190 L Malawi u Kojtusovcov

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa Vam paci tato nadrz? (hlasujte ako v skole)

1
0
Nehlasovalo
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
1
100%

Celkom hlasov : 1

190 L Malawi u Kojtusovcov

Poslaťod Kojtus » Sob 25. Aug 2012 14:27:02

Názov nádrže: Kojtusovcov Fish tank
Biotop nádrže: vyplňte biotop, na ktorý sa má nádrž podobať
Rozmery nádrže ( r ): 1/4 r = 75cm
Objem nádrže : 200
Dekorácia v nádrži: Na spodu akvaria je polozeny 0.5cm polystyren, 2cm bieleho strku 3-4mm, 12kg Lavovych kamenov, 1 koren
Filtrácia nádrže: externy filter s prietokom 1000 L/H
Osvetlenie nádrže: 2 X 18W T5 modre trubice, 1 X 0.5m modre LEd pod vodou medzi kamenmi
Ohrievanie nádrže: 1 X 200W
Stojan pod nádržou: dreveny (original ku akvariu)
Kryt nádrže: plastovy kryt so zabudovanym osvetlenim
Rastliny v nádrži: 2 x Anubias (myslim teda som)
Ryby v nádrži: 3 x melanochromis johannii, 3 x Hemichromis bimaculatus,6 x 6-7cm + 5 x 2-3cm yellow, 6 x aulonacara sp, 5 x Cyrtocara moorii
Kŕmenie rýb: 3 x denne ( vlocky, spirulina (riasy), pelety ) zn. Hikari
Výmena vody: 1/3 objemu tyzdenne

Kedze nam tento portal pred rokom pomohol az az, patri sa teda ukazat ako sme to nakoniec dobacovali. Este raz by sme Vam chceli vsetkym podakovat za cenne rady. Z vysledkom sme spokojny, ale vsetky Vase pripomienky berem a rad sa poucim. Medzi prvymi vycitkami ratame ze bude nevhodny tvar nadrze a moc prerybnene :). Prikladame aj neaku tu fotecku. Tak podte do mna. Znesiem dost :D
Fotogaléria nádrže:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Kojtus

Has thanked: 7 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: 190 L Malawi u Kojtusovcov

Poslaťod terrible » Sob 25. Aug 2012 15:24:21

Problémy si si pomenoval sám, 28 rýb na také akvárium je naozaj viac než dosť. A hlavne nad Cyrtocara moorii sa zamysli, tie nemajú šancu na dlhodobejší dôstojný život v takej nádrži.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Kojtus » Sob 25. Aug 2012 17:01:46

Nemam pocit ze by im bolo zle. Uz su v takomto zlozeni skoro. Ale chcem to zredukovat a nechat stalu posadku. Maximalne 20ks.
Kojtus

Poslaťod terrible » Sob 25. Aug 2012 19:47:03

Ak su este male tak možno nie, ale do budúcna to je nemysliteľné, keďže dorastajú 20 cm, potrebujú dosť priestoru na plávanie. Odporúča sa ich chovať v nádržiach nad 500 l, aj keď podľa skúseností iných to funguje aj v menších, ale zas nie v tom čo máš ty. Tam im dobre určite nebude, bez ohľadu na to, aký máš ty pocit.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Kojtus » Sob 25. Aug 2012 20:17:34

To ano. S tym mas pravdu. Z malawkami som zacal len cosi pred rokom. A aj tu na portali som sa docital, ze by nemuseli mat az 20cm ked su v mensom AQ. Ale vidim ze rastu 3-4x rychlejsie ako ostatne. Zatial si nazivaju v pohode. Nik na nikoho neutoci, ale respekt veru maju voci nim vsetky ostatne druhy. Inak ta osadky by. Ola ok aj do buducna? Ale pocet by som chcel aj tak udrzat na max 20. Ale pri tych mojich cigancatach ( rozumej yellowky) to neni easy. Bol by som ale rad, keby sa mi podarilo vytret aj Aulonacaru sp. raz som uz videl ze mala plnu tlamku, ale nakiniec to pustila. A Hemichromis Bimaculatus zas kladie na skaly a korene. Ale tie si to nedokazu ustrazit. Vzdy im to cez noc niekto pozere :(
Kojtus

