astronotus ocelatus-komunikacia medzi rybami???

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

astronotus ocelatus-komunikacia medzi rybami???

Poslaťod Gregor » Štv 06. Sep 2012 12:02:08

zdravim opat som tu a snazim sa zistit co asi moze byt ked moji osarici plavaju po akvariu a podchvilkou zartasu chvostom zhora nadol
/ako keby ich kopla elektrika do chvosta//je to len na baze chvostovej ptuvy a zatrasu celym chvostom/ nie celym telom
robia to len 2kusy z 3 a to je red oscar a klasicky tiger oscar.

chvilku som to sledoval ze ci reku nemaju krupicu ale ryby su v top stave takze choroba to nebude.

ked som sa dival dlhsie vsimol som si este jedno zaujimave spravanie co som doteraz nevidel a to je to ze ako nahle zatrasie chvostom jedna z nich ta druha sa zastavi a caka.
potom obe dve zatrasu chvostom naraz striedaju sa a nasledne nafuknu ziabrove obluky a zacnu sa predvadzat kruzivymi pohybmi alebo do seba strkaju bokom potom je pokoj a o chvilku zase.

mylsil som si ze to je prejav dominancie alebo dvorenie lenze ked som si to vsimol aj pri potrave ze plavaju v hufe a trasu chostami tak isto pred krmenim tak mi jedine vyhovuje ze kumunikuju.
minule som krmil a 2kusy boli zaujate prehrabavanim dna a moj red si vsimol ze som otvoril dekel na akvarku a zahrkal som potravou ako na signal zacal triast chvostom ako splaseny ale nevyvadzal ako zvycajne len bol na mieste. triasol chvostom az dovtedy pokial sa nperidali ostatne a az potom sa vrhli na granule.
viet em i teda prisosim povedat co je to za spravanie?
viem ze ciychlidy pouzivaju na zastasenie trhave pohyby a odhaleen ziabre ale toot si neviem vysvetlit dakujem
pekny den zelan s pozdravom Gregor :?: :mrgreen:
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: astronotus ocelatus-komunikacia medzi rybami???

Poslaťod ferko2 » Ned 07. Okt 2012 19:33:57

moje robia to isté.tiež si to neviem vysvetliť.v jednom akvárku kde sú dvaja, jeden úplne vyhrnie piesok do polovičky akvárka.keď ho dám nazad spraví to zas.a nevieš si predstaviť čo zvádzajú a hlavne v noci.všade ticho a zrazu obrovský čapot že voda strieka po celej podlahe.mne to pripadá že si samci robia svoje teritorium.po tomto útoku je v akvárku všetko porušené.najhoršie na tom je že pravdepodobne mám všetko samcov.neviem to rozoznať.
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times
Been thanked: 0 time

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia