daju sa chovat cichlidy v jazierku?

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

daju sa chovat cichlidy v jazierku?

Poslaťod Gregor » Štv 16. Aug 2012 23:20:26

zdravim mam otazku teraz mimo temu. mylsite si ze cichlidy sa daju chovat v zahradnom jazierku podobne ako slnecnica pestra?/jeden chlapik mam pri slnecniciach pustene kanciky ciernopruhe a perletove//na zimu ich okrem slnecnic presuva do akvaria/ dakujem za reakcie

PS: mozeu byt ostrieze s cichlidami?/to sa ma pytal jeden znami co by to rad skusil/ podla mna to je trochu blby napad ale necham si poradit a odovzdam reakcie
v akvariu mu plavaju kanciky ciernopruha jedna citronellum a akysi divny kus co ani neviem co to je ocividne to b ude asi nejaky synspillum . ryby su uz dospele asi5rocne takze velkost je cca15cm a citonellum maasi25cm. a hento ma asi10cm
diky
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: daju sa chovat cichlidy v jazierku?

Poslaťod bobo242 » Str 22. Aug 2012 11:43:09

ostriez je studenovodna ryba neresiaca sa na jar, ked voda nema ani 10 °C.. takze ked chces zmixovat rybu z tropickej oblasti, kde sa teplota vody pohybuje stale nad cca 20 °C s rybou z mierneho pasma, ktora musi prezimovat pod ladom - co je pre nu prirodzene, tak uz mas odpoved na to ci sa daju chovat spolu. kazda potrebuje inu teplotu vody aby bola v pohode. cize ak das ostrieza do akvaria, prezije ale bude mat prilis vysoku teplotu a naopak napr. cichlasoma bude mat vhodnu teplotu v jazierku len v lete, a aj to musis este zabezpecit, aby sa prilis nepriehrialo ked na neho pecie slnko a je 40 °C v tieni - zalezi od velkosti, techniky atd. do zahradnych jazierok su najlepsie karasy, ktore znasaju velmi dobre taketo vykyvy teploty obidvomi smermi a v beznom vonkajsom jazierku by som neexperimentoval s cihlidami. v akvariu im dokazes zabezpecit konstantne vhodne podmienky ovela lahsie. a to som vobec neriesil ostatne hodnoty vody, stacila ta teplota..
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod perchess » Str 22. Aug 2012 18:11:33

No záleží aké veľké je to jazierko. Viaceré cichlidy rodu Gymnogeophagus žijú voľne v prírode vo vodách, kde sezónne klesá teplota na 12-16 °C. Takže ak im vytvoríš ostatné podmienky, od jari do jesene môžu byť v pohode vo vonkajšom jazierku.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod veverka » Štv 23. Aug 2012 7:49:56

Určite sa daju, kamarat takto chova v jazierku cichlidy pavie
veverka

Poslaťod Rado » Štv 23. Aug 2012 11:17:17

Ja som dal kamošovi do prefabrikátového jazierka Ps. Socolofi a fungovali mu pekne až do septembra. Na zimu ich prelovil a tento rok sú tam opäť. Vytierajú sa , schovávajú pod leknom a je tam iba obyčajná fontánka, objem okolo 300-400l. Čo sa týka ostrieža, tak si myslým, že by dal kančíkov "dole", no záleží aká je veľkosť ostriežov. V mojom jazierku má najväčší ostriež okolo 47 cm- to je zabijak :punch.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 44 hostia