ja mam podobny problem, vraj je to v napajani ..
je pravda ze tam nemam original trafo a uz vobec som nerobil nejake prepocty vypocty ....
mam to od elektrokara ktori s tym pracuje ... tak neviem
tonky48 píše:kamarát mi hovoril ze to moze mat nieco spolocne aj s chaldenim
komunista píše:Hmm, netuším aký môže byť problém v napájaní napäťovo napájaných LED pásikov. Že by môj adaptér dával takých 24 V, ktoré na polovicu nerobia 12 V (mám pásy zapojené sériovo)? Kirchhoffove zákony i Ohmov zákon platia, aj LED s predradníkom (teda napäťovo napájané LED) sú len prosté odporové (v zmysle nie impedančné) záťaže. Ale aj keby som v škole nedával pozor a mýlil sa, tie druhé LED, ktoré svietia dobre, sú napájané z rovnakého adaptéra, rovnakým spôsobom... (to som mal na mysli, keď som spomínal neplánovaný výsledok testu - čiže mám porovnávaciu vzorku)
Samozrejme, ešte existuje možnosť, že od mojej štátnej skúšky z elektroniky náš parlament tieto zákony novelizoval Prípadne, môj strýko, ešte za socializmu, robil v rádioopravovni a raz jednému chlapíkovi vysvetľoval, že mal v rádiu rozhasený karburátor, a ten to zožral aj s navijakom (asi preto, že nerozumel ani rádiám a ani autám)...
Výpočty sa týkali svetla a nemali s elektrikou nič spoločné, ak opomeniem prepočet efektivity [lm/W].
miXalsky píše:No chlapi a to som myslel , že som sám čo má s tým problém. LED-ky som dokupoval ako doplnkove večerné svietenie. 1m bielej a 1m modrej. Postupom času mi ale žačali led-ky slabnuť v svietivosti. A to som rozmýšlal, ked som zakladal AQ, že dám ako hlavné osvetlenie, ale nakoniec som zvolil T5 trubice a vyplatilo sa
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 97 hostia