Dobrý den
Zdravím místní komunitu. Prosil bych o pár rad jako pro začátečníka v chovu cichlid. Vážně přemýšlím o pořízení 540l akvarijního setu od firmy zekia.cz. Jednalo by se o o rozmery 180x50x60 se skrinkou a krytem s 2 T8 (2x58w) nebo T5 (2x80w)..Proto bych se chtěl zeptat pokud někdo nemá nějakou zkušenost s prací této firmy..
Co se týče osádky jsem asis téměř rozhodnutý pořídit pár menších kusů okolo 10cm astronatus ocellatus (vrubozubec paví) asi 4..poté vyselektovat pár a zbytek asi prodat..K nim nějakého většího Gibicepsa / krunýřovce a bichirka/ sumečka žraločí / či nějakého bassika??? Co se týče osádky budu rád za každou radu a nápad...
Dále by mě zajímalo vybavení akvaria hodně přemýšlim o filtraci Fluval Fx-5 pro kvalitní čištění a výkon..Skřínky bych navrhl podle toho aby se tam vešel..Dobrá volba?? Vzduchování nemám zatím ani páru..A vnitřek akvária na dno byh chtěl černý/bíly hrubší písek..+ Kameny...Kytky tam moc nechci spíš skoro vůbec i proto , že by s nimi v dospělosti z nudy asi oceláti zatočili..
CO dalšího do akvária budu potřeba???topítko??? mám podkrovní byt myslím že bych měl pokojové teploty udržovat v pohodě..
Další a zatím poslední věc je náročnost ocelátů na krmení, někde jsem četl že je krmí 2x denně. To je problém protože budou týdny kdy nebudu třeba 3 dny doma aby neměli hlad chudinky:)
Popřípadě kdyby měl někdo jiný návrh na osádku tohoto akvária rád prodiskutuju..Moje představa je mít akvárko s dominantou (momentálně oceláti) a k tomu něco na čištění (gibiceps) a něco dalšího jako výplň..
Předem moc děkuji všem