bol som dneska u jedneho znameho v ZA na kavu po robote a on je tiez velky fanusik do Ameriky. v kavariu mu plavaju pekne kusky ako su Heros sinspillum,saica,nigrofasicatus,blood parrot a par akar modrych. akvarium ma objem asi500l.
chvilku som sa dival a krasne ma to upokojilo kedze som bol mierne vytoceny z roboty.
chvilku ako tak sledujem ako sa mu tam rybky prehanaju a hlavne kanciky medzi sebou ako sa chlapcensky tlcu a zastrasuju som si vsimol jednu Blood parrot a jednu akaru modru co maju velmi zaujimave spravanie.
ryby sa najprv zahanali ptoom sa akara zacala predvadzat blood parrotovi a ked som sa dobre pozrel akara bol samec a blood asi samica co som sa neskor aj presvecil spytal som sa kamosa ze ci je toto spravanie u nich bezne a on ze to sleduje asi 4den ze sa takto spravaju ze akara este cisti aj kamen ale ze to je asi znakom teritoriality. o 10minut na ro som si vsimol ze obom rybam trcia kladielka a divadlo som sledoval s nemym uzasom blood nakladol asi10ikier a akra oplodnila potom sa zase chvilku predvadzali a zase sa to opakovalo kamen bol po pol hjidnke zasypany mlaickymi slabozlktymi ikrami a obe rybky zacali zahanat ostatne do kuta akvaria.
hovorim znamemu ze ak sa ti podari odchovat mladata co pochbujem/ryby boli asi15cm velke/ ze chem hnd tak zao5ks.
takze som osobne zvedavy ci sa mu ich podari aj odchovat a nebudu mat nejake geneticke vady ak nie mohol by to byt pekny kusok na chopv a ze ci budu plodne neviem.
pekny den Gregor.
PS: je to bezne ze sa 2uplne rozlicne druhy vytru a odchovaju mlade, videl som par krizencov dovii a managuensis a aj kanciky ale akara a blood parrot mno neviem diky za reakcie.
srry za prekleppy pisem cez mobil.