Kedy si poviete, že už máte dosť?

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Kedy si poviete, že už máte dosť?

Poslaťod Rostratus » Sob 14. Júl 2012 18:12:01

Ahojte nadšenci... :yes

celkom by ma zaujímalo, kedy si poviete, že už máte dosť.... Asi vás zaujíma čoho dosť :nod Myslím dosť akvaristiky, respektíve neakého plánovaného cieľa, sna a pod... Určite každý z vás má neaký cieľ, alebo sen, kde sa chce dostať s akvaristikou ako takou. Niekto sníva napríklad o 500 litrovom akva, keďže teraz má napríklad 100 litrov. Ďalší z vás možno sníva o "nezohnateľnej rybe", ktorú možno časom zoženie, iný o rozmnožení ryby, ktorú málokto ešte rozmnožil, alebo ani nerozmnožil... ale budete mať aj vtedy dosť? Lebo ja zisťujem, že ani keby som mal 20.000 litrovú nádrž nebudem mať dosť. Na chvíľu možno áno, ale čo tak za rok, za dva, za päť od splnenia sna? :sleep :) Kde sú tie hranice, že si každý sám pre seba povie: Ok, toto som si splnil, sem som sa dostal a to mi stačí? Hmm? Ja tú hranicu zatiaľ nepoznám. Asi najpodstatnejšia bude finančná a priestorová. Čo vy na to? Splnili ste si už svoj sen a máte už dosť? :tmi
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Kedy si poviete, že už máte dosť?

Poslaťod Walcott » Sob 14. Júl 2012 18:29:04

Tak ako si napísal, najpodstatnejšia je finančná a priestorová otázka. Môj momentálny sen je mať min. 1000l nádrž s veľkou amerikou, alebo radšej aspoň 2000l aby som im vytvoril čo najlepšie podmienky :) . Ak si toto raz splním, možno vyskúšam aj afriku, aj keď zatiaľ mi tak neučarovala ako amerika, alebo sa zameriam na vzácnejšie druhy, ale myslím že po dosiahnutí nejakého cieľa sa cez noc objaví další a tak to bude dookola :chuckle
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod Lina » Pon 03. Sep 2012 14:47:03

Môj sen je mať aspoň 700l,pretože teraz mám akvárium žalostné malé..(200l). Ale financie a ani priestor mi to nedovolí,ale sen je sen.
Vždy keď idem do nejakej akvaristiky a majú tam tie nádherné obrovské cichlidy,je jedno či Americké alebo Africké,som úplne v koncoch že ich nemôžem mať.. :sad
Ale tak snažím sa,aby sa mi ryby mali aspoň v tom 200l dobre.. :nod
Obrázok užívateľa
Lina

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod Boris » Uto 04. Sep 2012 21:41:43

Heh, to je pravda :D Ja som bol celý nateseny ked som mal v pivnici svoju 385ku, ze aka bomba to je velka :D Potom sme ju doma napustili a po par dnoch si hovorim, ze to je hrozne málo :) Teraz momentálne je mojím snom mat doma aspon 1000 -ku alebo viac :D A nie jednu ... Jednu na tanganyiku, druhú na ameriku, atd. :D :)
Obrázok užívateľa
Boris

Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod nobody » Uto 04. Sep 2012 22:27:03

to co si ja viem u seba doma v byte predstavit je cca 2,2 (2,4) m dlzka; 0,6 m vyska; 0,6 m sirka t.j. okolo 800-900 l. vacsie by som uz riesil iba ak by bazen kde sa uz cely supnem kvoli servisu. t.z. vyclenit nejaku plochu 2x2x1,5 m. niekde tu je na portali aj take video co si to nejaky aziat (neviem z akej krajiny bol) spravil a vyzeralo to celkom pekne.
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod perchess » Uto 04. Sep 2012 22:51:41

Keďže bývam v bytovke, limitujúci je priestor a nosnosť (statika). Vychádzajúc z uvedeného si viem predstaviť nádrž 1000-1200 litrov s čiernou vodou na južnú ameriku - altum, daemon, jurupari, winemilleri, wavrini, možno fernandezyepezi.... No a keby bola druhá taká nádrž, tak tam by boli festae a rivulatus. Vtedy by som si naozaj povedal, že mám dosť. Ale keďže ďalším limitom sú financie a hlavne manželka, všetko uvedené je len v teoretickej rovine.... :S :S
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod neoac » Uto 11. Sep 2012 21:30:51

ja niekedy premyslam či to ma este u mna cenu alebo aspon s tym čo mam- mam iba 96l zakladal som ho 3 krat a ani raz nevydzžalo vždy sa niečo pokašlalo a pritom som do toho vkladal vždy nadeje čital venoval sa tomu počuval rady od chovatelov a vždy to malo nejaky hačik raz to bolo mojou vinou, druhy raz mojou hlupostou a treti krat akva vyzržalo asi jeden tyžden po napusteni ryb a všetko bolo tak fajn teraz je v izbe napustene bez života a často premyšlam či ho oživit alebo dat na povalu, v chovani velky vyber nemam ale to čo ponuka 96l na chov cichlid sa mi aj tak pači... neviem ako odstranit chyby
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod Rostratus » Uto 11. Sep 2012 21:44:57

Kamarát hlavu hore. Určite akva nedávaj na povalu. Aj také malé akva sa dá pekne zariadiť. Možno niekde robíš časté chyby. Ideálne bude ak napíšeš ( najlepšie do novej témy)... zakladanie tvojho akva a tam napíšeš presne to čo robíš, čo si robil a pod. Možno zistíš, že len jednou chybou prídeš o všetko a potom ťa to prestáva baviť. :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod neoac » Uto 11. Sep 2012 21:53:46

moje prve akva bolo little- big Malawi a druhe Little big tanganiyka. prve odišlo pri prerabani izby k druhemu som svojou hlupostou pridal nezname ryby nie cichlidy a vyzabijali ich a to tretie som si dall zaležat na všetkom po vpusteni mi asi po tyždni odišiel termostat a ked som prišiel z prace tak teplomer ukazoval nejakych 39C a normalne to bolo teple na dotyk všetky ryby KO
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod KlimO » Str 12. Sep 2012 14:43:25

Admin, ja som zasa opacny pripad. Ale rad to sem napisem, mozno bude nejaka odozva a nakopne ma to.. Uz asi 2 roky ak nie viac respektive od 2. triedy na gymnaziu zvazujem malawi. Zacalo to nevinnym googlovanim cez akva.sk a dalej az som sa dostal sem a hltajuc som cital odchovy vase nadrze a tak dalej. Vzdy uz som bol len kusocek od Kupenia akvaria, ale vzdy mi to nejak padlo. Cez prazdniny som makal a chcel kupit 300vku no ani neviem a upustil som od toho. Teraz ked uz pracujem a zacnem chodit na VS(vybral som si externe kvôli nieco do zivotopisu) som zasa dostal chut kupit si nejaku 200 -rovno komplet nech nemam starosti. Vzdy ale potom zacne hovorit vnutorny hlas: Kupim akva budem mat cas? nedam radsej peniaze do doplnkov -aktivne uz asi 3r cvicim.... A pomaly kazde 2 mesiace ma to chyti a zasa prebehnem vsetky cichlid fota aspon 100x za den, naposledy ma nakoplo to co som vyhral v tom "uhadnite rybu" tie privesky a tak.. tak som si povedla ze uz musim nieco poriesit :devil no ale uz som sa moc rozpisal.. nemali ste niekedy takyto pocit aj Vy?
Obrázok užívateľa
KlimO

Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

Ďalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 29 hostia