Poslaťod Rostratus » Sob 25. Aug 2012 21:02:31

Ak môžem povedať svoj názor a chcel by si to akvárium ešte zdokonaliť, tak aby to bolo viac biotopové, tak by som odtiaľ vybral Hemichromis bimaculatus. Tie žijú v riekach, nie v jazere Malawi. Cyrtocara je naozaj dosť veľká na tvoje akvárium. Pre porovnanie predstav si v tvojom akváriu 20cm samca Cyphotilapie frontosa. Podľa mňa aj tie Aulonocary niesú moc vhodné pre tvoju veľkosť akvária. Ak by som ti mohol poradiť skús z toho urobiť "Mbuna" akvárko, kde budú 2-3 druhy Mbuna cichlíd. Substrát - tiež by trebalo ho vymeniť za jemný piesok. Ryby radi premielajú piesok v tlamkách. Neber to ako neaký útok, ale nápady čo zmeniť / vylepšiť. Inak to akvárko ako komplet ti pekne zapadá domiestnosti.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Kojtus » Ned 26. Aug 2012 4:35:28

admin píše:Ak môžem povedať svoj názor a chcel by si to akvárium ešte zdokonaliť, tak aby to bolo viac biotopové, tak by som odtiaľ vybral Hemichromis bimaculatus. Tie žijú v riekach, nie v jazere Malawi. Cyrtocara je naozaj dosť veľká na tvoje akvárium. Pre porovnanie predstav si v tvojom akváriu 20cm samca Cyphotilapie frontosa. Podľa mňa aj tie Aulonocary niesú moc vhodné pre tvoju veľkosť akvária. Ak by som ti mohol poradiť skús z toho urobiť "Mbuna" akvárko, kde budú 2-3 druhy Mbuna cichlíd. Substrát - tiež by trebalo ho vymeniť za jemný piesok. Ryby radi premielajú piesok v tlamkách. Neber to ako neaký útok, ale nápady čo zmeniť / vylepšiť. Inak to akvárko ako komplet ti pekne zapadá domiestnosti.

Jasne ze mozes povedat svoj nazor. Som rad ked ma niekto upozorni na chyby. Tie Cyrtocary budu musiet ist prec. Pravdebodobne budu skraslovat kniznicu v nasej stvrti. Maju tam pekne velke AQ a zoberu si ich. Nase AQ je zatial len na skusku. Vacsie sme si zatial nemohli dovolit. Niesu na to priestory pri dvoch izbach. Preto aj rohove AQ. Ale v priebehu 2-3 rokoch sa stahujeme z prenajmu do svojho a tam uz bude vyhradene miestecko pre 650 L (180x60x60). V nasej akvaristike sa daju kupit vacsinou len cichlids mix. Z toho ma ide slak trafit. Ako zacinajucemu cichlidarovy to naozaj nepomaha :(. A ked chces poradit tak Ti prikivne na vsetko. Keby som chcel len mbuny, aky dalsi druh by si mi poradil ku yellowkam a johannii?
Ten strk tam je len kratko. Povodne sme tam mali biely piesok. Vyzeralo to super. Ale len prvych par tyzdnov. Bolo to strasne narocne na udrziavanie. Piesok sa rychlo zaniesol a zhnedol. Taktiez pri vysavani som vzdy prisiel o pol kila piesku. Aj ked rybam sa to iste pacilo, pretoze aj mensie si ho dokazali premiestnovat. S tymto strkom sa hraju len cyrtocary :(.
Kojtus

Poslaťod Gregy » Ned 26. Aug 2012 10:12:24

Kojtus píše:Keby som chcel len mbuny, aky dalsi druh by si mi poradil ku yellowkam a johannii?

Zkus treba Melanochromis Maningano a Labidochromis Hongi, to jsou pěkně barevné rybky menších rozměrů a ne moc agresivní. Ten štěrk ti znědne, jelikož na něm rostou hnědé řasy. Stačí ho občas trochu prohrnout aby se promíchal a je to. Nemusíš ho vůbec vysávat. Kup si třeba bílý filtrační písek do bazénů, ten stojí pár korun, prodává se ve velkých pytlech po 25kg a pokud nějaký odsaješ tak můžeš doplnit nový. A je dostatečně jemný i pro menší ryby.
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Nawi » Ned 26. Aug 2012 20:59:25

chalani už spomenuli všetko čo som chcel napísať ja,aj admin ma predbehol z tým ostiežikom,ýe to není malawi cichlida,inak dosť zaujímavy tvar akva,zdá sa mi že sú v ňom ryby ako keby napchaté,nič v zlom,je to len moj názor
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Kojtus » Ned 26. Aug 2012 21:41:14

Nawi píše:chalani už spomenuli všetko čo som chcel napísať ja,aj admin ma predbehol z tým ostiežikom,ýe to není malawi cichlida,inak dosť zaujímavy tvar akva,zdá sa mi že sú v ňom ryby ako keby napchaté,nič v zlom,je to len moj názor

Moze to robit dojem ze su napchate. Neda sa to donre odfotit. Viem ze to mie je idealny tvar pre cichlidy, ale priestory nepustia. Inak by som nekupoval 200ku za 300£ pouzivanu ked mozem mat za tu cenu 400ku novu. Zial priestrory nedovoluju. Ale dufame ze sa to do dvoch rokov zmeni a pojdeme do svojho domu. Tam to uz bude nieco ine. Berem kazdy nazor. Rad sa priucim. :hand
Kojtus

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 40 hostia