Zrnenie v akva

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Zrnenie v akva

Poslaťod Byk1984 » Sob 20. Feb 2010 17:48:19

Teraz som si vsimol,ze na skle akva sa mi robia take biele veci.Nevem co to je,ale tu ej foto
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Reklama

Poslaťod frodo » Štv 12. Júl 2012 18:31:33

Uz je to sice dlhsia doba, co sa zalozilo toto vlakno, ale spomenies si ako to dopadlo v tvojom akva? Mam momentalne ten isty problem ako ty a uz neviem co mam spravit aby som sa toho zbavil. Tak ako aj uteba je pohlad z predu celkom v pohode, ale pohlad z boku je hroza. Skusal som aj metodu ako na nalevnika, ale nepomohlo to, dal som aj filtracnu vatu do filtrov, dal aj hlavu s jemnym molitanom a furt nic. Uz ma to s*re, lebo nic nezabera. :evil: Akva funguje uz 5 mesiacov a posledny mesiac je to mutne..... :evil: :evil:
Dik za odpoved
Obrázok užívateľa
frodo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod FEKI » Uto 11. Sep 2012 8:16:38

ja mam podobny problem,akva mam napustene asi stvrty den,voda krasna priezracna len na hladine je povlak akokeby prachu,ale nie je to prach su to take biele ciastocky,ak rozvirim hladinu tak to plava po celom akva ale po chvili sa to opat usadi na hladine..mate niekto s tym skusenosti?diky
FEKI

Poslaťod Rado » Uto 11. Sep 2012 9:19:00

FEKI píše:ja mam podobny problem,akva mam napustene asi stvrty den,voda krasna priezracna len na hladine je povlak akokeby prachu,ale nie je to prach su to take biele ciastocky,ak rozvirim hladinu tak to plava po celom akva ale po chvili sa to opat usadi na hladine..mate niekto s tym skusenosti?diky

Stávalo sa to aj mne, no po výmene vody to zmizlo. Skús každý týždeň odpustiť vodu1/3 a malo by to zmiznúť. Hlavne sleduj ryby, ak sú čulé, dobre dýchajú, plávajú a majú normálne plutvy, tak je to pohoda.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod FEKI » Uto 11. Sep 2012 9:44:47

praveze nemam tam ryby,je to novo napustene cca 4 dni,v zabehu tak neviem co by to bolo,zeby sa mi ten chlor nejako vyzrazal,lebo ja som nemal vobec mliecnu vodu nic,napustil som ju a voda bola pekna cira..
FEKI

Poslaťod jusko » Uto 11. Sep 2012 10:31:53

Polož na hladinu nejaký papier, čo saje vodu - dával sa list novín / nie farebný časopis /, alebo servítok a normálne to z hladiny stiahni.
Novozaložené akváriá to robia.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod FEKI » Uto 11. Sep 2012 11:06:12

myslim ze to uz bude dobre...pustil som vzduchovy motorcek aby mi to trosku rozvirilo hladinu a ide asi dve hodinky ale je to lepsie..tak uvidim
FEKI

Poslaťod FEKI » Štv 20. Sep 2012 18:35:48

tak a mam to opat spat..asi ma z toho uz porazi, vodu som nemenil,mam tam 5 panciernikov ine nic,voda je asi 2 tyzdne napustena,je tam filter zo zabehnuteho akva,nesvietim skoro vobec,dnes som zapojil uv lampu ,,vie mi niekto povedat co to moze byt ? a ako sa toho zbavit?diky
FEKI

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 93 hostia