od Gregy » Str 07. Nov 2012 14:22:58
Mangrove koreny bych nekupoval, zbytecne drahe. Ale vypadaji jinak nez koreny z raseliniste.
Co se týká toho písku, tak to težko říct, jelikož tam nebudeš mít asi rostliny, tak složení dna je celkem nedůležitý. Spíš bych dbal na to, aby tam nebyla příliš velká vrstva písku, protože se ti v tom bude usazovat bordel. Na druhou stranu je potřeba počítat s tím, že ryby budou písek bagrovat takže tam něco být musí abys neměl holé dno v některých místech. Osobně myslím, že filtrační písek je do toho akvária dobrá volba (respektive si myslím, že je to dobrá volba pro všechny akvária s velkými rybami, vyzdobená pouze kořeny a kameny). Že by se ti to nějak vířilo, tak to bych asi neměl strach. S odkalováním to taky není zas tak zlé, silná filtrace by to mohla vyřešit za tebe a pokud při odkalování něco odsaješ, tak to pak nasypeš zpátky zas. Navíc ten písek je levný, takže můžeš občas doplnit když něco spláchneš. Já jsem původně koupil 4x25kg do mého akvária, nakonec tam mám snad dva pytle a zbytek zůstal pro případ potřeby. A nikdy toho písku neodsaješ tolik, aby to bylo nějak moc poznat. Za rok jsem ještě nedoplňoval, spíš pořád odebírám jak to ryby přehazují. Tolik moje zkušenosti, snad pomůžou.