Problem s vodou

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Problem s vodou

Poslaťod l_laco » Ned 29. Júl 2012 19:04:34

Výhodou UV lampy je to, že zničí len to čo ňou prejde, takže riasam sa nestane nič.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Poslaťod frodo » Ned 29. Júl 2012 21:24:57

To viem, ja som mal na mysli sposoby mimo UV lampy. Samozrejme bez chemie, preto som hlavne experimetoval s vodou, svetlom atd. Najradsej by som sa zbavil priciny, ale netusim v com to je. Tak idem do UV...
Obrázok užívateľa
frodo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Str 22. Aug 2012 8:52:38

Tak ako to vyzera s tvojim akvarkom? Pomohlo UV?
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod bobo242 » Str 22. Aug 2012 11:18:28

no ak je to nalevnik - ma rad vymenu vody a silne svetlo. ako casto a kolko menis vodu? skusil by som vypnut osvetlenie na cca 2 tyzdne pocas ktorych by som nemenil vodu a krmil len minimalne.. ak sa to zlepsi alebo zmizne, cize to bol nalevnik, znizil by som do buducnosti intenzitu osvetlenia, podla mna ti to tam aj tak dost pece. riasa narastie aj tak, ale mozno nie taka pekne zelena..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod frodo » Str 22. Aug 2012 18:45:41

kofola: UV lampu som zatial neskusal, zacalo sa to trochu zlepsovat, ten zeleny zakal uz nie je taky intenzivny... mam pocit, ze sa to deje koli tomu, ze je leto, mozno je to hlupost, ale tym ze pomaly konci letne obdobie, zacina to slabnut, a hlavne vtedy ak je vonku zamracene, to znamena, ze ma na to vplyv intenzita vonkajsieho svetla, resp. intenzita svetla v miestnosti, aj ked priame slnko do akva nesvieti..... neviem, mozno je to hlupost, ale nemam zatial ine vysvetlenie...

bobo242: nalevnik to nie je, pretoze ako som spominal, dejej sa to pocas dna a zakal je do zelena, rano je to cistucke, pocas dna sa to zakali a na vecer to samo zmizne, skusal som aj pozorovat teplotu vody ale pocas dna sa meni len o necely stupen, ked je vonku chladno tak vobec.... pokial nesvietim v akva vobec, alebo je zakryte, ze nema vobec svetlo, je to najhorsie, pretoze sa to uplne zakali a je zelene..... to svetlo na fotke posobi oslepujuco, ale ta fotka zkresluje, v skutocnosti, to nie je az take svetle, je to len fotkou.... co sa tyka vymeny vody, tak ked to zacalo, tak som prestal menit vodu, nekrmil, ale nemalo to vobec ziadny efekt, ani ked vodu vymenim tak sa to nemeni, preto viem, ze nalevnik to nie je, lebo ten sa rozrasta v cerstvej vode, ale toto meni intenzitu len pocas dna a podla pocasia vonku, teda pri normalnej prevadzke...
Obrázok užívateľa
frodo

Images: 0

Poslaťod Ondro777 » Sob 25. Aug 2012 7:07:03

Ja mám tiež ten istý problém. Napustil som akvárium a hneď na druhý deň sa voda začala zakalovať. A o 4 dni neskôr to už bola fakt katastrofa čo som nevydržal a celé akvarko som vypustil, vyumýval a včera som ho opäť spustil. Zatiaľ je to OK len sa mi na prednom skle začali robiť akési ''sliské'' usadeniny (neviem ako presne by som to nazval), proste som z vonku vidno. Filter beží stále (typ FAN-2 plus, 100-150L), akva je odkryté.
Akvárko je 112L. Väčšina mi hovorila že to záleží aj od potravy ktorá zostáva na dne a časom z toho je pekný bordel. Mám v ňom zatial len 3 yellowky. Snáď som na nič nezabudol. Poraďte
btw, ako často sa musí meniť voda ? Každý druhý deň aspoň 1/4 je správne ? ...
Ondro777

Poslaťod terrible » Sob 25. Aug 2012 14:17:37

Podľa mňa by si si mal prečítať napríklad toto:
Kód: Vybrať všetko
http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=339
a keď to budeš mať naštudované a keď zabehneš vodu v akváriu, teda nie že hneď po vyumývaní a napustení doňho hodíš ryby, potom môžeš rozmýšľať nad výmenami vody. 30% raz za týždeň bohate stačí, ja mením aj menej často, záleží akú máš filtráciu, zarybnenie a zariadenie nádrže.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Predchádzajúci

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 74 hostia