Mooning u ryb Cyphotilapia frontosa/gibberosa

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Mooning u ryb Cyphotilapia frontosa/gibberosa

Poslaťod kofola » Štv 13. Okt 2011 8:26:59

Toto su posledne fotky, ktore som robil.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Reklama

Poslaťod bobo242 » Štv 13. Okt 2011 10:40:43

:yes , nadherne ich mas, tusim sa aj usmievaju :)
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod kofola » Štv 13. Okt 2011 11:15:43

Dakujem Bobo. Skor by som povedal, ze sa mracia - velmi neradi sa fotia. Mam z nich uprimnu radost, pretoze mi rastu pred ocami a su neuveritelne inteligentne. Urcite navyky a prejavy inteligencie som pozoroval aj u malawiek, ale tieto ryby su ina liga. Odporucam ich kazdemu, kto ma priestorove a financne moznosti. Uz dlhsiu dobu ich krmim z ruky, no v poslednej dobe zacinam mat respekt, pretoze zacinam citit, ked si pomylia moj prst s krmivom :) Alfa samec ma teraz tak 14-15cm. Uz sa tesim, ked bude dospely. :dance
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod bobo242 » Štv 13. Okt 2011 11:18:59

fotit sa nechcu, to je pravda, ale zase niekedy su zvedave a cumia do objektivu aj minutu..a fotku alfa chalana nedas? a krmit z ruky dospele, to sa uz urcite nebude dat, jedine s rukavicou :mrk
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod terrible » Str 26. Okt 2011 20:15:00

Zaujimavé informácie, len sa neviem, či mooning nebude genetická vada, ktorú čierny piesok nerieši, ale iba maskuje následky tým, že sa ryba prispôsobuje okoliu, takže ich ďalšie množenie dopadne asi rovnako. Teoreticky by to mohol byť dôsledok príbuzenského kríženia v zajatí a preto sa v prírode nevyskytuje, ale to by sa potom ani veľmi nemusel vyskytovať u F1 ak neodchytili práve súrodencov takže možno to je všetko aj úplne inak.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod bobo242 » Štv 27. Okt 2011 7:44:29

Az tak uplne to nie je, ze sa v prirode razstep nevyskytuje - napr. divoke c.gibberosa Sambia zvyknu mat jemny naznak razstepu na 2. resp 3. pruhu, v podstate je to len svetla skvrnka uplne hore, ale uz to nie je suvisly tmavy pruh.. Ryba o ktorej sa tu od zaciatku hovori je Moba F1, cize preco mala razstep, to sa zatial da len dohadovat.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod kofola » Uto 21. Aug 2012 13:06:15

Dnes je to priblizne 1,5 roka, co u mna plavaju moby F1. Alfa samec ma cca 18 cm. Za ten cas som spozoroval niekolko detailov ohladom "nalady" tychto ryb.
Nie som si vedomy toho, ze by mali moje ryby rozstiepene pruhy, ale vsimol som si , ze ked rybam nieco chyba, ci uz je to vymena vody, krmenie, alebo maju prilis vela svetla a necitia sa dobre, tak sa im na 3. pruhu robi mala svetla skvrnka asi na vyske 3 supin. Akonahle sa ryby dostanu spat do idealnych podmienok skvrnka zmizne. Dokonca stmavnu cierne pruhy a zvyrazni sa modra farba. Je to hlavne pri krmeni oblubenym krmivom. Neda sa hovorit o mooningu, ale je to podobny urcity naznak. Takze urcite k potlaceniu tohto javu prispieva aj tmava farba substratu, pretoze v tmavej farbe sa tieto ryby citia lepsie. Ako su na tom vase ryby?
Obrázok užívateľa
kofola

Poslaťod bobo242 » Str 22. Aug 2012 11:28:49

tvoja skusenost potvrdzuje tuto teoriu o tmavom substrate a slabsom svetle - najradsej by boli keby sa nesvietilo vobec. na mojich to blednutie, pri ktorom vystupi skvrna a tym padom pruh vyzera rozstepeny, uz nevidim. skor riesim ine problemy suvisiace s bojom o alfa postavenie medzi samcami..esteze mam 3 a tym padom ti 2 slabsi to zatial zvladaju.. kofola, celkom by ma zaujimal ten tvoj samec, nedas fotku?
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod kofola » Str 22. Aug 2012 14:40:35

Momentalne som v praci, takze ak stihnem doma, tak odfotim. Skor to ale vidim realne az na buduci tyzden. V poslednej dobe mam tak nabity program a som taky rozcestovany, ze nemat manzelku, tak mi ani nema kto krmit ryby. :crazy: :eh:
Obrázok užívateľa
kofola

Predchádzajúci

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 20 hostia