Predchádzajúci

Späť na Kŕmenie cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia