Preplnené alebo nepreplnené akvárium? ( 5300 L )

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Preplnené alebo nepreplnené akvárium? ( 5300 L )

Poslaťod Rostratus » Uto 04. Sep 2012 18:03:53

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mxyQ7KLhpBU[/youtube]

Pred niekoľkými mesiacmi ( 11.11.2011), som zavesil na YouTube video, ktoré som natočil u Jancibie. Jedná sa o 5300 litrové akvárium s veľkými americkými cichlidami - pri kŕmení. Možno sa pýtate prečo som to dal do časti "mimo témy"... Dôvod je jednoduchý, na YouTube sa o tomto videu respektíve akváriu a rybami vedie rozsiahla diskusia o tom či je akvárium preplnené alebo nie. Keď budete mať čas, prečítajte si diskusiu pod týmto videom na YT. Preto by ma zaujímalo či sa vám zdá toto akvárium preplnené, alebo nie. Jancibie dúfam, že sa nehneváš za túto tému :mrk
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Preplnené alebo nepreplnené akvárium? ( 5300 L )

Poslaťod Belial » Uto 04. Sep 2012 18:27:30

Osobne mám radšej "plné" akváriá. Jednak je na čo sa pozerať a jednak sa agresivita prípadných nespratníkov rozloží na viac terčov a ryby niesú také stresované. Pokiaľ tá nádrž funguje tak ako je a všetko je O.K. tak potom v tom nevidím problém... :claps:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod paloi » Uto 04. Sep 2012 18:50:57

Túto nádrž osobne poznám, takže možno som aj trochu zaujatý. A bola to prvá (a doteraz najväčšia) BIG nádrž, akú som u kolegov (ak to tak môžem napísať) z akva-portálov videl naživo. Doteraz ma ani nepadlo, že by bola preplnená. Na názory pod videom na youtube kašlem, ľahko sa im nadáva do blbcov, za počítačom je každý odvážnejší (a potom tie silácke reči...).

Okrem toho, toto video je natočené počas kŕmenia. Ja zažívam doma pri kŕmení tiež takéto pohľady; všetky ryby na jednom mieste pri hladine. Vyzerá to prerybnené. Ale potom dám do vody sieťku a akvárium je zrazu "ryboprázdne". Nikde ani šupinka.

PS: Jancibie, Tvoje buttikoferi sú stále špica :yes , nikto také nemá, ani ten, čo napísal v komentári, že to nie sú American cichlid
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod Rostratus » Uto 04. Sep 2012 18:53:01

Problém je, že asi väčšina diskutujúcich to video asi nevidelo až do konca. Potom uvidí polovicu nádrže prázdnej :D
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod l_laco » Uto 04. Sep 2012 18:55:58

Už som chcel napísať, že tam nebol záber na celé akva a že ťažko posúdiť ako to vyzerá keď sa ryby rozptýlia, predsa len pri kŕmení boli všetky natlačené v jednom rohu... ale ku koncu videa sa akva ukázalo v celej kráse.
Na môj vkus je tam rýb dosť veľa a dekorácie málo ... takže ja by som ubral z rýb a doplnil nejaké konáre a skaly. Ale ak to takto majiteľovi vyhovuje neni čo riešiť, len škoda že tu nie je nejaké aktuálne video ... predsa len už uplynul takmer rok od jeho natočenia.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod jancibie » Uto 04. Sep 2012 19:50:34

Kľudne môžete reagovať,veď keď som to akvarko na youtube vešal,musel som počítať aj s negatívnymi reakciami. Veľmi výstižne to napísal Belial,skutočne tým vyšším počtom rýb sa slušne triešti agresivita.
Ináč musím sa pochváliť,že v súčastnosti už pláva v tom mojom akvarku trochu menej rýb,nakoľko som posunul kamarátom 2 argentei,2 gold managujcov,1 ocellatusa,1 kríženca vieja a 4 synspily,1 umbriferu a pridal som len samca dovii a samca labiata.
Čo sa týka dekorácie,akvarko ešte nie úplne podľa mojich predstáv,mám ešte v zálohe nejaké nápady.
V zime snáď bude viac času na aktuálne video,a možno dovtedy zavíta ku mne aj Peťo s kamerou,ktorá dáva celkom slušný
výstup a hlavne nemá problém so šumom pri horších svetelných podmienkach ako tá moja.
Tu je napríklad video,keď si ryby nevšímali kameramana:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JcIpFrBVpPg[/youtube]
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod HEAD66Y6 » Uto 04. Sep 2012 21:04:25

Jestli se můžu skromě počítat mezi Vás tak mi to nedá nenapsat názor ?
Za1. Paloi má pravdu s tím že při krmení jsou v rohu všichni a když potřebuješ někoho vylovit je akvarium úplně prázdné !
Za2. Ty ryby v žádným případě nevypadají okousaný,stresovaný,nenapadají se navzájem,podvyživený,nedejbože nemocný .
Za3. Myslím si že Janci je natolik zkušený a dlouholetý chovatel že by těm rybám nedokázal a hlavně ani nechtěl nějak ztrpčovat život,jen kvůli tomu aby jich měl na videu v akvariu co nejvíc pohromadě a mohl se chlubit !
Za4. Co se týče nádrží tak Janciho a Amerikyho vany jsou tady u nás v našem zaprděným československu to největší kam se můžou SA a JA cichlidy dostat .
Pindalové s potápěčema,potopenejma korábama,buvolíma lebkama a barevným pískem v akvariu si můžou na YT psát co chtějí :-)
HEAD66Y6

Been thanked: 1 time

Poslaťod stiff » Uto 04. Sep 2012 21:33:16

Video vždy skresľuje a pri krmení duplom.. Kamera nezachytí hlbku nádrže. Naživo to je iné.

Inak ja mám pod každým druhým videom palec dole (niekde aj dva :)). Asi to patrí k tomu, k mentalite a k dnešnej dobe. Závisť je závisť. Takáto nádrž a zbierka rýb v nej, je určite dôvod na závisť. Ja by som síce osádku aj zariadenie nádrže skúšal trocha inak, ale to je každého osobný vkus. 5300l je nádherný objem.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod nobody » Uto 04. Sep 2012 22:20:28

ked sa to pozrie do konca tak vidiet ze polka akvarka je free. ja si myslim ze je to ok a je to vidiet na videu dole nizsie. a dalsia vec co mna napada pri takychto nadrziach ci aspon vodarne a elektrarne posielaju dakovne listy ich sponzorovi (jancibie) :)
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Poslaťod jancibie » Str 05. Sep 2012 9:33:40

Tak teda dakujem všetkým za viacmenej kladné hodnotenia. :D
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Been thanked: 3 times

Ďalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia