Hlučnosť filtra

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Hlučnosť filtra

Poslaťod AkvaMars » Str 27. Jún 2012 8:23:06

Zdravím Cichlidáci. Ako začiatočník som si kúpil set, ktorý obsahoval akvárium s ohrievačom a filtrom a "strieškou" akvária z plastu s osvetlením - viď foto. Filter je upevnený o stenu akvária klasickými gumenými prísavkami.
Dosť mi vadí, že vibrácie filtra sa cez prísavky prenášajú na stenu akvária a následne na plastovú striešku, ktorá z toho pomerne dosť hučí. Počas dňa to samozrejme nevadí, ale v noci sa to ozýva po celom našom malom byte. Pokiaľ filter len volne ponorím, tj. nedotýka sa steny akvária, je tichučký, no samozrejme silou prúdu vody sa točí až spadne. Nevie niekto z Vás o nejakej "finte FŇ" ako filter prichytiť, no zamedziť prenášaniu vibrácií?

PS: filter s ohrevom mi v akva dosť vizuálne vadia. Skúšal som maskovať rastlinami, no v blízkosti filtra a ohrevu sa žiadnej veľmi nedarilo. Plastiku zase vylučujem. Máte nejaké nápady resp. skúsenosti s maskovaním techniky? Externý filter pre 100L akvárium tiež nezvažujem.

Vďaka za prípadné rady.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
AkvaMars

Images: 7
Has thanked: 11 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Hlučnosť filtra

Poslaťod Walcott » Str 27. Jún 2012 18:31:21

Väčšinou/vždy sú filtre pri týchto setoch slabé, neviem aký tam máš konkrétne ty, ale pravdepodobne bude musieť aspoň zväčšiť molitan a tým pádom sa ti ani nebude dotýkať steny akvária.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod perchess » Str 27. Jún 2012 19:12:21

Nezdá sa mi, aby sa cez prísavky prenášali vibrácie. Sú predsa gumené resp. silikónové. Ten filter má nejaký plastový kryt? Nedotýka sa ten kryt skla alebo napr. kameňa? Nemáš detailnú fotku filtra? Nespôsobuje vibrácie kábel od filtra (keď je filter na prísavkách, kábel je voľný a vibruje o kryt)? Skúšal si napnúť (natiahnuť rukou) kábel filtra za chodu na prísavkách?
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod kofola » Pia 29. Jún 2012 20:45:30

Tieto sety obsahuju lacne plastove cinske filtre. Tie prisavky su z takej zvlastnej gumy,ktora casom stvrdne. Ak neuvazzujes o ex. filtri, tak sa s rusivym vplyvom v akvariu budes musiet ciastocne zmierit. Zamaskovat to mozes este skalami. Fintu FŇ ti pri tomto filtri neporadim, ale poradim ti toto: kup si cerpaciu hlavicu s biomolitanom, napr.zelenej farby, aby ta to tak nerusilo. Cerpacia hlavica napr. zn. Atman, vydrzi dost dlho a tie prisavky su celkom solidne.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Lina » Ned 15. Júl 2012 9:55:47

Ako je na tom Fluval 205 s hlučnosťou?
Obrázok užívateľa
Lina

Has thanked: 3 times

Poslaťod l_laco » Uto 17. Júl 2012 8:52:47

Lina píše:Ako je na tom Fluval 205 s hlučnosťou?

Od roku 2003 mám doma Fluval 204 čo je predchodca 205 a keby som ho nemusel 3x za rok trochu vyčistiť, ani neviem že ho mám :yes Hlučnosti sa určite báť nemusíš. Podľa mňa je to spolahlivý, výkonný filter, hoci nie najlacnejší ... popozeraj sa po značke JBL GreenLine.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod AkvaMars » Uto 17. Júl 2012 12:14:01

Ďakujem Vám všetkým za odpovede. Asi bude niečo pravdy na lacnom čínskom výrobku. Okrem hlučnosti ma dosť trápil, že pri každej výmene vody cca každý 2. - 3. týždeň som ho musel vyčistiť. Z počiatku bol fajn, voda bola priezračná a bez zápachu aj v prípade, že som si na výmenu nenašiel čas aj viac ako mesiac. Dnes je voda hnedo-zelena a smradľavá už po 2 týždňoch.

V súčasnosti objednávam filter EHEIM Biopower 160.
Obrázok užívateľa
AkvaMars

Images: 7
Has thanked: 11 times

Poslaťod Lina » Str 18. Júl 2012 8:59:34

Mne cena neprekáža,len si chcem byť istá že kupujem správne. :nod
Obrázok užívateľa
Lina

Has thanked: 3 times

Poslaťod perchess » Štv 09. Aug 2012 20:30:47

AkvaMars píše:Ďakujem Vám všetkým za odpovede. Asi bude niečo pravdy na lacnom čínskom výrobku. Okrem hlučnosti ma dosť trápil, že pri každej výmene vody cca každý 2. - 3. týždeň som ho musel vyčistiť. Z počiatku bol fajn, voda bola priezračná a bez zápachu aj v prípade, že som si na výmenu nenašiel čas aj viac ako mesiac. Dnes je voda hnedo-zelena a smradľavá už po 2 týždňoch.

V súčasnosti objednávam filter EHEIM Biopower 160.

Ahoj, no ako sa to u teba vyvíja s tou filtráciou a vodou?
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 86 hostia