Realizacia mojich 96L

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Realizacia mojich 96L

Poslaťod neoac » Pon 28. Dec 2009 19:15:34

po dlhych uvahach a čitani na webe som sa dnes pustil do realizacie mojho 96L akva. dnes som začal s vyrobou pozadia zo štiepaneho kamenena. Musim povedat že robota je to riadna, rozložite šutre a idete na to trvalo mi to asi 7hod od rozloženia po nalepenie.
priložim par foto na ukažku.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
neoac

Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: Realizacia mojich 96L

Poslaťod Rostratus » Pon 28. Dec 2009 20:02:08

Narobil si sa dosť ale výsledok bude dobrý. Už teraz si viem predstaviť tvoje založené akvárium. Aké ryby tam plánuješ?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod neoac » Pon 28. Dec 2009 20:08:39

dufam že vo vode to ešte viac vynikne, zatial stale vaham bud šnekače ale k tym neviem čo do hornej časti na skombinovanie alebo Labydochromis yellow a k nim nejaku inu inu farebnu variantu
neoac

Poslaťod Aldebaran » Pon 28. Dec 2009 21:34:54

ake mas rozmery toho akvaria?

Pozadie je fajn, ale teda narobil si sa statocne ;) Aspon si to o to viac budes vazit potom :mrk
Inak, snekaci su podla mna istota, tie ti vojdu do (skoro) akehokolvek akvaria, len vrchne vrstvy budu prazdne asi...ja mam podobny problem :nerd

Yellowky neveim ci to nebude male na ne, ale tak to ti snad niekto skusenejsi poradi. Osobne si mslim, ze malawky potrebuju byt vo vacsom pocte aby sa nepohryzli, a kedze tie yellowky dorastaju tak 8-10 cm, obavam sa ze pre dospele to bude primale...
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod neoac » Pon 28. Dec 2009 21:54:21

rozmery mam 80cm krat 30cm dno a vyška je 40cm ved prave o tie horne vrstvy ide ak to bude tanganika tak Neolamprologus similis alebo lamprologus multificatus a plus niečo hore, a keby malawy-Labidochromis nie su až take agresivne a myslim že nejakych 6 by sa tam vošlo už sme to v jednej teme riešili
neoac

Poslaťod Aldebaran » Pon 28. Dec 2009 22:01:33

tak to mame skoro rovnake akvaria, moje je len o trosicku vacsie. Ak tam das snekace, tak hore sa ti bude dost tazko dopasovavat neico (teda, nieco z tanganiky)- ja uz som vymyslal milion roznych moznosti, ale ani jedna nevyzera idealne a kazda je pomerne rizikova, takze zatial neviem...snad jedine bez rizika by mohli ybt malicke aplocheilichthys pumilus, ale jednak to nie su cichlidy a jednak ich asi na slovensku nezozenies...na cyprichromisy je to male a navyse su to hufove ryby, ryby z brichardi-komplexu su pomerne velke a agresivne, jedine snad calvusy ale to potom nemas sancu nieco odchovat z tych snekacov...Inak, ak by si na nieco prisiel, daj vediet, mna to tiez velmi zaujima ;)

O malawi viem este menej ako o tanganike, takze ak ti budu yellowky fungovat, tak budem rad ;)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod neoac » Uto 29. Dec 2009 16:32:22

tak nad calvusmy som rozmyslal aj ja, mne to až tak nebude vadit ak nebudu mlade, to bude okrasne akvarium ale určite sa rybam musi darit, kolko snekačov davas ty?
neoac

Poslaťod Rostratus » Uto 29. Dec 2009 22:20:01

Tých 6 ks Labidochromisov by tam mohlo byť. Sú to pomerne kľudné ryby. Ja osobne mám Labidochromis caueruleus, Nkali. Jasné je, že čím väčšia nádrž tým lepšie. Ale myslím že na 100 litrovú nádrž 6 ks je tak akurát. Plus pár kameňov, neaké anubiasy a môžeš mať celkom slušnú nádrž.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Aldebaran » Uto 29. Dec 2009 22:20:28

ja davam na 80x35 cm dno 10ks multifasciatov+1 par julidiek. Cital som, ze similis si vraj vytvara vacsie teritoria okolo musli a vraj aj samci sa horsie znasaju, takze tych by som asi z opatrnosti dal tak 6, ale osobne skusenosti nemam, mozno som prilis opatrny. Rovnako maximalne 6 by som dal ocellatov, tie su vraj este "problemovejsie".

Calvusy to akvarium casom aj tak prerastu, ale rastu pomaly a plnu velkost vraj dosahuju az po par rokoch, takze by mohli fungovat, ale urcite nie viac ako 2ks, plus potrebuju kamenne ukryty.
Inak, vela o rybach, nad ktorymi som ja uvazoval, je uz popisane v teme "Mini-tanganika" v sekcii Tanganicke cichlidy a co-to najdes aj v mojej teme "Zakladanie mini-tanganiky" v sekcii Zriadovanie nadrzi. Ale to len tak naokraj, kludne sa pytaj aj dalej :)
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Poslaťod neoac » Pon 22. Feb 2010 23:00:17

tak a tu je moja nadrž-ka :lol: rozmyslam že tam doplnim este nejake rastliny možno 1-2 anubiasy na oživenie, uvitam každu kritiku.
akva je napustene 2dni a behom tyždna tam planujem dat nejake zabehove rybky asi max 2ks nakolko je všetko nove a všetky kamene vratane pozadia vyvarene
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
neoac

Ďalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 45 hostia