Takže v marci 2012 som zdedil akvárium. Bol to kupovaný set s plastovým krytom s dvoma obyčajnými žiarivkami, filtrom AQUAEL FAN-3 a 100 watovým ohrievačom. Vtedy tam boli už len dva skaláre (Pterophyllum scalare) (predtým 4) dvaja pancierníčkova kropenatý (Megalechis thoracata) a Ancistrus sp. a dvaja ostriežikova purpurový (Pelvicachromis pulcher). Tak reku ostriežikov dám preč a idem robiť Amazonku
Pomaly som akvárko začal prerábať, dokúpil rastlinky a to aj také ktoré sa mi pre slabé osvetlenie neujali (miriophilum, cabomba, mayca) ale aj tie čo sa ujali. Tiež používam hnojivo Flora Daydrops, sprvu sa mi premnožili riasy, ale už sa akvárko stabilizovalo. Skúšal som aj CO2 z droždia, ale nepomohlo to rastlinkám, lebo svetlo predsa len chýbalo. Dokúpil som rybky - neónky (Paracheirodon innesi). Potom sa mi konečne podarilo zohnať ramirezky (Mikrogeophagus ramirezi) avšak pancierničky im žrali ikry, tak som ich dal do ZOO. Veľký samec skalára zabil toho druhého (zrejme samicu?) a tak som ho dal do ZOO tiež. Dokúpil som malé pancierničky zelené (Corydoras aeneus) a tetry krvavé (Hyphessobrycon eques). Skúsil som aj akary zelené (Nannacara anomala), ale samec mi žral neónky, tak šli preč. Hoc som si vravel že už skaláre nikdy, lebo v menšom akvárku mám s nimi zlú skúsenosť že sú agresívne voči sebe, nakoniec som to riskol. Povedal som si že skúsim využiť rozptýlenie agresivity ako u afrických cichlíd a kúpil som rovno ôsmich. Najhoršie je že v ostatnej dobe mi ramirezky začali kapať ako muchy zo 6. mám už len 3.
Ďalej som dokúpil nové žiarivky a teraz aj nový filter, ktorý je v zábehu kým sa v ňom usadia nitrifikačné baktérie. V kadiach sa mi už močí substrát od Rataja - Profi Soil a mám objednané nové echinodory. Takže akvárko čaká generálna prestavba, pričom ale chcem zachovať starú vodu, samozrejme filter a nechám aj trocha zo starého štrku naspodku pod Profi Soil. Tiež sa mi močia v malom akvárku korene z rieky, ktoré použijem pri prestavbe.
...Tak držte palce, potom dám fotky po prestavbe.
Aktuálna flóra:
Egeria densa
Anubias (pôjde preč)
Hygrophila siamensis (pôjde preč)
Ceratophylum demersum
rôzne Echinodory
Aktuálna fauna:
8x Pterophyllum scalare
15x Paracheirodon innesi
6x Hyphessobrycon eques
3x Mikrogeophagus ramirezi
1x Ancistrus sp. (pôjde preč)